“Bugün Fidan Yarın Nefes” etkinlikleri kapsamında 11.11.2019 tarihinde saat 11’de 81 ilde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprakla buluşacak.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığının öncülüğünde düzenlenen ‘‘Bugün Fidan Yarın Nefes’’ etkinliği yapılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin daha önceden açıkladığı, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen, 11 Kasım günü saat 11.11’de gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliğinde 1 milyon kişinin katılımı ile 2023 farklı konumda, 11 milyon fidan, toprakla buluşturulacaktır.

Etkinlik kapsamında Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün çalışma alanında belirlenen 26 ayrı konumda ‘‘Bugün Fidan Yarın Nefes’’ etkinliği kapsamında 400.000 adet fidan dikimi yapılacaktır.

Isparta İlimizde; Kara Havacılık Okulu Bahçesi, Yakaören Köyü, Andık Göledi Mevkii, İnhisar Köyü, Güneykent Kasabası, Aşağıgökdere Köyü, Çarıksaraylar Kasabası,  Sütçüler İlçesi ve Melikler Köyünde aynı anda fidan dikimi gerçekleştirilecektir.

Türkiye genelinde aynı anda yapılacak fidan dikim etkinliğine sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra 7’den 70’e vatandaşlarımızda destek verebiliyor.

Daha yeşil bir Türkiye için tüm yurtta fidanların toprakla buluşacağı seferberliğe katılmak isteyen vatandaşlarımız ’’ Geleceğe Nefes’’ (gelecegenefes.com) internet sayfası üzerinden fidan sahiplenebilirler veya bağışta bulunabilirler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy; “11 Kasım günü Allah’ın izniyle Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Bu etkinlik kapsamında Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak sahamızda 400 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Etkinlik daha yeşil bir Türkiye için seferberlik niteliğinde bir çalışmadır. Vatandaşlarımızın desteği, katılımı çok önemli. Bu kapsamda Isparta halkına çok teşekkür ediyorum. Devam eden seferberlikteki son bilgilere göre Isparta ilinde % 162 katılımla 235.000 fidan halkımız tarafından sahiplenildi. Yani 235 bin fidanı halkımızın desteğiyle toprakla buluşturacağız. Isparta halkı bu duyarlılıkla Türkiye genelinde iller arasında ikinci sıraya yükselmiş durumdadır. Buradan şu sonuç çıkmaktadır, Isparta halkı ormanı seviyor, yeşile sahip çıkıyor sonucu çıkmaktadır. Tekrar destek veren tüm halkımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu./İbrahim DEMİRAYAK