Isparta Basını ve Linç edilen Eğitim Çalışanları

Bir Eğitim Sendikasının Başkanının basında eğitim çalışanları ile ilgili haberlerin belge ve bilgi eksikliğine dayandığını, bu durumdan eğitim çalışanları ciddi anlamda etkilendiğini belirten bir basın açıklaması yayınlandı.

Doğal olarak durumdan vazife çıkarma gayretleri içeren haberlere ve köşe yazıları da peşinden geldi.

Sendika Başkanının açıklaması ve uyarılarını, temsil ettiği kesimin talepleri ve  o kesimdeki hakim kanatlerin yansıması olarak değerlendirmek gerekir. Doğal olarak kişisel bir uyarı ya da gereksiz bir çıkış olmadığını düşünüyorum. Eğitim çalışanlarının Örgütlenmiş bir organizasyonu adına konuşan Başkanın “yapılan haberlerle” ilgili uyarılarının ciddiyet arzettiğini ve bu tip haberlerle ilgili olarak “araştımacı gazetecilik” perspektifi ile olaylara yaklaşmak gerektiğinin düşüncesindeyim.

Fakat, bugün yayınlanan bir köşe yazısında “eğitim haberleri kulaktan duyma yapılmaz, yapılamaz, her haberinde belgesi olmaz ” ifadesi beni oldukça düşündürdü. Eğer özellikle eğitim ile ilgili haber değeri içeren her olayı “her haberin belgesi olmaz” teorisi ile kamuoyun a taşırsak, bu durumdan en fazla zararı bizim çocuklarımız çeker.

Ne yazık ki, geriye dönük yerel basını incelersek bazı haberler maalesef bu anlayışla gazete sütunlarına taşındı.

Gene bazı köşe yazarları tümel bir bakış açısıyla yerel basının bazı ahlaki  ilkelere uyma konusunda iddialı cümlelere kendisinin bile  inandığından şüpheliyim.

Gelelim meselenin diğer vechesine. Isparta’da eğitimle ilgili  yuvarlak cümlelerle kurulmuş sorun tespitlerine. Ne zamandan beri  eğitim sendikaları  varlık alanı olan eğitim kurumu ile ilgili üyelerinin haklarını arama gayreti içerisinde olması  eğitimin temel sorunu oldu? Ya da sizce ilimizin bir Milletvekilinin kardeşinin Milli Eğitime bağlı bir okulda  çalışması mı bu kadar büyük bir kurumdaki sorunları ortaya çıkarıyor?

Alın size bir soru daha. Öğretmenlerin tayin ve yer değiştirmelerinden  başka Milli Eğitim Müdürlüğünün ve ona bağlı okullarınızın hangi sorunları sizin ilgi alanınız da?