​1 Mayıs İşçi Bayramıydı!

Dün tüm Türkiye işçilerin bayramı olan 1 Mayıs güzel etkinliklerle kutlandı diye yazmak isterdim ama maalesef böyle olmadı. Hem işçi dernekleri hem de Hükümetin sert tutumu dün yine Dünyanın her yerinde bir bayram havasında kutlanan 1 Mayıs günü biz Türkiye’de Polise taş atan, Polisinde göstericilere gaz atan hallerini gördük.
 
Bu görüntü sonrası Türkiye’de bir İşçi bayramında bahsetmemiz mümkün değil. Bırakın İşçi bayramını mantalite olarak işçinin çalıştığı bayram edemediği aksine Devletin memurlarının tatil yaptığı bir gün olarak geçirdik 1 Mayıs tarihini.
 
Ama Hükümeti bir konuda eleştirmek istiyorum. Sen 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan etmişsin tamam. Dün 1 Mayıs Perşembe idi memurlara tatil idi, 2 mayıs günüde Cuma neden Cuma gününü de tatil etmedin o bizim çok çalışan fedakar memurlarımızı 1 gün tatilden sonra yine 1 günlük çalıştırdın ertesi günü yine tatil? Yazık değil mi o fedakârlıklarla çalışan memurlarımıza. 1 gün tatil 1 gün iş sonra 2 gün yeniden tatil.
Yakıştı mı şimdi sana Hükümet bu olay!
 
İşin komedisi bir tarafa, İşçinin tatil edebileceği, gezip eğleneceği, ailesiyle 1 gün geçireceği o 1 Mayıs bile yine çalışan işçiler oldu. Tabii ben bu sokaklarda olay çıkarmak için gelen marjinal örgüt üyelerini bu yazımın içine dahil edemiyorum. Onların amacı belli zaten olay çıkarmak! Vandalizm yapmak!
 
Şimdi burada işçilerin hiç mi hatası yok? Bir ülke düşün 11 Milyon 300 Bin işçisi olsun bunlar hiçbir şekilde örgütlenmemiş olsun! Bunların haklarını sendika dediğimiz, İşçi ile uzaktan yakından alakası olmayan bir patronaj sistemi savunucularına bırakılmış. Böyle gelişmiş bir ülke yok. Türkiye’de bir de işçinin emekçinin hakkını savunabilecek bir siyasi mekanizma bile yok! Bu kadar insan bir araya gelememiş yıllardır! Bugün İngiltere’ye bakıyorsun İşçi Partisi diye siyasi mekanizma var. Bugün Fransa’ya bakıyorsun işçi ve tarım sektöründe çalışanlar siyasi olarak örgütlenmişler. Onların aleyhine hiçbir yasa kendi meclislerinden çıkamıyor. Bugün birde Türkiye’ye bakıyorsun hiçbir örgütlenme yok. İşçi ve emekçi kendi başına.
 
Kalın Sağlıcakla.