Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 2012 yılı bütçesine ilişkin Rektör Hasan İbicioğlu, Gülkent’e önemli açıklamalarda bulundu.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bütçesinin 183 milyon lira olacağını belirten Rektör İbicioğlu, ayrılacak bütçenin yeterli olmadığını belirterek, “Hakkımızı arıyoruz” dedi.
 
İbicioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde üniversitemize 183 milyon TL bütçe ayrılmasını bekliyoruz. Ama bu bütçe bize yeterli değil.
 
Öğrencimizin yarısı kadar, 28 bin öğrencisi olan üniversiteler var. Onların bütçesi bizden çok yüksek. Bizim üniversitemizin aldığı miktar düşük. Ama biz hakkımızı arıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin diğer üniversiteler kadar kamu imkanlarından yararlanma hakkı vardır. Bizde bununla ilgili hukuki çerçevede her anlamda lobi faaliyetleri çerçevesinde sayın vekillerimizin de desteğiyle bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Umarım ilerde daha fazla pay alırız.”
 
SDÜ’nün bütçeden öğrenci başına aldığı pay Türkiye ortalamasının altında.
 
SDÜ’nün bütçeden öğrenci başına aldığı payın diğer üniversitelerden yüzde 50 daha az olduğuna dikkat çeken Rektör İbicioğlu, bu konun Meclis’te görüşülmesi için AK Parti Isparta Milletvekilleriyle Ankara’da bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “İlgili arkadaşlarla beraber meclise gittik. AK Parti Isparta Milletvekili aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve diğer vekilimiz Recep Özel beyle görüşmeler yaptık. Kendilerinden SDÜ bütçesine ilişkin ekstra taleplerimiz oldu. Çünkü bizim özellikle cari giderlerle ilgili bir tavanlarımızda düşüklük söz konusu.
 
Bu yıldan yıla yapılan belirli artışlar hep bizim üniversitemiz açısından olumsuzluklar getiren bir artış oluyor. Çünkü başta rakam düşük olduğu için artış oranı aynı olsa da başka üniversitelerin öğrenci başına aldıkları payla kıyaslandığında bizimki yüzde 50 daha az. Dolayısıyla biz bunun mecliste bir önergeyle telafi edilmesine yönelik bir girişimimiz oldu. Sayın Milletvekillerimizde bu konuda bize destek oldular. Bu konuları değerlendireceklerini belirttiler.”