Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır diyen Milletvekili Korkmaz, “Sağlık çalışanlarının başta doktorlar olmak üzere çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmakta olduğunu dile getirdi.

  Sağlık sistemimizin geliştirilmesi, bu kapsamda daha kaliteli sağlık hizmetlerinden tüm yurttaşların eşit olarak yararlandırılması gerekmektedir, sözleşmeli personel üvey evlat muamelesi görmekte, aynı işi aynı yerde aynı unvanla yapan, ancak farklı özlük ve mali haklara sahip personel rejimi uygulamaları keşmekeşliğe neden olmaktadır diyen Korkmaz yaptığı açıklamada ise, “Ülkemizde 100 bini aşkın hekim vardır, hekimlerimiz artık geleceklerini görememektedir.

  Bunun için bir yandan sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek amacıyla gerekli adımlar atılırken, diğer yandan da sağlık hizmetlerine daha çok kaynak ayrılması ve yatırımların sürdürülmesi zorunludur. Türkiye, sağlık alanında çağdaş dünyanın ölçütlerini yakalamak, sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek, var olan uygulamaları geliştirmek ve bu doğrultuda geleceğe dönük planlamalarını gözden geçirmek zorundadır.

  Büyük sorumluluk üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren sağlık personelimize hak ettikleri yaşam imkanlarının sağlanması, çalışma saatlerinin ve hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik düzenlemelerin yapılması, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracaktır. Politik kaygılar ile donanımsız yeni kamu ve vakıf tıp fakültelerinin açılmasına son verilmeli ve mevcut tıp fakülteleri ülkemiz ihtiyaçlarına uygun hale getirilmelidir.

  Tıp Fakültelerinin çoğu, temel sağlık hizmetlerini verecek hekimleri yetiştirememektedir. Devlet sağlık sektöründen giderek çekilmektedir. Ne yazık ki artık sağlık hizmetlerinden yararlanmak toplumsal bir hak olmaktan çıkmaktadır, hastaneler birer ticarethane, doktorlar da birer tüccar durumuna dönmektedir. Popülist politikalar nedeniyle, altyapısı olmadan ve belirli standartları yakalamadan açılan tıp fakültelerinin sayısı her yıl artmaktadır. Bu da tıp eğitiminin kalitesini düşürmektedir. Artık bir bayramdan çok sorunların tartışıldığı bir gün olarak kutlanan 14 Mart Tıp Bayramında tüm sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diler, saygılar sunarım” diyerek sözlerine son verdi.