Isparta'da telefonla dolandırıcılık olaylarına iki tane daha eklendi. Dolandırıcılar aynı gün iki kişiden toplam bin 120 TL dolandırdı.

Edinilen bilgilere göre M.T.'yi ev telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi yada kişiler, M.T.'ye, isimlerinin Mehmet olduğunu ve emniyette çalıştığını söyledi. Telefondaki şahıs M.T.'yi emniyet mensubu olduğuna ayrıca dolandırıldığına inandırdı ve M.T.'den cep numarasını öğrenerek tekrar aradı.

Şüphelilerin yakalanması için MrT'den para göndermesini isteyen kimliği belirsiz şahıs, amacına ulaştı. Dolandırıcıların oyununa gelen M.T, 2 ayrı telefon numarasına ATM üzerinden 380 TL yatırdı.

Bir diğer dolandırıcılık olayının mağduru ise Davraz Mahallesi'nde ikamet eden O.D. oldu. Aynı yöntemle O.D.'de dolandırıcılara inanarak, 5 ayrı telefon numarasına ATM üzerinden toplam 740 TL yatırdı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı her fırsatta uyarılırda bulunuyor. Polisin kontör ve para istemeyeceğini hatırlatan emniyet yetkilileri, vatandaşların bu tür telefonlar geldiğinde muhakkak kulak vermemeleri, inanmamaları ve derhal polise haber vermeleri gerektiğini hatırlattı.                                             *