Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 76 m2 -135 m2 her bir daire için 1 otopark zorunluluğu kararında değişikliğe gittiklerini bildirdi. Günaydın değişiklikle birlikte uygulamanın 76 m2 - 150 m2 arasındaki her daire için 1 otopark olacağını ve kararın Ocak ayı meclis gündemine geleceğini duyurdu.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisinde karara bağlanan her daireye otopark zorunluluğunda esnemeye gitti. Bilindiği üzere ilgili Odalar Başkan Günaydınca giderek uygulamanın açacağı olumsuzluklardan bahsetmişti. Günaydın da Oda temsilcilerinin söylediklerini dikkate alarak bir dizi değişikliğe gitti.

135 M2'YE KADAR OLAN SINIR 150M2'YE KADAR YÜKSELTİLDİ

Daha önce Meclisin aldığı kararda 76-135 m2'lik konutlarda 1 daire için 1 araçlık otopark yeri, 136-200 m2'lik konutlarda ise I daire için 2 araçlık otopark yeri gösterilmesi zorunlu hale getirilmişti. Yeni değişiklikle birlikte bu sınır 76-150 m2'lik konutlarda 1 daire için 1 otopark 151-200m2Mik konutlarda ise 1 daire için 2 otopark oldu.

OCAK AYI MECLİSİNDE GÜNDEME GELECEK

Öte yandan aldıkları bu kararın Ocak ayı meclisinde gündeme geleceğini belirten Belediye Başkanı Günaydın, şunları söyledi; "Şuan Ocak ayından itibaren yeni yapılacak olan binaların hepsinde otopark zorunlu olacak. Bütün arkadaşlar beni protesto ediyorlar ama otoparkı olmayan binalara ben 'yalancı bina' diyorum. Bu yalanı artık kaldıralım. Belediyede ciddi olarak bu projeleri böyle kabul edelim.

Uyduruk olarak otopark yazıp, Neufert boyutlarına göre araba girmiyor, çıkmıyor vs böyle yıllardır kendimizi kandırmışız. Ama bir değişikliğe gittik ve 135m2'yi 150m2'ye çıkardık. Gelecek meclise sunacağız ve arkadaşlarımızdan gerekli yardımı alacağız. Bugün normal binalarda her dairede 3 otopark kullanılıyor.  Önceki gün Çelik Sitesi'ndeydim. Bir araba içeride duracak bir araba dışarı da duracak' diye yazı asmışlar. Dışarı da bana otopark yaptırdılar. Yapıverdim. İçerideki araçları saydım ve dışarıya baktım. Dışarıdaki araçlar içerdeki araçlardan 2 kat fazla. Demek ki her daireye 3 araç düşüyor. Ben oraya sık sık girmek zorundayım. Torunum oldu kızım ve damadım orada oturuyor. Ayrıca bir de 'Misafir araçlar içeriye giremez' yazmışlar. Görevliye söyledim. Sonra yazıyı kaldırdılar.

1 YIL İÇİNDE OTOPARK SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Bu arada Günaydın, uygulamada yeniden değişikliğe gideceklerini ve 6 ay 1 yıl geçmeden 3 araba üzerinden yola çıkacaklarını söyledi. Günaydın karar sonrası tercihi yüklenici firmalara bırakacaklarını belirterek ''İster yapsınlar ister yapmasınlar" dedi.