Yaşam endeksi sıralamalarında 1. Olan Isparta, Türkiye’nin en mutlu 13. Şehri ilan edildi. Kamu ve Belediye hizmetlerinde iyi bir konumda olan Isparta, Türkiye genelinde de adından söz ettirmeye devam ediyor.  Konut sektörü hariç birçok alanda ucuzluğu ile dikkat çeken şehrimizde, en büyük memnuniyetsiz tartışmasız konutların pahalılığı oldu. Bu memnuniyetsizlikten ötürü ilimiz 13. Sırada yer aldı. Güvenlik, sağlık, ulaşım, eğitim ve belediye hizmetleri Isparta’yı üst sıralara doğru kovalıyor.  Türkiye İstatistik Kurumu'nun son yayınladığı verilere göre, Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek olan iller belli oldu.  Türkiye’de en mutlu il Sinop olurken, 2. Sırada Afyonkarahisar, 3. Sırada ise Bayburt yer aldı. En mutlu il Sinop ile Isparta’nın arasında ise sadece 7 puan var.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ,Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nın sonuçlarını açıklamıştı. Bu araştırmaya göre, “MUTLU”ymuşuz da, haberimiz yokmuş…

Bu haberin gazetelerde yer aldığı günün öncesindeki birkaç günde her gün basına yansıyan pek çok intihar olayı dikkatimizi çekmişti.

Hem de genç insanlar art arda intihar ediyordu. İntihar vakalarındaki bu “ürküten artış”ın üzerine TÜİK’in “Mutluyuz” açıklaması ilginç geldi…

Bir önemli detay da, hemen her gün bir kadın cinayetinin yaşandığı ülkemizde en çok mutlu olan kesimlerden birisi de EVLİLER… Ve de sonuç olarak her 100 kişiden yüzde 74’ü gelecekten umutlu imiş…Gerçekten öyle mi? Şöyle dönüp bir etrafınıza bakın…Peki intiharlar neden artıyor?Ülkemizde son yıllarda intihar edenlerin sayısı 30 bine yaklaşmış bulunuyor.

Yarış atına dönüştürülen ya da ailesinden baskı gören gençler, işinde mobinge uğrayanlar ve son yıllarda ağırlıklı olarak kredi borçlarını ödeyemeyen insanların yoğun olarak intiharları dikkat çekiyor. Uzmanlar da, intihar oranlarının yüzde 50 arttığına dikkat çekiyor.

Basına yansıyan intiharlardaki artış kadar son zamanlarda bir çarpıcı ve dikkat çekişi gelişme de, “intihar vakalarında yaş oranının giderek düşüyor” olması…

Umarız, tüm yöneticiler üç maymunu oynamak yerine konuyu masaya yatırarak intiharların azaltılabilmesi için çalışma yaparlar.