18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle Antalya’nın Korkuteli ilçesinde anma programı düzenlendi.

Korkuteli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle şehitlik anıtında anma programı düzenlendi. İlk tören şehitlik anıtında gerçekleştirildi. Törene Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve öğrenciler katıldı. Tören Şehit mezarlarının ziyareti ile devam etti.

Şehitlik anıtında gerçekleşen törende konuşan Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, “Bugün Tük Milletinin namusunu ve Türk Bayrağının şanını canından üstün tutan, vatanın bağımlılığını ve bütünlüğünü uğruna canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak için toplanmış bulunuyoruz. Şehitler, Vatan uğruna canlarını vererek, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran, her sayfası altın harflerle yazılmış milli tarihimizin mimarı kahramanlardır” dedi.

Şehitlik Anıtındaki törenin ardından ilçe protokolü tarafından Paşa Mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi. İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından Dua edilirken, protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Protokol üyeleri daha sonra Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa katıldılar.

Ayrıca, Avdan, Yeşilyayla ve Bozova Mahalle sakinleri tarafından Mehmetçik Vakfına gerçekleştirilen bağışların makbuzları muhtarlar İsmail Avcu ve Orman Bayındır tarafından Kaymakam Erol Tanrıkulu’na teslim edildi.

Tören, Çanakkale Destanı Oratoryosu ödül töreni ile sona erdi.