Bu konuda 1 Mayıs Kutlama Komitesi ortak bir açıklama yaptı. BES, Eğitimciler ve Sanatcılar Derneği, SES, Eğitim Sen, Türk İş ve Türk İşe bağlı Sendikalar; Belediye İş, Tes İş, Teksif, Yol İş, Demiryolu İş, Çimse İş, Ağaç İş Sendikaları adına açıklamayı  Türk İş Sendika Başkanı Sadık Kaya yaparak şu görüşlere yer verdi:

“1 Mayıs Kutlama Komitesi olarak 1 Mayıs Emek ve Danışma Gününü 6 Mart Kapalı Spor Salonu önünde toplanarak, Tren Garına bir Kortej halinde coşkuyla yürüyerek bir bayram edasıyla kutlamak istiyoruz.

Bizler Kimiyiz; Bizler, bu ülkenin işçileri, Kamu emekçileri, Meslek sahipleri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları ve gençleriyiz.

Bizleri yönetenlere ve yönetmeye talip olanlara buradan seslenmek istiyoruz.

Barış için, özgürlük için, Demokrasi için, Saygın bir iş için, savaşsız bir dünyada, sömürüsüz, baskısız ve insan onuruna yakışır, yaşam için birlik olmalıyız. Sosyal Adalet, eşitlik, bağımsızlık ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs’ta tüm illerde alanlardayız. İşsizliğin önlenmesi, kıdem tazminatı hakkımızın korunması, işsizlik sigortası fonunun amaç dışı kullanılmaması, sağlık ve sigorta alanındaki mağduriyetimizin giderilmesi, Asgari ücretin insan onuruna yakışır olması, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz.

Taşeronlaşma ve kayıtdışı ekonominin engellenmesi, özelleştirmenin durdurulmasını istiyoruz. Bu duygu ve düşünceler içersinde, kendin için çocukların için, torunların için iyi ber gelecek için” denildi.