Raporda 13 bin öğrenci velisine Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan tarafından mektup gönderildiği belirtildi. Emniyet Müdürü Gürkan öğrencilere gönderdiği mektupta şunlara değindi. "Sayın Veli. Geleceği planlamanın en iyi yolu, onu tasarlamaktan geçer. Ülkemizin geleceği olan evlatlarımızın emsalleri arasında üstün gayret göstererek Üniversite öğrenim hakkım kazanmasından dolayı siz değerli anne babayı kutlar, tebrik ederiz.

 
Süleyman Demirel Üniversitesi Ülkemizin en seçkin uzman akademisyen kadrolarına sahip olmakla birlikte, sunmuş olduğu sosyal ve kültürel yaşam imkânları ile öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişmelerine katkı sağlamaktadır.
 
Üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, Öğrencilerimizin Isparta'daki sosyal yaşamlarının da en güvenli hale getirilmesi, her türlü iyi niyet dışı etkenlerden korunması, karşılaşabilecekleri bütün sorunlarında onların yanında ve yardımında olmak için, bütün imkânların seferber edilmesi önceliğimizdir.
 
Sayın Velimiz, ülkemizin geleceği, genç nesil evlatlarımız üniversite yaşamlarında karşılıklı olarak birbirlerinin düşünce, fikir ve isteklerine saygı gösterme, daha hoşgörülü, evrensel, donanımlı ve vizyon sahibi olma, farklılıklarımızın ülkemizin en büyük zenginliği olduğunu algılama, kampus yaşamı dışında da bütün sosyal ve kültürel alanlarda gelişimlerini tamamlayarak, kazanacakları mesleklerini icra edebilmelerini sağlayacak imkanların sunulması, eğitim ve güvenlik stratejilerimizin temelidir.
 
Isparta İl Emniyet Müdürlüğümüzün geliştirmiş olduğu Toplum Destekli Polislik Projesi çerçevesinde, siz değerli velilere iletişim ve işbirliği içinde olacağımızdan şüpheniz olmasın. Evlatlarımız aynı zamanda bizlerinde en büyük geleceğidir. En küçük endişenizde her zaman evlatlarımızın yanında olmak bizim görevimizdir. Vermiş olduğumuz telefon ve web adreslerinden bize ulaşabilir ve bizlerle iletişim sağlayabilirsiniz.
 
Isparta Emniyet Müdürlüğü adına çocuğunuzun üstün gayret ve başarısından dolayı sizleri tekrar tebrik eder, saygı ve sevgilerimi sunarım."