T.C. ISPARTA 1. İCRA DAİRESİ

2017/6603 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAŞINMAZIN  Özellikleri :   Isparta  İli, Atabey  ilçesi,  Harmanören  köyü,   köyiçi mevki,  505,00m2

yüzölçümlü, anataşınmaz zemin tipli, 50538276 zemin nolu, 83/8129 cilt/sayfa nolu,tapuda harman yeri vasfıyla

8129 parselde kayıtlı taşınmazın tam payı ile birlikte tamamının satışıdır.Satışa konu parsel üzerinde 2 katlı ev ve

müştemilatları bulunmaktadır. Tapuda harman yeri olarak kayıtlı olup cins değişikliği yapılmamıştır. Eski bina,

zemin ve 1. kattan ibaret olup ortalama   110.00m2 yüzölçümlü olduğu,  sobalı, asansörü yok, bina bitişiğinde tek

katlı teras ve bahçede tek katlı müştemilatlar bulunduğu köy yerleşik alanında olduğu, 1. derece deprem bölgesinde

olduğu,    yapı     denetim    uygulanmadığı,     alt    yapı    hizmetlerinden    yararlanmadığı    bilirkişi    raporunda

bildirilmiştir.Detayı dosya ve bilirkişi raporunda mevcuttur.

Adresi                          : Harmanören Köyü, Köyiçi Mevki, Atabey -Isparta Atabey / ISPARTA

İmar   Durumu              :İmar   planı   ve   mücavir   alan   sınırları    dışında,   belediye   hizmetlerinden

yararlanmadığı bildirilmiştir.

KDV Oranı                 : %18                                        Yüzölçümü : 505,00 m2

Kaydındaki Şerhler   : Tapu kaydındaki gibidir.        Kıymeti : 83.000,00 TL

  1. Satış Günü               : 30/05/2018 günü 13:40 - 13:45 arası
  2. Satış Günü               : 27/06/2018 günü 13:40 - 13:45 arası

Satış Yeri                     : Kutlubey Mah. Öğretmenevi Karşısı Eski Adliye Binası Zemin Kat İhale Salonu

Merkez-ISPARTA Satış şartları:

  1. İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
  2. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,   1/2 tapu harcı ile  teslim masrafları   alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

  1. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını Özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksı takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
  2. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale fark. ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
  3. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/6603 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvuranları, tapuda adresi bulunmayan ve taşınmaz satış ilanı tebliğ edilmeyenen tüm ilgililere iş bu satış ilanı ilan p.'mn,l 27. maddesi gereği ilanen tebliğ ve ilan olunur 09/04/2018      Vilayet No: 402