Karacaören Göleti için hazırlanan “Çevre Düzeni Planı” nın taslağında bulunan ve Isparta için ciddi sorun yaşatacak konuların çözüleceğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:”Sorunu çözeriz” dedi.

Göller Bölgesinde bulunan Isparta, göllerden ciddi bir fayda sağlaken, çevre yasaları ve çevrenin korunması gerekliliği nedeniyle de ciddi sıkıntılarla karşı – karşıya kalıyor. Çevre –yatırım dengesinin iyi kurulması gerekiyor.

Eğirdir ve Beyşehir Göllerinden sonra şimdide Karacaören Göletinin “Çevre Düzeni Planı” hazırlıkları son aşamaya geldi. Askıya çıkarılan planın taslağında Isparta için ciddi sorunlar ortaya çıkıyor. İtirazlar mutlaka yapılacak ama öncelikle ilgili kurumların yani planı hazırlayanların gerçekçi bir yaklaşım göstermeleri gerekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaretimiz sırasında konuyu kendisine sordum ve Isparta için sevindirici bir cevap aldım. Türel, kendisinin Isparta’yı çok sevdiğini, Isparta ile Antalya’yı ayrı düşünmenin mümkün olmayacağını belirterek şunları söyledi:

“Isparta bizim için çok önemli. Planın düzeltilmesi, Isparta için mağduriyet yaratmaması için üzerimize düşen neyse mutlaka yaparız. Antalya’nın içme suyunu sağlayacak Karacaören Barajının temizliğini düşünürken, yatırımlara da engel olunmamalı. Kesinlikle bir denge sağlanır. Sayın Valilerimizle, milletvekillerimizle, ilgili sivil toplum örgütlerimizin yöneticileri ile birlikte çalışmalarımızı yaparız ve sorunu çözeriz. 

Zaten Çevre Düzeni Planı askıya çıkarılmış. İtirazlar yapılır ve gerekli düzenlemelerin yapılması için girişimlerde bulunulur.”

Öncelikle Ispartalı olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e Isparta’ya bakışı için teşekkür ediyorum. Isparta’nın üst düzey yöneticileri, siyasileri ve sivil toplum örgütleri olayın takipçisi. 

Sorun sadece böyle bir Çevre Düzeni Planını hazırlayan bürokratlarda. Böyle bir planın ne getirip – ne götüreceğini düşünmeden, sahanın sıkıntısını yaşamadan yapılan bir çalışma. İnşiallah kısa sürede sorun çözülür.

Menderes Türel’in olaya iller penceresinden değil, bölge olarak bakması da ayrı bir güzellik bana göre.

Haftaya sevindirici gelişmeler yaşanacağını umuyoruz.