Günaydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Atatürk bu bilinçle 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ayak basmış ve daha sonra Amasya ve Erzurum Kongrelerini yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına kadar Kurtuluş Savaşını sürdürmüştür. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Büyük Önder Atatürk kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir.

Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Büyük Önder Atatürk, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur.Tüm olumsuzluklara rağmen Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen bu mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

19 Mayıs, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır.

Gençliğimiz Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Onlar bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizmi ve aydınlık yarınlarıdır. Ülkemiz sahip olduğu bu büyük servetle çağdaş dünyaya güzellikler katacak tarihi gelişmelere de imza atacaktır. Atatürk'ün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin emanetçileri olan gençlerimiz, birikimlerini bilimle yoğurarak, çalışan, üreten, bilimde ve sanatta çağdaş dünya devletleriyle mücadele edecek ve bu emaneti de en yükseklere taşıyacağına olan inancımız tamdır.

Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu bayrama bizi taşıyan mücadele bilincinin bugün yaşadığımız sorunların üstesinden gelmek için hepimize rehber olacağına inanıyorum.

19 Mayıs Gençilk ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlemiş olduğumuz gençlik konserine de tüm gençlerimizi davet ediyorum,

19 Mayıs akşamı saat 20.00’de Kültür Sinemasında Isparta’nın yetiştirdiği ender sanatçılardan biri olan Başkal bir konser verecek.