Türk-İş İl Temsilciliği tarafından bazı bilgilendirmelerin yapılacağı 1 Mayıs bayramına işçiler ve emekçiler başta olmak üzere tüm Ispartalılar davetli.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bayram havasında neşe içerisinde kutlamak istediklerini belirten Türk-İş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Tes-İş Isparta Şube Başkanı olan Osman Korkmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nafakasını alın teri ile kazanan işçiler adına adaletli bir vergi sistemi istediklerini ifade eden Osman Korkmaz; “Vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Gelir vergisi oranlarının günümüz şartlarına göre yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Çünkü çalışanlar üzerindeki vergi yükü çok ağır” diye konuştu.

Son günlerde bazı belediyelerde işçiler üzerinde sendika değiştirmelerine yönelik baskılar yapıldığına dikkat çeken Isparta Türk-İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz; “İşçi kardeşlerimiz hangi sendikaya üye olacağını hür iradesi ile seçmektedir. Bu anayasal bir haktır. Baskı ve yıldırma uygulamalarını kesinlikle kabul etmiyoruz.

Son günlerde kıdem tazminatı konusu da gündeme getiriliyor. Biz işçi sendikaları olarak bu konuda üyelerimizin aleyhine olacak bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz. Bizim görevimiz işçi kardeşlerimizin haklarını korumak ve savunmaktır. Bu kapsamda lehimize olan düzenlemelerin arkasındayız, olmayanların da karşısındayız” dedi.

Son olarak kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron personele kadro konusuna değinen Osman Korkmaz; “Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan işçi kardeşlerimizin kadroya alınması konusunda çalışmalar yapıldı. Hatta bu konu resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ancak hala Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi ile Posta ve Telgraf teşkilatında çalışan işçi arkadaşlarımız kadroya geçemediler. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.