12 Haziran seçimlerinin ardından Öner'in mahkemeyi kazandığı açıklandı. Yani Danıştay Ali Haydar Öner'in Isparta’dan Kırklareli'ne atanması, buna bağlı olarak Memduh Oğuz'un Isparta’ya atanması kararnamesini iptal etti.

İçişleri Bakanlığı'da mahkeme kararını uyguladı. Mahkeme kararını uygulayan bakanlık, ardından Memduh Oğuz'u Isparta Valisi olarak görevlendirdi.

Milletvekili Öner, konuyu eleştiriyor ve "Isparta’da Vali yok, hukuksuzluk var" diyor.

İyi de yapılanın neresi hukuksuzluk? Böyle bir tartışma başlatmanın bu ile ne faydası var?
Bakanlık mahkeme kararını uyguluyor, sonra da Oğuz'u yeniden Vali olarak görevlendiriyor. Sonuçta Memduh Oğuz bu ilin Valisidir. Devletin bayrağı dalgalanıyor ve devletin adına imza atıyor. Başına buyruk, koltukta oturmuyor.

Danıştay neden bu kararnameyi iptal etmiştir. Memduh Oğuz'un Isparta’ya atamasının yanlışlığını değil, Ali Haydar Öner'in Kırklareli'ne atamasını iptal etmiştir. Öner'in atamasına bağlı olarak Oğuz'un kararnamesi iptal edilmiştir. Yoksa direkt olarak Memduh Oğuz'un Isparta’ya atanmasının iptali söz konusu değildir. Öner Isparta’ya gelirse yeri boş olmayacağı için Oğuz'u^ kararnamesi de doğal olarak gündeme gelmiş ve iptal olmuştur.

Valilik makamındaki isim Memduh Oğuz olur veya bir başkası olur. Ama Valilik makamına yapılan bu eleştiriler makamı yıpratır ve Isparta’ya zarar verir.

Valilik unvanı bir kez alındı mı sürekli devam eder Yani Sayın Oğuz, Valilik unvanını almıştır. Bunları en iyi bilin kişi de Sayın Öner’dir.

Şu anda İçişleri Bakanının emri ile Isparta Valisidir. Bakanlar Kurulu kararı çıkar - çıkmaz ama böyle bir tartışmaya gerek yok.

Kendisine söylediğim için yeniden yazıyorum. Sayın Öner'in bu üslubu doğru değil. Bu tartışmalar bu ile zarar verir.

Kendisinin sürekli Vali Oğuz'u gündeme getirmesi ve sert üslubu doğru değil. Artık bu konu son bulmalı ve her iki isim tokalaşmalı, selamlaşmalı, Isparta için üretmeliler. Gerginlikler yanlışlıklara neden oluyor. Isparta’nın huzura ihtiyacı var.

Devletin Valisi Memduh Oğuz'dur. Kararname ile atansa da, bakanlık ataması olsa da Oğuz'dur. Bunun tartışılacak bir yönü yoktur. Bu isim Oğuz'da olabilir, Öner'de olabilirdi.

Sayın Öner'in bu kadar Sayın Oğuz'a saldırmasını da (her ne kadar kendisi taraflı olduğu için eleştirdiğini söylese de) hala anlamış değilim.

Ayrıca önceki günkü törenlerde protokole girmeyen Öner'in, neden girmediği sorusuna:"Devletin Valisi yok, vekili var" diye cevap vermesi de ayrı bir konu.

Ne demek "Devletin Valisi yok, Vali vekili var." Ataması nasıl olursa -olsun bu ilin Valisi vardır ve görevinin başındadır.

Vali Yardımcısı da olabilirdi Vali Vekili. Böyle bir bakış açısının doğru olup - olmadığını okurlarımızın takdirine bırakıyorum.

Diyelim ki Vali Vekili var. Bu tepki gösterilecek bir konu mudur? Vali vekilinin olduğu protokole milletvekili girmez mi? Tekrar ediyorum, bu tür tartışmalar artık son bulmalı. Isparta için ne yapılabilir, Isparta’ya ne kazandırabiliriz bunun çalışmasını yapmalıyız

Bu konuları tartışalım, hep beraber toplumun her kesimi bir olalım. Yoksa Devletin Valilik makamı üzerinden siyaset doğru değildir ve o makamların yıpratılmaması gerekir.

Biz kim haklı, kim haksız noktasında değiliz. Biz olaya kurumsal açıdan ve Isparta menfaati açısından bakıyoruz.

Ne oldu şimdi? Isparta ne kazandı bu tartışma ile?

Ben kendi adıma söylüyorum: Benim Sayın Öner'den beklediğim siyaset bu değil ve olmamalı. Öner kendine göre haklı olabilir ama önemli olan kendine göre haklılık değil, toplumsal ve ortak aklın haklılığıdır.

Kendi kendime. 1- 2 aydır tartışma yok diye sevinirken, yeni ve gereksiz bir tartışma konumuz oldu.
Biz böyle tartışmalar istemiyoruz. Biz Isparta için, insanımız için faydalı tartışmalar istiyoruz. Ortada varsa yanlışlık gündeme getirelim ama her konuyu da tartışma malzemesi yapmayalım.

Daha yazacak çok şey var ama uzatmayalım. Bu ilde devletin valisi vardır ve tartışılacak bir konu yoktur, olmamalıdır.

Sayın Öner'de Vali Oğuz üzerinden siyaseti bırakmalı, Isparta üzerinden siyaset yapmalıdır. Bizim görüşümüz bu. Bu siyaset üslubunun kaybettirdiğini zamanla kendisi de görür ama sonuçta kendisi de Isparta’da kaybeder.

Bu yazdıklarımı dün Sayın Öner'e basın toplantısında da söyledim. (Bazılarının bilgilerine sunulur.)