DAVRAZ, ZİRAAT, BİLİM: Ceyhan, kış turizmi, zirai ürünlerin dünyaya daha iyi şartlarda açılması ve Tıbbi AR- GE, katma değeri ileri teknoloji projeleri için çalışacağını anlatıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ceyhan, 7 Haziran’dan itibaren artık Isparta’da tertemiz bir dönem başlayacağına inanıyor. Kadın ve gençler ile el ele vererek CHP’yi Isparta’da 1. yapacaklarını anlatan Ceyhan, ‘en az 2 Parlamenter çıkaracağız’ diyor.

BİLİM, TURİZM, ZİRAAT

Kamu ve iş dünyasındaki nosyonu ışığında Dünya’nın her köşesinde çalışmalar yaptığını anlatan Ceyhan, “insan, bilgi, görgü, çevre biriktirdim. Şimdi onu verme zamanı geldi. Isparta’nın ilk kitapçısının torunuyum. Tutkuyla, aşkla bağlı olduğum şehrime faydalı olacağım. Davraz, Kış Turizmi için paha biçilemez fırsat. SDÜ’de Tıbbi AR- GE kurulması için çalışacağım. Meyve için sonuç odaklı adımlar atacağız” dedi.

MARKA ŞEHİR: ISPARTA

Ceyhan, global ölçekte güçlü markalar çıkması için Parlamenter olarak yol açacağını, fikir vereceğini, vizyon çizeceğini vaat etti. Kariyerinde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevi de bulunan Mustafa Ceyhan, stratejilerini çizdi: “Kadın ve gençlik ile kazanacağız. Isparta’ya emeğim çoktur. İş dünyasında çok güzel eserlerim var. Isparta için ara veriyorum. Çevrem ve Isparta’nın âli menfaatleri çağırdı, geldim”  

Isparta’nın âli menfaatleri çağırdı, geldim.

Kariyerinin önemli bir dilimini uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik yaparak geçiren; alanında Türkiye’nin ilk ve inovatif (yenilikçi) projeleri inşa eden Mustafa Ceyhan, “Dünya’yı dolaştım. İnsan, bilgi, görgü, çevre, fikir, proje biriktirdim. Şimdi verme zamanı geldi. Çevrem, dostlarım ve Isparta’nın âli menfaatleri çağırdı, geldim” dedi.

1. PARTİ OLACAĞIZ

Kariyerinde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevi de bulunan Mustafa Ceyhan, ‘teşkilatçı’ olduğunu söyledi. Isparta’da kadın ve gençler ile el ele vererek Cumhuriyet Halk Partisi’ni 1’inci yapacaklarını iddia eden Mustafa Ceyhan, “hedef en az 100 Bin oy. TBMM’ye en az 2 Parlamenter göndermek için var gücümüzle çalışacağız. Tutkulu bir insanım. Dedem, Isparta’nın ilk kitapçısı; CHP’li. Babam Adalet Partili (AP). Herkesin oyuna talibim” dedi.

TIBBİ AR- GE VE ZİRAAT

Ceyhan, Isparta’nın inşa edileceği alanları da anlattı: “Bilim… - Katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünler için AR- GE… SDÜ’de Tıbbi AR- GE Projesi’nin hayata geçirilmesini sağlayacağız. – Davraz, Kış Turizmi için paha biçilemez bir değer. Dünya’ya açacağız. Gül, Kiraz, Elma, Kesme Çiçek… Dünya’yı tanımayan hangi kanalları kullanacağını bilmez. Dünya’yı karış karış dolaştım. Isparta’dan global marka çıkarma kanallarını çok iyi biliyorum” şeklinde konuştu.

1946 BAŞARISI GERİ GELECEK

    Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘çok partili hayata’ geçiş: 1946
    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), rakibi olduğu halde, 1946’da Isparta’da 1’inci parti oldu. 
    Parlamento’da temsilin tümünü de halkın iradesi ışığında kazanmayı başardı. 
    Ancak bu son başarısı olacaktı. Zira 1946’dan bugüne değin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta’da hiç 1’inci olamadı. 1950- 1960 arasında Parlamenter kazanamadı.
    1961’de sadece Lokman Başaran’ı Parlamento’ya gönderebildi.
    1977’de ise sadece Şükrü Özsüt, CHP şemsiyesi altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Isparta’yı temsil etti.
    2002 ve 2007’de Mevlüt Coşkuner, bu misyonu üstlendi.
    211’de ise Ali Haydar Öner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili olarak TBMM’ye gitti.
    CHP, 7 Haziran 2015’e ise iddialı hazırlanıyor: 1946 başarısına odaklandı. 1946 başarı hikâyesini 2015’te yazmak için çaba gösteriyor.
    ‘Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran 2015’te Isparta’da 1’inci olacak’ diyen Mustafa Ceyhan… 
    ‘Teşkilâtçı’ olduğunu söyleyen Ceyhan, kadın ve gençleri çok önemsediğini; etkin propaganda dönemi geçireceklerini; bunun ışığında da en az 100 Bin oy alacaklarını iddia ediyor. Ceyhan, ‘hedefimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) en az 2 Parlamenter göndermektir’ diyor.

AKDENİZ: Önemli bir siyasi kariyeriniz var. Isparta’nın yetiştirdiği önemli bir değer olan İbrahim Gürdal ile çalıştınız. Doğru Yol Partisi Gençlik Kolları’nı kurdunuz. 1990- 1993 arasında DYP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptınız. Dedeniz Cumhuriyet Halk (CHP), babanız Adalet Partili (AP)… Siz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile de çok yakın çalıştınız. Hatta ve hatta eşiniz de uzun yıllar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e; Çankaya’da Danışmanlık yaptı. Anneniz de Kadın Kolları Genel Başkanlığı yaptı. Siz Demokrat bir çizgide önemli nosyonlar üstlendiniz. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Milletvekili Aday Adayı oldunuz. 

MUSTAFA CEYHAN:  İnsana, topluma, doğup büyüdüğümüz coğrafyaya hizmet etmeyi şiar edinmiş bir aileyiz biz. Hizmet etme yöntemlerinden biri de siyaset.
    Her renk vardır bizde. Ötekileştirmeye hayır. Burada asıl olan insanın, toplumun, Isparta’nın âli menfaatleridir. 
    Dedem Mustafa Sıtkı Ceyhan, Isparta’nın en eski kitapçısıdır. Kitapçı Mustafa Efendi derlerdi. Cumhuriyet Halk Partiliydi. 
    Çocukluğumda çok iyi hatırlarım: Kavaklı Camii (Peygamber- Abdi Paşa Vakfı) avlusunda Türbe var. Biz Ramazan ve Kurban Bayramı’nda oraya gider dua ederdik. O Türbe’de dip dedemiz var.         Hatta Dedemin babası çok aydın, ileri görüşlü bir kişiymiş. 1920’li yıllarda dip dedelerimiz, dedemi İstanbul’a okutmaya göndermişler. Düşünün araç yok, yol yok. Dedem, İstanbul’da Kabataş Lisesi’nde okumuş. Isparta’nın en eski kitapçısını açmış.

    Babam Mehmet Hadi Ceyhan… Adalet Partili (AP)
    Annem Aysel Ceyhan… Kadın Kolları Genel Başkanı
    Çok ileri görüşlü bir aileyiz. Bu da sözde değil özde gerçekleştiriyoruz. 
    Hizmet etme yarışında siyaset çok güçlüdür bizde.
    Ben de teşkilâtçılığı yücelten bir insanım.     
    Siyasete 1985 yılında girdim. Doğru Yol Partisi (DYP) Merkez İlçe Gençlik Kolları’nı kurdum. DYP İl Başkanı İbrahim Gürdal ile çalıştım. O dönem Merkez’de 9 Bin üyemiz vardı. 3 Bin’ini ben yazdım. 
    1987’de İl Gençlik Kolları’nı kurdum. 
    DYP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı oldum. 1990- 1993 arasında ise Doğru Yol Partisi (DYP) Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptım. (‘- O dönem 67 İl vardı.’) 67 İl, 1.000 İlçe’de 650 Bin üye yaptık. 
    Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile çok etkin ve aktif şekilde çalıştım.
    Açık bir insanım. Siyasette tek bir hata yaptım. Sayın Tansu Çiller’e de çok yakındım. En güvendiği 10 kişilik A Takımı içerisinde yer alıyordum. O dönemki Genel Başkanlık yarışı sürecinde hataya düşmemek için benden siyasette çok daha tecrübeli kişilere (‘- Kimi desteklemeliyim?’) diye sordum. Bunu Çiller öğrenmiş. Aramızda sorun çıktı. Koptum. Daha sonra Demokrat Türkiye Partisi’nin (DTP) Genel Sekreter Yardımcılığı’nı yaptım. 

DEMİREL’İN SAĞLIĞINDA ANLATAMADIKLARIM

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ceyhan, Akdeniz’e verdiği söyleşinin bu bölümünde bir projesini anlatıyor: 
(‘- Bir kitap projem var. Lütfen bu anlatacaklarımı, kimse yanlış yere koymasın. 1991- 1993 arasındaki gücüm her hangi bir yatırımcı Bakan’dan daha yüksek idi. Isparta’ya çok faydam olmuştur. 1.000’e yakın gencin işe yerleştirilmesinde emeğim, katkım vardır. Allah sağlıklı, uzun ömür versin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e çok yakındım. Başbakanlık yıllarının tanığıyım. O çok önemli yılları kitap haline getirmek istiyorum. Projemin adı da büyük bir olasılıkla ‘Demirel’in sağlığında anlatamadıklarım’ olacak.’)

AKDENİZ: Bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) seçmenizde özel bir hikâye var mı? 
    
MUSTAFA CEYHAN: Birçok bileşen var. Çevrem, ailem, toplum, Isparta’nın âli menfaatleri çağırdı, geldim. 
    7 Haziran 2015 sadece Parlamento Genel Seçimi değil. Türkiye’nin geleceği…
    Cumhuriyet mi, Saltanat’ı geri getirme çabaları mı?...
    Çok çok kritik bir eşik…
    Saha dışında kalamazdım. Herkesin üzerine düşen görev var. Ben de bu görevi yapmak için yola çıktım.
    Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) çok inanıyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na inanıyorum.
    Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu Dönemin Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürü iken tanışıklığımız, hukukumuz, dostluğumuz vardı. 
    Isparta’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin âli menfaatleri beni çağırdı, geldim.

Isparta’nın kadını Cumhuriyet kazanımlarından vazgeçmez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ceyhan, 29 Mart 2015’te Hâkim huzurunda gerçekleştirilecek ön seçimden 1’inci çıkacağını düşünüyor. Oy kullanma hakkı olan 3 Bin 677 kişiye projelerini, fikirlerini anlatmaya gayret ettiğini söyleyen Ceyhan şöyle diyor:

    “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Isparta’da 1’inci olacağız. En az 100 Bin oy alacağımızı iddia ediyorum. Ben ‘kaybetmek’ için seçime girmem.
    Bu dönem Parlamento’ya en az 2 Milletvekili göndereceğiz.    
    Teşkilâtçıyım. Kadın ve gençler ile çalışacağız. Çok etkin bir propaganda dönemi yaşayacağız. Bunun ışığında zafer gelecek.
    Isparta kadını, Cumhuriyet’in kazanımlarından vazgeçmez. Demokrasiden hak ve özgürlüklerinden vazgeçmez. Cumhuriyet’in Ona verdiği imkânları (‘- Saltanat hevesine’) terk etmez. 
    İnanıyorum. Güveniyorum. Başaracağım. Başaracağız. 
    Parlamento’da 2 Danışman hakkım olacak biliyorsunuz. 1’i Kadın Teşkilâtı’ndan olacak. Diğeri Gençlik Teşkilâtı’ndan olacak.     
    Öte yandan Seçim Bürosu’nu hiçbir zaman kapatmayacağım. Hep açık olacak. Isparta ile bağım hep kuvvetli olacak. Seçim Bürosu’nda 2019 yılına kadar (‘- yani görev sürem içerisinde’) mutlaka bir personel görev yapacak. 
    Derdim Isparta. Derdim Türkiye. 
    Söylemek ne denli doğru olacak bilmiyorum, ama Dünya çapında şirketlerde çok üst düzey görevler yaptım. Vazgeçtiğim gelir çok çok büyük. O nedenle Parlamento’ya gelir kapısı olarak bakmıyorum.
    Özel şirketlerim var. Genç yaşta iş dünyasına ara veriyorum. Cumhuriyet için bu dönem özel işlerimden, gelirlerimden vazgeçiyorum. 

AKP kurulduğu yıllarda Mevlüt Çavuşoğlu davet etmişti, gitmedim

Mustafa Ceyhan: ‘1992 yılında öğrenci affı çıktı. Beni anlatıyordu. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde Öğrenci Affı kararında ‘ODTÜ Maddesi’ eklenen tek bir vaka var. O da benim için yapılmıştı.

Çok güçlü bir dönemdeydim. İstesem Parlamento’ya girer, Bakan olurdum. Ancak o dönem Cumhuriyet tehlikede olmadığı için iş dünyasına döndüm. Şimdi farklı. Cumhuriyet şimdi tehlike altında…

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kuruluş yıllarında bana teklif gelmişti. Bugün Dışişleri Bakanı olan Sayın Mevlüt Çavuşoğlu beni davet etmişti. Gitmedim. 

Isparta’nın global marka inşa edebileceği paha biçilemez değerleri var

AKDENİZ: Ortadoğu Üniversitesi’nden (ODTÜ) mezun olduktan sonra kamu yönetimi ve global şirketlerde CEO seviyesinde görevler aldınız? Isparta için tasarladığınız projeler nelerdir?

MUSTAFA CEYHAN: Kamu Yönetimi’nden çok uzun bir süre çalışmadım. 3 yıl Ankara Sigorta’da Yönetim Kurulu’ndaydım (‘- O dönem Kamu kuruluşu idi.’) Ama özel sektörde global ölçekli firmalarda yöneticilik yaptım.  Büyük çaplı 15 otel yapımı projesinde yöneticilik yaptım. Accor ile çalıştım. AKFEN ile çalıştım. Türkiye’nin en büyük otopark projelerini yönettim. Türkiye’nin en büyük ilk rampalı otoparkını yaptık Eskişehir’de. Bu bir inovasyon projesi idi. Partürk için çalıştım. Parktürk şu an Türkiye’nin 3. büyük zinciri durumunda. Daha sonra özel şirket de kurdum. 
    
TÜRKİYE’DE YAP- İŞLET- DEVRET MODELİ’Nİ EN İYİ BİLEN 3 KİŞİDEN BİRİYİM

Eskişehir’de yatırımlarımız var. Şu an özel sektördeki tüm gelirlerimi fedâ ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘Yap- İşlet- Devret Mevzuatı’nı en iyi bilen 3 kişiden 1’i olduğumu düşünüyorum. Yüksek gelir ve iş dünyasında daha parlak kariyeri bir kenara bırakıyorum. Isparta ve Türkiye’ye hizmete koşuyorum.
    Ben iddialı bir insanım. Kaybedeceğim bir yarışa girmem.
    İşim gereği Dünya’yı dolaştım. Çok proje yönettim. Çok proje gördüm
    İnsan gördüm
    Bilgi biriktirdim
    Görgü biriktirdim
    Çevre biriktirdim.
    Şimdi onu tutkunu olduğum Isparta’ya aktarma zamanı geldi.
    Bilime çok inanıyorum. 
    Araştırma- Geliştirme’ye çok inanıyorum
    Hayatım boyunca hep inovatif projeler yaptım. Katma değeri yüksek projeler yaptım
    Isparta için de hayata geçirebileceğimi iddia ediyorum.
    SDÜ’de Tıbbi AR- GE kurulması için çalışacağım
    Davraz Dağı Kış Turizmi Merkezi. Uluslararası bir değer olabilecek güç ve yapıda… Tanıtım eksik. Dünya’yı tanımayan, işi bilmeyen, potansiyelini, değerini göremez. Davraz için küçük bir hamle yeter oysa… Etkin tanıtım. Uluslararası organizasyonlar ile eşleştirme. Tanıtma. 
    Bunu yapmak için iktidar erkine de gerek yok. Muhalefette kalırsan da Davraz için adım atabilirsin. 
    Gül var, elma var, zirai ürünler var.
    Süleyman Demirel Havalimanı’nı Yaş Sebze ve Meyve İhraç Noktası yapabilirsin
    Markalarını güçlendirebilirsin
    Ben Isparta’nın Marka Şehir olması için var gücümle çalışacağım. Bilgim, donanımım var.
    Çok ileri düzeyde İngilizce biliyorum. Dünya’yı tanıyorum. 
    Meyve Organize Sanayi Bölgesi Projesi hazırladık.
    AR- GE ve yüksek katma değeri olan ürünler için Teknoloji Projeleri hazırladık.”

1 tek Bayrak yeter değiştirmek istekleri Mahalle Muhtarlığı değil Cumhuriyet

Mustafa Ceyhan: Bu seçim çok hayati… Değiştirmek istedikleri sistem Mahalle Muhtarlığı değil. Cumhuriyet. Buna asla izin verilemez.

Türkiye Cumhuriyeti’nde tek bir Bayrak var. O da Ay- Yıldız. Başka Bayrak istemeyiz. İzin vermeyiz

Kadın ve gençler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Mustafa Ceyhan’ın seçim çalışmalarına hayat arkadaşı Ayla Şahanoğlu Ceyhan da destek veriyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Çankaya Danışmanlığı’nı yapan Ceyhan da yüksek bir kariyere sahip. 

Ceyhan, Hürriyet, Habertürk ve Akşam’da üst düzey görev alan bir gazeteci. İletişim ve Halkla İlişkiler (PR) Uzmanı. Mustafa Ceyhan’ın annesi de Kadın Kolları Genel Başkanı. 

Mustafa Ceyhan 1966 yılında Isparta’da doğdu.
Ülkü İlkokulu’nu bitirdi. Merkez Ortaokulu’ndan mezun oldu. 1982- 1983 Eğitim- Öğretim Dönemi’nde Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi’nden (ŞAİK) mezun oldu. 
    
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Fakültesi’ne Türkiye 2’nciliği derecesi ile girdi. O dönem, ŞAİK de Türkiye 1’incisi olmuştu. Mezun 31 öğrencinin 30’u, Tıp, Hukuk, Uluslararası İlişkiler vd. üst düzey programlara yerleşti. Hakan Çağlar, Nuri Selçuk, Ata Aytaç, Nuri Akpınar, Hale Öner, Metin Davraz, Melih Sezgin, Güven Birincitoka, Hamdi Balcı, Günnur Betselci Özyurt o dönemin çok başarılı öğrencileri idi. 

Mustafa Ceyhan, 1984’te babası Mehmet Hadi Ceyhan’ı kaybettiği için ODTÜ’deki eğitimini dondurdu. Daha sonra tekrar üniversite sınavına girdi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ- Antalya) İnşaat Fakültesi’ni kazandı. 2 yıl da orada okudu. 1992 affı ile ODTÜ’ye döndü. Ceyhan, “o af için Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde ilk ve tektir ‘ODTÜ maddesi’ eklendi. O da benim içindi” diyor. 
    ODTÜ İşletme’den mezun olduktan sonra kamu yönetiminde göreve başladı. 3 yıl sonra da özel sektöre geçti. 
    İyi derecede İngilizce biliyor
    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Otopark İşletmecileri Birliği üyesi
    Avrupa Otopark Yapı Birliği Üyesi
    Sahibi olduğu şirketler Greenpeace Ana Sponsorları’ndan biri
    Sinemaya ilgi duyuyor. DVD Koleksiyonu yapıyor
    Kitap okuyor
    En son Maria Konnikova’nın Üstün Akıl isimli yapıtını okudu.
    Kitap severlere ‘www.ozetkitap.com’ adresini öneriyor
    22 Temmuz 1995’te Ayla Şahanoğlu Ceyhan ile evlendi. Nikah Şahidi Süleyman Demirel ve Ali Şevki Erek idi
    Kızı Zeynep Ceyhan 12. sınıfta okuyor
    Kızı Ayşe Naz ise 8. sınıfta
    
    İLETİŞİM VE SOSYAL AĞ

    www.mustafaceyhan.com.tr
    
    Facebook: @mustafaceyhan
    Twitter: @mustafaceyhan