Milletlerin tarihlerinde tarihi değiştirecek ehemmiyetli hadiseler vardır; 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının Önlenmesi de bunlardan biridir. Mevcut anayasal rejimi topyekûn değiştirmeyi ve devleti ele geçirmeyi amaçlamış FETÖ olarak adlandırılan silahlı terör örgütü mensupları menfur emellerine erişebilmek için ölçüsüz şiddet kullanarak masum ve silahsız insanlarımızı katletmişlerdir.

Mehmet Akif'in "benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var" tespitini doğrularcasına, milletimiz devletin acze düştüğü anlarda imanlı göğüslerini siper ederek bu hain ve dış güdümlü kalkışmayı püskürtmüşlerdir. Ölüme düğüne gider gibi giden milyonlar tüm dünyaya "milletin başının kesilebileceği ancak eğilmeyeceğini" bir kez daha öğretmiş oldular. Destan yapmaktan yazmaya fırsatı olmamış bu millet, gene bir destan yapmıştı.

Bu destan ülkenin makus talihini hayra tebdil etmiştir. Evrensel hukukun temel ilkelerinden olan insana insan olması dolayısı ile saygı ve itibar edilmesi ile ilahi hukuk düzeninin tesis edilmesi manasında bu direniş bir milat olmuştur. Biz alemin merkezi ve özeti olan insanın yaşatılmasının devletin yaşatılması olduğuna inanan hukukçular olarak; milletin milli değerlerine sahip çıkması, milli şuur bayraklaştırması karşısında derin saygılarımızı milletimize sunuyoruz. 

Adaletin gerçekleştirme görevlisi olan hukukçular milletin vicdanlarında yer etmiş ahde vefa, devlete bağlılık, hürriyete aşık olma duygularından aldığımız kuvvetle milletimizin değerlerini koruma yönündeki azim ve kararlıklarının destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Milletimizin emrinde hukuk devletinin gereklerini ve adaletin hem vicdanlarda hem de hukuk rejiminde tesis etme kararlılığında olan HUDER ailesi hukuk dışı ve mandacı her türlü girişim ve düşüncenin karşısında olacaktır. Sahip olduğumuz maddi ve manevi kaynaklarımızla bu yolda yürümekten bir an bile vazgeçmeyeceğimizi aziz milletimize saygıyla arz ederken şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükran, milletimize minnet duygularımızı ifade ediyoruz. 14.07.2017

HUKUKİ ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ
ISPARTA TEMSİLCİSİ
Av.MEHMET ALİ ERTUĞRUL