27.02.2020 tarihi aklımıza, yüreğimize kazındı. Her ne kadar mübarek bir geceyi idrak etmiş olsak da dün gece olanlar hepimizin yüreğini dağladı. 33 vatan evladı şehadete erdi. Hepsine Allahtan rahmet diliyor, ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Hepimiz üzüldük, deyim yerindeyse kahrolduk, uykularımız kaçtı.

Vatan evlatları vatanını savunmak için canlarını verirken, içeride sosyal medyaya da bir çok yalan haber servis edip, insanlarımızı daha fazla tedirgin etmeye uğraştılar ancak Allah muvaffak etmedi. Bu üzücü olayı siyasi mecraya çekmeye çalışanlar, bu olaydan oy devşirmeye çalışanlar kendini de açıkça gösterdi. Bu olay siyasi malzeme yapılmayacak kadar özel ve hassastır.

Kötü niyetli insanlar ne işimiz var Suriye’de diye söylemleri yaymaya çalıştılar. Şimdi size ne işimiz var onu açıklayayım. 2011 yılından bu güne kadar Suriye’deki iç savaş devam etmektedir. Daha önce Türkiye olarak 2 harekat düzenledik. Bu harekatlar sınırımızın hemen dibine kadar gelen pkk terör örgütlerini etkisiz hale getirmektir. Hatırlatayım. Terör örgütleri suriye sınırından Türkiye’ye tüneller açmışlar ve rahatlıkla girip çıkıyorlardı. Sınırımızın hemen dibinden sınırdaki köylerimize saldırıyorlardı. Akçakale’de bir çok vatandaşımız şehit edildi. Bu harekatlar yapılarak terör örgütlerine ağır darbeler vurulmuş ve püskürtülmüştür. Hal böyle iken Suriye’den çıkmak geri çekilmek en büyük hata olurdu. Ordumuz da oraya yerleşti ve sınır güvenliğimizi sağlamaya devam etti.

Türkiye her ne kadar sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’ye girmişse de Rusya ve Amerika petrol paylaşımı içine girmiş, aralarının iyi olmadığı lanse edilse de menfaatler olunca hemen anlaşmışlar, hatta birinin çekildiği yerlere diğeri yerleşmiştir.

Dün gece yapılan yorumlar, sosyal medya da paylaşılanlar akıl ile izah edilecek türden değil. Tekrar söylüyorum biz Suriye’ye ülkemizin güvenliği için, terör örgütlerini bitirmek için girdik.

Burada bize dost görünen Rusya bize ihanet etmiştir. Sadece Rusya mı hayır tabiki, Amerika, Rusya, İran bizim düşmanımızdır. Yavşak Putin bizi sırtımızdan vurmuştur. Ancak bunların hesabı tek tek sorulacaktır. Devletimiz bütün kadroları görevlerinin başındadır, ordumuz ve tüm komuta kademesi görevlerinin başındadır. Hiçbir aksaklığa mahal vermeden yapılması gerekenlerin tamamı yapılmaktadır. Vatandaş olarak bize düşen itidalli olup, vatanımızın menfaatlerini düşünmek ve şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar etmektir. Ülke olarak bu günleri de aşacağımızı ve yapılanların hesabının tek tek sorulacağı günlerin geleceğini de unutmamalıyız.

Yapılması gereken şuan siyasi şov değil, şehit yakınları ile beraber olmak, onlara destek olmaktır. Allah vatanımızı, milletimizi her türlü kötülüklerden, düşmanlardan, afetlerden korusun, vatanımızı böldürtmesin, ezanlarımızı dindirtmesin, bayrağımızı indirtmesin İnşaallah.