Isparta Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ’19 Mayıs Gençlik Şöleni ve Konseri’ düzenledi. Isparta Belediyesi Kültür Sineması Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte TV programcısı, Sanatçı Turgay Başyayla ve Barış Manço’nun sesiyle Barış Manço şarkılarının yer aldığı Mehmet Bacaklı konseri yer aldı.  Gecede konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe büyük önem veren bir lider olduğunu söyledi. Günaydın, “Bu çocuklarımız, bu gençlerimiz Ata’sına sahip çıkacaktır, Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Isparta Belediyesi tarafından Kültür Sineması Salonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir halk konseri düzenledi. Konserde Tv Programcısı, Sanatçı Turgay Başyayla birbirinden güzel eserleri sevenleri için seslendirdi. Yine Grup Anadolu ve Mehmet Bacaklı da Barış Manço’nun sesiyle Barış Manço Şarkılarını seslendirdi. Geç saatlere kadar süren ve salonu dolduran müzikseverler doyasıya eğlendi.

Geceye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ailesi ile birlikte katılırken, etkinliğe MHP İl Başkanı İsa Yalçın başta olmak üzere belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonda bulunan davetlilere bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ile dünya lideri bir isim olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara, 19 Mayıs’ı da gençlere armağan ettiğini hatırlatarak, ‘Böyle bir lider dünya da var mı?’ dedi. Türkiye’nin 19 Mayıs 1919’da küllerinden yeniden doğduğunu kaydeden Günaydın, Atatürk’ün gençliğe büyük önem verdiğini ve Gençliğe Hitabenin bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Atatürk’ün milli ekonomiye büyük önem verdiğini hatırlatan Günaydın, Atatürk’ün Nutuk’una işaret ederek, böyle bir eserin dünyada kaleme alınamadığını hatırlattı. Kendisinin de belediyede milli ekonomiyi uyguladığını ve bu yönde belediye yatırımlarının gerçekleştirildiğini belirten Başkan Günaydın, “Atatürk ekonomisi ile belediyeyi bataktan kurtardık. Potansiyel enerjiyi, kinetik enerjiye çevirerek, dürüst çalışmakla bugün belediyeyi iyi bir noktaya getirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak’ sözünü düstur edindik. Bugün belediyemiz nüfusuna göre Türkiye’nin en zengin belediyesidir. 19 Mayıs 1919’da Atatürk yaktığı meşale ile Cumhuriyetimizin temellerini atmış, Cumhuriyetimiz her zaman var olacaktır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile birlikte tunçtan büstünün yaptırıldığını çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Başkan Günaydın, büstün Özkanlar Kavşağındaki alana konacağını belirtti. Başkan Günaydın, önümüzdeki aylarda yerini alacak olan büstün açılışına salonda bulunanları ve tüm Ispartalıları davet ederek, “Bu çocuklarımız, bu gençlerimiz Ata’sına sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” şeklinde konuştu.