160 BİN OY, 4 MİLLETVEKİLİ

Seçim startının verildiği gün gazetecilerle buluşan AK Parti Milletvekili ve 1.sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, yeni dönemin projelerini açıkladı.

AK Parti Isparta Milletvekili ve 1.sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Barida Hotels'de gazetecilerle buluştu. Seçim startını verdiklerini açıklayan Milletvekili Bilgiç, 7 Haziran'da 4 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Oy miktarı olarak 160 bini işaret eden Bilgiç, AK Parti'nin girdiği her seçimden oyunu artırarak çıktığını vurguladı. İşte Bilgiç'in açıklamaları:

KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ HEDEFİ

"Isparta bugün alması gereken yatırımları almış hizmetlere kavuşmuştur. Önümüzdeki süreçteki hayalimiz, tabiat, kültür, doğal zenginlikleriyle Isparta’yı kültür turizm şehri haline getirmek ve ikinci üniversiteyi kazandırarak eğitim şehri yapmak. Mutlaka bunları açığa çıkarmamız gerekiyor. Nasıl bir mirasın üzerinde oturduğumuzun farkında değiliz.

TEŞVİK SORUNUNU TARTIŞMAYACAĞIZ

Aslında Isparta 90'lı yıllarda çıkan kalkınmada öncelikli yöreler uygulamasının mağdurdu. 10 dolarla geride kalmıştı. Ama bugün sistemde teşvik tüm Türkiye’ye hâkimdir. Biz teşvikin bacaklarından birine olan itirazımız devam ediyor. SEGE parametleri var. Bu ölçümlerde bizi yukarıya iten unsurlar var. Ona itiraz ediyoruz ve önümüzdeki dönemde Isparta bunu tartışmıyor olacaktır. Bundan emin olun.

ŞEHİR HASTANESİ

Şehir hastanesiyle ilgili sıkıntıları ortadan kaldırılıp vatandaşla kucaklaştırmak gerekiyor. Ben fal açamam. Bugün bir inşaatın yapımla ilgisi süresi var. İnşaat kendi rayı içinde gidiyor. Yüklencii tarafından iddiası verilen sürenin altında bitecek.

KARA HAVACILIK OKULU

Kara havacılık okulu en fazla önemsediğimiz projelerden biri. İhaleyi alan firmanın bir takım finansal sorunları olmuş. İnşaatın yüzde 85'İ bitmiş. Mayıstan sonra inşaat tamamlanacak. Bunu talihsiz olarak görüyorum. En önemli müteahhitlerden biridir. Isparta’ya denk gelmiş olması bizi ziyadesiyle üzdü ama en kısa sürede bu iş bitecek. Milli Savunma Bakanlığımız da bu işin acil biçimde tamamlanmasını bekliyor. 2015 yılında buraya taşınılacaktı. Onlar da bu işte baskı yapıyorlar.

HEDEF: 4-0

Yerel seçimlerle genel seçimleri birbiriyle mukayese edemezsiniz. Bu elmayla armudu toplamaya benzer. Genel seçimlerde AK Parti’nin oylarına baktığınızda ciddi artış göstermiştir. 2011 seçimlerinde 150 bin oy hedefi koyduğumda kimse inanmadı ve 138 bin oyda kaldık. 3. Milletvekilini de az bir oyla kaçırmıştık. 2015 seçimlerinde baktığınızda yapılanlara bakıldığında 4 milletvekili olarak seçime gideriz. Yani 4-0 yakalamak için 160 binin üzerine çıktığınızda alırsınız.

HEP AK PARTİ VE ADAYLARI TARTIŞILIR

Her seçime girdiğinizde tamtamlar şöyle çalar; Ak Parti için... Oylşarı eriyor. Ama görüyoruz ki daha da güçlenderek çıkıyoruz. Ben 3 Dönemdir burada 1. Sıra milletvekili adayıyım. Sakın yanlış anlamayın. Ben doğduğumda babam milletvekiliydi. 19 yaşımda da milletvekiliydi. Ben siyasetin içinde doğdum siyasetle büyüdüm.  Geçmişi çok net biliyorum. Ama aklım erdiği 73 seçimlerinden bu yana siyasi hayatı sonuna kadar bilirim. Hele hele milletvekili olduğum süreçten bu yana geçirdiğimiz yerel ve genel seçimlerde Bu fırtına yaratılıyor. Hep Ak Parti’nin adayları tartışılıyor. MHP ve CHP adayları tartışılmıyor. Onların beklentileri yok. Parti olarak da beklentileri yok. Ali Haydar beyin nikah şahidiyim. Seçildikten sonra kaç gün burada gördünüz. Tek bir hizmetine şahit misiniz? Ben görmedim. MHP’nin de adayları var onlardan umudunuz olmadığı için vatandaş onları konuşmuyor.

KİMSE KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL AMA SAYGI DUYMALI

Listeler üzerinde tartışma varsa ki duymadım doğal karşılarım. Bizde şöyle bir şey başladı. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Basını takip ediyor, izliyorum. Şunu görüyorum; İnanç yapımıza örf ve adetimize uygun olmayan şeyler oluyor. Kimse kimseden nefret hakkı yoktur. Beğenmeye bilirsiniz. Partiler listelerini belirler, halkın karşısına koyar. Bunların değerlendirmesini azizi millet yapar. Onun dışındaki her türlü söylemi, bir takım spekülatif şetleri vicdani ve doğru bulmuyorum. Bugün beni seven olabilir, sevmeyen olabilir. Ama arkadaşlar Sayın Okutan’ı seven de var sevmeyen de var. Neden kimse onu konuşmuyor? Bunlar normal şeyler bu işin doğasında var. Çok büyük tartışmalar varmış gibi gösterilmemeli. Meyve veren ağaç taşlanıyor. Bunu normal karşılıyorum ama bir şeyi normal karşılamıyorum, edebi aşan ifadeleri normal karşılamıyorum. Nefrete dönen o söylemleri kabul etmem mümkün değil. Biz de saygısızlık yok. Siyaset edep işidir. 8 yıldır milletvekili olmak ayrı bir şey 54 yıldır siyasetin içinde olmak ayrı bir şey. Siyasette sürece baktığımızda insaf ölçüsünde nefret dilini bıkarak götürmemiz gerekiyor. Adaylar üzerinde bir tartışma olduğu kanaatinde değilim.

REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ

Ben üniversitenin gidişatına bakarım. Seçimlere karışmam söz konusu olmaz. Ama yönetimle ilgili düşüncelerimizi defaatle açık şekilde ortaya koydum. Şuna bakıyorum. Üniversitemiz tüm Türkiye’ye örnek olacak kapasiteye sahip. Önümüzdeki süreçte de yönetim olarak yine örnek olacak bir yönetim işbaşına gelecektir.

YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

SDÜ yönetimi, bildiğim kadarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belli onaylar aldı. Ama bu Belediye Meclisine sunulan ilk AVM projesi değil. Bakanlık bunun bir yurt projesine döndüğünü kabul etti. Biz bağcıyı taşlamak istemiyoruz üzüm yemek istiyoruz. Sadece merkezde 12 bin yatak açığımız var. Kim yurt yapıyorum diye çıkarsa ona destek olacağımı belirtiyorum. Yani başka bir şey söylemek mümkün değil. 2007 geldiğimde söylemlerine bakın hep şunu söylüyorum; Bu çocuklar bize emanettir. Bu çocukları kucaklamamız gerekiyor. Ama bu şehrin altyapısı kucaklamaya müsait değil. İyileştirmeler yapmamız gerekiyor. Benim o gün de bakış açım bu bugün de bu."