SDÜ Tıp Fakultesi'dne cihazın açılışı için tören düzenlendi. Törende önce cihazın önemi anlatıldı, ardından cihaz açılışı gerçekleştirildi. 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazını tanıtan SDÜ Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yeşildağ, büyük bir travma sonucu hastaneye gelen bir hastanın 5 dakika içinde vücudundaki tüm tetkiklerin yapılabileceğini dile getirdi.

Yeşildağ cihazın oldukça maliyeti yüksek olduğunu belirtirken 128 kesitli bilgisayarlı tomograficihazının üniversite hastaneleri arasında sadece SDÜ' de olduğunu ifade etti. Bu durumun gurur verici olduğunu belirten Yeşildağ, cihaz ile inceleme hızında ciddi bir artış yaşandığını söyledi

Cihazın özelliklerini anlatan Yeşildağ, "Cihazla beyin, boyun, böbrek, bacak damarlarının yanı sıra solunum, barsak, sanal sistoskopi işlemlerini de çok rahatlıkla yapabilmekteyiz. Tüm bu hastalıklarla ilgili tanıyı en kısa sürede veriyoruz ve tedavi sisteminin kısa sürede yapılmasını sağlıyoruz" dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, böyle bir cihazı hastaneye kazandırdıkları için gururlu olduğunu belirtti. Kısa sürede tanı imkanının sunulmasıyla tedavideki başarının da artacağını dile getiren Kutluhan, "Üniversitemiz, diğer üniversitelerden bir adım önde" diye konuştu.

İHA