2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı için okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf olmak üzere Isparta'da 11 bin öğrenci için ders zili çalacak.
    
Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, yaptığı açıklamada pazartesi günü yaklaşık 11 bin öğrenci için ders çilinin çalacağını söyledi. Okul öncesi eğitim kapsamında yaklaşık 6 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydeden Yılmaz, okul öncesi eğitimde 260 öğretmenin de görev yapacağını bildirdi. İlköğretim birinci sınıf için ise 5 bin 400 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyleyen Yılmaz, ''Halen kayıtlarımız devam etmekte. Sayılar artabilir'' diye konuştu.
    
Minik öğrencilerin okula adapte olabilmeleri amacıyla bir hafta önceden başladıklarını dile getiren Yılmaz, 18 Eylül'e kadar adapte süresinin devam edeceğini belirtti. Öğrencilerin bu süre içerisinde okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıyacaklarını söyleyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ''Uygulamayla çocukların okula adaptasyonlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük akışa uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, aynı zamanda evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor'' dedi.
    
Yılmaz, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısının 22 Ocak 2010 günü sona ereceğini ve öğrencilerin, 5 Şubat'a kadar tatil yapacağını söyledi. Yılmaz, ikinci yarıyılın ise 8 Şubat'ta başlayacağını ve 18 Haziran'da sona ereceğini kaydetti.