ISPARTA - SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı: “Çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek tüm toplum kesitlerini temsil eden halkın omuzlarında Türkiye haritası ve şanlı Türk Bayrağı yükseliyor. Ana kaidede hain terör örgütü FETÖ’nün yaptığı saldırılarda şehit düşen 249 kahramanın ismi var. Bu anıt, şehitlerimizin ülkemize katkıların yanında hiçbir şey değil. Fakat bu ihanetin unutulmaması, unutturulmaması için önem taşıyor.”

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Haftası’nda Şehitler Anıtı açılışı ile etkinliklere başlıyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) 15 Temmuz’da hain darbe girişimine direnç anında şehit düşen 249 vatan kahramanının isimlerinin yer aldığı ’15 Temmuz Şehitler Anıtı’ bugün açılıyor. 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, FETÖ’nün 15 Temmuz ihanetinin unutulmaması, unutturulmaması için böyle bir anıt yaptıklarını söyledi. Şehitlerin ülkemize yaptıkları katkının yanında bu anıtın hiçbir şey olduğunu ancak ihaneti her zaman hafızalarda tutmak için değer taşıdığını ifade ederek şöyle dedi:

“Millî Birlik ve Demokrasi Haftası münasebetiyle biz de Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) bir anıt açılışı yapacağız. Bu anıtımız Mimarlık Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Berkay Avcı tarafından tasarımı yapıldı. Ve üniversitemizdeki arkadaşlarımız tarafından üretimi gerçekleştirildi. Bir sanat eseri çerçevesinde bir anıt yapılmış oldu.
Ön tarafında Türk insanının başında ve omuzunda bir Türkiye silueti oluşturuldu ve Şehitlerimizin her birinin ismi var. Güzel bir anıt olduğunu düşünüyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. 

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın peyzaj alanında her biri 1 şehidimizi simgeleyen 249 şakayık var. Onları da Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yaptık. 1 şakayık, 1 şehidimizi anlatıyor.

15 Temmuz günü, gecesi çok acıydı. 1 yıl oldu. Unutmuş değiliz. Bundan on yıllarca yıl sonra da bunun çok tartışılacağını biliyoruz. Bunun unutulmaması açısından en azından sembolik olarak anlamlı bir anıt yapmak istedik. Bu şehitlerimizin ülkemize yaptığı katkının yanında hiçbir şey değil. Fakat en azından üniversitemizin de sembolik olarak bu şekilde katkı yapmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.”

-15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Haftası etkinlikleri
15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Şehmus Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda incelemelerde bulundu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Bilgiç ve Günaydın’a Anıtın özelliklerini anlattı.