Isparta’da geçen cumartesi gecesi biri Gökçay Mesirelik alanında diğeri atış poligonunda bulunan Nurten Avar ve diğerinin kimliği tespit edilemeyen 2 kadını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 43 yaşıdaki Bekir Ç, alınan ifadesinin ardından çıkaraldığı mahkemece tutuklandı.

18 YIL  ÖNCEDE AYNI SUÇU İŞLEMİŞ

2 kadının cinayet şüphelisi Bekir Ç’nin 2000 yılında da 72 yaşındaki Müzeyyen Gürgen’i 42 yerinden bıçaklayarak öldürmekten ömür boyu hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

O yıl 25 yaşındayken Isparta'da kolundaki bilezikleri alabilmek için 72 yaşındaki Müzeyyen Gürgen'i 42 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan Bekir Ç, ömÜr boyu hapse mahkum edildi. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada planlayıp ve tasarlayarak kasten Gürgen'i öldürmek suçundan yargılanan Ç, ömür boyu hapis cezası aldığı, Rahşan Affı ile hapisten çıktığı ortaya çıktı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

ISPARTA'da cumartesi günü ölü bulunan 2 kadından Nurten Avar'ın evine dönmek için durakta otobüs beklerken yaklaşan sürücünün otomobiline bindikten sonra kendisinden haber alınamadığı ortaya çıktı. Boğulduğu anlaşılan kadının ölümüyle ilgili bir erkek tutuklandı. Diğer cesedin kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Isparta Halıkent Mahallesi'nde oturan Nurten Avar, geçen hafta kent merkezindeki çocuğunun evini ziyarete gitti. Daha sonra evine dönmek için durakta halk otobüsü bekleyen Nurten Avar'ın yanına, iddiaya göre bir araç yaklaştı. Bir süre konuştuğu sürücünün aracına binen Nurten Avar, ortadan kayboldu. Nurten Avar'dan haber alamayan eşi ve çocukları polise kayıp başvurusunda bulundu.

Polis her yerde Nurten Avar'ı ararken, geçen cumartesi gecesi Gökçay Mesirelik Alanı'nda kadın cesedi bulunduğu ihbarı geldi. Olay yerine ulaşan polis ekiplerinin incelemesinin ardından ceset hastane morguna konuldu. Burada yapılan incelemede cesedin Nurten Avar'a ait olduğu belirlendi. Acı haber verilen yakınları hastanede fenalık geçirdi. Nurten Avar'ın cenazesi otopsinin ardından dün yaşadığı mahalledeki Akyol mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Nurten Avar'ın ilk belirlemelere göre boğularak yaşamını yitirdiği öğrenilirken, yakınları ortadan kaybolduğu gün kolunda ziynet eşyası olan kadının bu nedenle kaçırılıp öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

Olayla ilgili araştırma yapan polis, kimliği açıklanmayan erkek şüpheliyi gözaltına aldı. Polis merkezinde ifadesi alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Diğer yandan aynı gece atış poligonu mevkisinde cesedi bulunan diğer kadının ise otopsi ve kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.