TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 19 Mayıs'ın ''milletin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayışının simgesi'' olduğunu ifade etti.
     Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdun her köşesinde, tüm milletimizle birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz'' diyen Şahin, 19 Mayıs'ın, ''Aziz milletin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak islenen esareti zincirlerini parçalayışının simgesi'' olduğunu kaydetti.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsunda yaktığı özgürlük ateşinin, dalga dalga tüm yurda yayıldığını, devleti, ordusu ve ekonomisiyle çöktüğü sanılan Türk milletinin kendi küllerinden yeniden doğduğunu belirten Şahin, mesajında şunları dile getirdi:
     ''19 Mayıs'ta Samsun'da atılan ilk adımı, Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından Ankara'da Meclisimizin açılışı takip etmiştir. Milletimiz Samsun'da ortaya çıkan bağımsızlık ruhundan ilham alarak yurdun her köşesinde kenetlenmiş, azim ve kararlılıkla verdiği milli mücadeleyi zaferle taçlandırmayı başarmıştır. Milli iradenin rehberliğinde verilen bağımsızlık direnişinin ardından da Cumhuriyetimiz kurulmuş, milletimiz tarihte yeniden güçlü bir ülke olarak yerini almıştır.
     Böylesine büyük tarihi anlamlar taşıyan 19 Mayıs, aynı zamanda Aziz Atatürk'ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir. Açtığı Meclisi çocuklara, kurduğu Cumhuriyeti gençlere armağan eden tek lider olan Atatürk, 'Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir' sözleriyle gençlerimize olan güvenini dile getirmiştir. Gençlerimizin bu vatan topraklarını ve özgürlüğümüzü bizlere canları pahasına kahramanların mücadelesinden güç alarak ülkemizi daha ileriye taşıyacaklarına inancımız tamdır.''
    
     -''EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ...''-
    
     Şahin, ülkenin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençleri, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerine işaret ederek, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren ve onların potansiyellerini değerlendirebilen toplumların hem geleceğe güvenle bakabildiğini hem de insanlığa yön verebildiğini kaydetti.
     ''Genç nüfusumuz, Cumhuriyetimizin 100. yıl vizyonu olan dünyanın 10 ekonomisinden birisi durumuna gelme hedefine ulaşmamızda en önemli güç kaynağımızdır'' diyen Şahin, şanlı bir geçmişin mirasçıları olan gençlerin kendi kültür ve değerlerine sahip çıkarak Cumhuriyeti daha da yücelteceğini, demokrasiyi güçlendireceğini, özgürlükleri geliştireceğini ve ülkeyi geleceğe taşıyacağını ifade etti.
     En kıymetli hazine olan gençliğin geleceğe hazırlanması ve sorunlarının çözümü konusunda son derece hassas olan Meclisin bundan sonra da onlara her türlü desteği vermeyi sürdüreceğine dikkati çeken Şahin, ''Türkiye, Büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine, el ve gönül birliği içinde gençlerimizin yapacağı çalışmalarla ulaşacaktır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum'' dedi.