MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘1 oyum var, bu oyla neyin değişip, neyin değişmeyeceğini’ düşünenlere seslendi.

Cumhurbaşkanlığı için artık seçim süreci bitti ve artık söz millette. Cumhuriyet tarihinde ilk kez halk, Cumhurbaşkanını seçmek için yarın sandık başına gidecek. MHP İl Başkanı İsa Yalçın da seçim öncesi son mesajını vererek, vatandaşların sandığa gitmelerini ve oylarını kullanmalarını istedi. Bu konuda Isparta halkına seslenen Yalçın, “1 tane oyum var deyip, bu oyla neyin değişip, neyin değişmeyeceğini düşünen hemşehrilerim; o 1 oy büyük bir vebaldir, büyük bir sorumluluktur. Türk tarihi ve ecdadımıza karşı büyük bir sorumluluktur.  Kullanılan her oyun bu ülkenin kaderini değiştireceğini herkesin bilmesi gerekir” dedi.

İHSANOĞLU’NUN ADAYLIĞINDAN SONRA ERDOĞAN TÜRKLÜKTEN BAHSETMEYE BAŞLAMIŞTIR

Öte yandan millet hakimiyetine dayanan bir sistemle siyasetin ve liderlerin gölgesinde kalmadan tüm ülkeyi kucaklayacak, kutuplaşmaları bitirecek, kurumsal barış ve devletin tüm organlarını bir araya getirebilecek bir Cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda hassasiyetleri ortaya koymaya çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, “Artık bundan takdir yüce aziz Türk milletinin olacaktır” dedi. İsa Yalçın, şunları söyledi: “Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday olduktan sonra 12 yıldır bu ülkeyi başbakan olarak yönettiğini düşünen Sayın aday Erdoğan’ın söylemlerine bakıldığı zaman Sayın İhsanoğlu’nun gerçekten doğru bir aday olduğu konusunda herkes hemfikir olmuştur. Aday Erdoğan söylemlerini değiştirmiştir. 12 yıldır Türkiye’de her türlü etnik yapıdan bahseden ama anayasada mevcut olmasına rağmen Türk milleti ve Türklükten bahsetmeyen Sayın aday Erdoğan’ın çok zorlandığı anlaşılıyor ki; aile büyüklerine sorduğunda kendilerinin Türk olduğunu söylediklerini ifade eden bir cümle kurmak zorunda bırakmıştır. Bu milletin kararlı ve iradesinin bir sonucudur.

TÜRK MİLLETİ TERCİHİNİ İHSANOĞLU’NDAN YANA KULLANACAKTIR

Ben de bir fert olarak Pazar günü oyumu mutlaka ve mutlaka kullanacağım. Ama Türkiye’de 17 Aralık süreci, önceden yapılanlar ve son operasyonlar göz önüne alındığı zaman bir şey var; eğer iktidar kendisine karşı olduğunu düşündüğü ne varsa, TSK, emniyet, kamu görevlileri, belediyeler, siyasi partiler, her birisine sırayla operasyon yaptırmıştır. Bundan sonraki operasyonun Türk milletine yapılacağını düşünüyorum. Onun için milletin evlatlarına, geleceğine, kendilerine ve şanlı tarihine sahip çıkması için  kendisini ispat etmiş, tüm Türkiye’nin yakın tarihinde devlet adamlarıyla çalışmış ve üstün hizmet madalyası alabilmiş, dünyada kabul görmüş bir kişinin bu şanlı tarihimize yakışan ve bugünkü Türkiye’de diplomatik yönüyle Cumhurbaşkanı olacağına inancımız tamdır. Dolayısıyla ülkemizi içeride iç savaş haline sürükleyen, dış politikada dış paspas haline getiren, itibarsız, sözü dinlenmeyen bir devlet haline getiren kişiyi değil de aziz Türk milletinin tercihini Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana kullanacağını düşünüyorum. Dualarımız bununladır. Biz siyaset düşünmeden adayımız etrafında çalıştık, çabaladık. Bunu takdir edecek olan aziz Türk milletidir.”

Akdeniz