Sanki gizli bir el bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor; bed bir nefes  kasıtlı şekilde aramızı açmaya uğraşıyor.
Sosyal medyada dolaşan bir görüntüyü seyredince yüzüm kızardı. İnsanlığımdan utandım. Birileri bizi tekrar on yıl öncesine döndürmeye çalışıyor galiba, diye düşündüm.
İrtica’ın lüzumu yok!.. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı. En önemlisi hükümet haklı iken haksız düşecek bu pozisyon karşısında derhal tedbir almalı sorumluları bulunup muhakkak cezalandırılmalıydı.
Dahası Müslüman vicdan hatta insani vicdan bu yapılan karşısında muhakkak tepki göstermeliydi.
Çünkü olay IŞİD tarafından  çekilen  törenle kafa kesme eylemi kadar iğrenç ve bir o kadar da tehlikeliydi.
IŞİD gibi kameraya çekilmiş ve sosyal medyaya servis edilmişti.
Elleri arkadan bağlı yere yatırılmış PKK’ lılar,  tepelerinde ellerinde silahla bekleyen görevliler. Buraya kadar bir şey yok. İlginç olan yanı bundan sonrası: Birisi kart sesiyle yerde yatanlara kaba bir şekilde nutuk çekiyor.
Sonrada şu kışkırtıcı sözü avazı çıkarak bağırıyor:
Türk’ün gücünü göreceksiniz
Ne demek bu şimdi? Be Adam sen güvenlik gücü müsün yoksa Türk’ün gücünü gösterme aygıtı mı? Hem sen kime Türk’ün gücünü gösteriyorsun? Bir suç örgütüne mi yoksa bir diğer etnik guruba mı? Eğer suç örgütüne ise ona Türk’ün gücü gösterilmez, hukukun gücü gösterilir. Yok, bir başka etnik gurubu kast ediyorsan sen bal gibi bölücüsün arkadaş! Evet bölücüsün, çünkü bu sözünün nerelerde ne gibi tepki uyandıracağını, kimlerce ustaca  kullanılıp halkın bir kesiminin diğer kesimine karşı kışkırtılacağını pek ala kestirebilirsin.
Bu kafadan bu ülke çok çekti. Çok insanımız telef oldu, çok analar acı çekti, servetimiz heba oldu onlarca yılımız boşa gitti.
Tabii bu arada nutuk çekenlerde oldu. Servetine servet, gücüne güç katanlarda...
Sen Türkün gücünü gösterme, devletin gücünü göster. Kamu güvenliğini hiçe sayan suçlulara karşı; o da yasalar çerçevesi dahilinde.
Daha öncede örgüte atılan bir füzelerin üzerine birisi el yazısı ile “ne mutlu Türküm diyene” diye yazmış ve basına servis etmişti.
Kışkırtıcılık devam ediyor. Yetkililer tedbir almazsa sonucu hiç de hayırlı olmaz. Türkiye eski o saçma sapan ideolojik takıntılarına yeniden dönecekse o zaman bunca süre yapılanların anlamı nerede kalır? İlk fırsatta irtica hortlayacaksa Ak Parti hükümetleri neden bu kadar değişiklik yaptı.
Değişiklik yapmak kadar onu muhafaza etmek de önemli... Kurda kuşa yem ettikten sonra hiçbir anlamı yok.
Tekrar ediyorum. Bu gidişat önlenmeli ve sorumlularının yakasına yapışılmalı.
Birileri eski Türkiye adına psikolojik savaş başlatmak istiyor ve bunun için bir terör örgütünü bahane ediyorsa bence ateşle oynuyor demektir
Çünkü bu saatten sonra eski Türkiye kimseye saadet getirmez. Türk’e ve Kürde getirmediği gibi, nemalanmaya alışmış azınlıklara da getirmez.
Bu ülke bizlerin... Kürt’üyle Türk’üyle hepimizin! Anadolu parçalanmaz. Olsa olsa büyür. Parçalanmasından yarar bekleyenler varsa avucunu yalasın.
Bu vatan sahipsiz değil.
İslam bizleri bir arada tutan en büyük harç! Efendimiz Hazretlerinin Veda Hutbesinde söylediği gibi Arab’ın Arab olmayana üstünlüğü yok. Ancak takva hali müstesna!
Buradan hareketle diyorum ki: Ne Türkün Kürt’e  ve nede Kürdün Türk’e bir üstünlüğü var. Üstünlük ancak takva ile.
Ve yine terör örgütlerine karşı harekât suç işleyenlere karşı yapılan yasal, haklı ve gerekli işlemlerdir. Irkçılık yarıştırma değil.
Aksine bir durumda ne tarih önünde hesap verebiliriz, ne de Allah önünde.