HEDİYEM KUR’AN OLSUN KAMPANYASINA ISPARTA’DAN 375.874,00 TL KARŞILIĞI OLARAK 32 BİN 386 ADET KUR’AN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ


Diyanet İşleri Başkanlığından, Müftülüklerden ve Türkiye Diyanet Vakfından yurt içinde, yurt dışında ve ülkemizin dışındaki gönül coğrafyamızdan Kur’an-ı Kerim, talepleri gelmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı, milletimizin değerlerine tarihimize kültür ve medeniyetimize hizmet etmiş, tarihimizin yüz akı olmuş bir vakfımızdır. Milletimizin değerlerine halel getirmemiş bir vakfımızdır. Vakfımız; Bu anlamda da yurtiçi ve yurtdışındaki Kur’an-ı Kerim taleplerini karşılamak üzere böyle bir hediyem Kur'an olsun projesi hazırlamıştır. Şimdiye kadar 40 ülkeye Kur’an-ı Kerim ve meali ulaştırılmıştır. Bununla birlikte yurt içinde de özellikle de KYK yurtlarında kalan öğrencilerle İmam Hatip Liseleri'ne, İlahiyat Fakültelerine, cezaevlerine, hastanelere, ilimiz ve çevremizdeki kütüphanelere varıncaya kadar Kur’an-ı Kerim ulaştırma gayreti içerisinde olmuştur. Bizim en önemli değerimiz Yüce dinimiz İslam'dır. İslam'ın da değer verdiği en önemli kaynağı yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'dir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde başlatılan ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına destek vermek amacıyla Isparta İl Müftülüğü tarafından startı verilen ‘ Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına Isparta İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şube Başkanı Galip AKIN; Kur’an-ı Kerim’in herkese ulaşması ve herkes tarafından anlaşılması ve okunması gerektiğini belirterek, “Bu anlamda Kur’an-ı Kerim'in bir kampanya ile birlikte dünyada her bir noktaya ulaşması, her bir eve girmesi ya da ülkemizde İhtiyaç olan her bir noktaya, Diyanet İşleri Başkanlığımızca ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlemiş olduğu kampanya aracılığıyla Isparta'dan da bu katkılarla daha iyi bir noktaya gelecek. Bu katkılarla her bir noktaya Kuran-ı Kerim ulaşsın istiyoruz" diye konuştu.

Kampanyanın önemine değinen Sayın AKIN, "Kur’an-ı Kerim'in bildiğiniz gibi bir bedeli yok. Hediye olarak takdim ediliyor. Bir değerle eşit bir halde anlamlandırılıyor. Dolayısıyla Yüce kitabımızın bu noktada dünyada her bir noktaya ulaşması için üzerimize düşen görevler var. Biz de bu görevi kampanyanın bir parçası olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu kampanyasına Isparta'dan da dokunarak katkı sağlayarak bu yüce görevi yapmış olacağız. Kur’an-ı Kerim yüce kitabımız, önemli emirleri, buyrukları, içerikleri üzerinde barındırıyor. Bu kampanyanın hayırlara vesile olmasını yüce dinimizin temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim'in anlaşılması anlatılması okunması ve dünyadaki her bir noktaya ulaşması noktasında hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugüne kadar kampanya kapsamında Isparta’dan 375.874,00 TL karşılığı olarak 32 bin 386 adet Kur’an-ı Kerim bağışında bulunulduğunu belirtti. Başlatılan kampanyanın Isparta halkına yakışır bir çalışma olduğunu anlatarak söz konusu kampanyanın halen devam ettiğini ve halkımızın desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu sebeple Isparta İl Müftülüğümüzdeki Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubemizde Makbuz Karşılığı 'Hediyem Kur’an olsun' kampanyası için nakdi yardımlarınız kabul edilmektedir. 

Bir Adet Kur’an Bedeli  12 TL’dir.