Isparta’da yüksek öğrenimde 12 bin kapasiteye ihtiyaç bulunmasına rağmen iki ihale ile 6 bin kapasiteli yurt yapılacak. Buna rağmen açık sürüyor.

Isparta’nın en büyük üniversiteleri arasında yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin öğrencilerinin barınma sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar sürüyor. 70 binin üzerinde üniversite öğrencisi bulunan Isparta’da yapılan araştırmalara göre 12 bin öğrenci için yurt ihtiyacı bulunuyor. Devlet bu açığı kapatmak için kiralama girişimlerine başlasa da istenilen şartlarda yurt binaları bulunamadı. Bunun üzerine yeni yurt yapımı ve kiralanması için girişimlere başlandı. İlk olarak Özel İdare binasının Isparta Mensucat Fabrikası arkasındaki arazisine 5 bin kişilik yurt kişilik yurt yapım ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

SDÜ yönetimi de 22 Nisan'da bin kişilik öğrenci yurdu ihalesini yapacak. Her iki yurdun tamamlanması ile birlikte Isparta’da öğrencilerin yurt ihtiyacı 6 bine inecek. Yetkililer, öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, yeni çözüm yolları bulunacağını belirttiler. Vali Vahdettin Özkan ile AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'in de Isparta’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözümü için önemli çalışmalar yaptığı ve alternatifler üzerinde durduğu belirtiliyor. Yetkililer, yeni yurtların yapımı ile piyasadaki esnafın zarar görmeyeceğini, dengenin korunması için gerekli hassasiyetin gösterildiğinin altını çizdiler.