Öngör Grup tarafından Isparta’ya yapılacak olan ilk 5 Yıldızlı Otelin temeli törenle atıldı. 142 Oda ve 288 Yatak kapasiteli Otel 1 Ocak 2012’de tamamlanacak. Öngör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör; “Isparta’ya yatırım yapmaktan mutluyuz” dedi.  

     Türk Telekom’a ait İstanbul yolu üzerinde 5 bin 779 metrekarelik arsa geçtiğimiz Temmuz ayında açık artırma ile satılmış ve arsayı satın alan Öngör Grup, arsayı 5 Yıldızlı Otel yapmak için değerlendireceğini açıklamıştı.

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

     İşte beklenen gün geldi ve  Isparta’da büyük eksikliği hissedilen ve şuana kadar yapılmamış olan 5 Yıldızlı Lüks formatta otelin temeli görkemli bir törenle atıldı. Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen törene; Vali Memduh Oğuz, Ak Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Mehmet Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tamer Acartürk, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve yönetim kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Daire Müdürleri, İşadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNGÖR; “ISPARTA’YA YATIRIM YAPMAKTAN MUTLUYUZ”

     Temel atma töreninin açılış konuşmasını Öngör GrupOtel, Petrol Ürünleri İnş. Taah. Egt. Gıda Yemek San.Tic. Ltd Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör yaptı. Öngör konuşmasında, törene katılanlara hoş geldiniz diyerek şunları söyledi; “Bugün burada Isparta’ya yapmış olduğumuz otel yatırımının temelini atmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ben, törenimize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Isparta’ya yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah otelimizi kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Otelimiz, son sistem olarak yapılacaktır. Otelimizin yapılmasında bize desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNAYDIN; “BU OTELİN ÖNCEDEN YAPILMASINI İSTİYORDUM”

      Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da konuşmasında; “Aslında ben bu yatırımın daha önce yapılmasını istiyordum. Ancak, biraz geç oldu, daha önce yapılmalıydı. Neticede bugün bu yatırımın temelini atıyoruz.

      Ben gerek yurt içi gerek yurt dışından işadamları ile görüşmeler yaptım. Önce bu işe olumlu baktılar ama sonra olmayacağını söylediler. Bende nedenini sorduğumda yatırım kategorilerinden birisinin eksik olduğunu, Isparta’da çok güzel bir otelin olmayışını gerekçe gösterdiler. İşte bugün burada temelini atacağımız otel bu eksikliği giderecek. Benim projemde Isparta’ya bir otel daha yapmak var. Bunu yapmak istiyorum. İnşallah bundan sonra ilimizde 5 yıldızlı otel sayısı 2 olur, 3 olur. Gökçay’da 120 yataklı bir otelin yapımını planlıyorum. Otelimiz ilimize hayırlı uğurlu olsun”  dedi.

ÖZARSLAN; “OTEL, ISPARTA’YA HAYIRLI OLSUN”

     Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, da törende yaptığı konuşmada Isparta’nın ulaşım başta olmak üzere bir çok üst yapısının iyi durumda olduğunu ancak, turizm alt yapısının eksik olduğunu belirterek; “Bu otel Isparta’da büyük bir eksikliği giderecektir. Hayırlı olsun” dedi.

VALİ OĞUZ; “GÜZEL BİR YATIRIM”

      Temel atma töreninde son konuşmayı Vali Memduh Oğuz yaptı. Vali Oğuz da konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada hep beraber güzel bir yatırımın temelini atıyoruz. Ben, ilimize böyle büyük ve güzel yatırımların yapılmasını  destekliyor ve istiyorum. Konuşmalar olurken sayın Milletvekillerimizle de görüştüm. Sizde bir konuşma yapın dedim. Kendileri, siz bizim yerimize yaparsınız zaten bizim duygu ve düşüncelerimizi aktarırsınız, bizim konuşmamıza gerek yok dediler. Bende onların düşüncelerini sizlere aktarıyorum” dedi.

Törende daha sonra hep birlikte harç butonuna basıldı ve inşaata ilk harç konuldu.

Dün temeli atılan ve Öngör Grup tarafından yapılacak olan 5 Yıldızlı Otelin özellikleri şöyle;

     Otel binası 3 bodrum kat, 12 normal kat ve 2 teknik kattan oluşmaktadır. Bina yüksekliği 51 metredir. Otel Projesi toplam kapalı inşaat alanı 23.256 m2.      Otelde; 142 oda - 288 Yatak, Panoramik Restoran (180 Kişilik), Alakart Restoran (190 Kişilik), Alakart Restoran (90 Kişilik), Teras Kafe Restoran (240 Kişilik), Balo Salonu (540 Kişilik), Çok Amaçlı Salon (70 Kişilik), Çok Amaçlı Salon (60 Kişilik), Konferans Salonu (200 (Kişilik), Diskotek (300 Kişilik), Kapalı Yüzme Havuzu (180 m2), Türk Hamamı (40 m2), Sauna (2 Adet), Aletli Jimnastik Salonu (132 m2), Buhar Odası (1 Adet), Spa Merkezi (100 m2), Vitamin Bar, Asma Kat Bar, Roof Bar, Oyun Odaları, İnternet Odası, Bay-Bayan Kuaför - (2 Adet), Mağazalar (2 Adet), Satış Üniteleri ve Çalışma Ofisleri, Teknik ve İdari Mahaller, 125 Araçlık Kapalı Garaj ve Oto Yıkama Ünitesi.

                                            Oda Sayısı       Yatak Kapasitesi        

Standart Oda                       125 Adet          250 Yatak      

Bedensel Engelli Odası      1 Adet                  2 Yatak

Süit Oda                               14 Adet              28 Yatak

Kral Dairesi                          2 Adet                4 Yatak

Toplam                                  142 Adet        288 Yatak

     Odalarda Plazma televizyon, minibar, şifreli kasa, saç kurutma makinası, uydu yayını, smatv , merkezi müzik yayınları, vvireless internet bağlantısı, data bağlantısı mevcuttur. Ayrıca mobilya dekorasyonu, ısıtma soğutma havalandırması, banyoları vs. özellikleri 5 yıldızlı otel özelliklerini kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

     Isıtma, Soğutma, Havalandırma sistemleri merkezi sistemden istenen konforda sağlanacaktır. Isıtma Sistemi doğal gaz yakıtlı çift kazanlarla sağlanacaktır. Soğutma Sistemi Chiller Cihazları ile sağlanacak.

      Odalara Funcoil Cihazları ile, Genel Mekanlara Klima Santralleri ile ısıtma, soğutma, şartlandırılmış taze hava verilecektir. Otel Kompleksinin içinde arıtılan su ile en kaliteli vitrifiye ve armatürler kullanılacak.

      Yangın tesisatı en son teknoloji ürünlerinden olacaktır. Havuz, Sauna, Türk Hamamı, Spa Merkezi yerden ısıtılacak ve en son teknolojik cihazlarla donatılacaktır. Binada 8 adet en son teknoloji asansör olacaktır. Mutfak ve Çamaşırhane en son cihazlarla donatılacak.

      Akıllı otel kavramıyla tüm tesisin klimatizasyon sistemi, sıcak-soğuk su tesisatı, yangın ihbar ve söndürme sistemi, CCTV merkezi kontrol sistemiyle kumanda edilip kontrol edilecektir. Sistemlerde kullanılacak makine ve teçhizat en son teknoloji ürünleri olacak.

     Şehir şebekesi ile çalışan otelin kendi trafosu ile elektrik kullanılacaktır. Elektrik kesintisine karşı elektrifikasyon sistemi üç saniye içinde otomatik olarak devreye girecek jeneratörlerle destekli olacak.

     Ayrıca yedek güç olarak UPS cihazları olacaktır. Yıldırım ve Paratoner tesisatı olacaktır. Telefon/Data tesisatı, Yangın İhbar Tesisatı (Gaz Algılama Sistemi), Genel Seslendirme ve Anons tesisatı, Anten ve Kablolu Tv Sistemi (SmaTv), PayTv, Acil Çağırma tesisatı, Güvenlik tesisatı, Güvenlik Aydınlatması ve Acil Çıkış Yönlendirme tesisatı, Kapalı Devre Tv tesisatı (CCTV), Kartlı Geçiş Sistemi, Otopark Sistemi ve Aydınlatma Sistemi en son teknolojik cihazlarla sağlanacak.

     Disko, Balo Salonu, Konferans Salonları en son teknoloji ürünü Seslendirme, Işık ve Konferans Sistemleri ile donatılacak.

     Otel arsası ve çevresi çim, gül, ağaçlandırma ve gerekli bütün peyzaj ürünleri kullanılarak düzenlenecektir. Otelin kendi kapalı garajı bütün ihtiyaçları karşılayacak kapasitede olacak.