Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tüm olumsuzluklara rağmen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonunda büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu ve bu gençlerin Türkiye'nin dinamizmi, aydınlık yarınları olduğunu belirtti.

     Günaydın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduklarını kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığını ve daha sonra Amasya ve Erzurum kongrelerini yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına kadar Kurtuluş Savaşını sürdürdüğünü hatırlatan Günaydın, işgal güçlerince Türk Milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşının, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanı olduğunu ifade etti.

Büyük önder Atatürk'ün kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlere armağan ettiğini ifade eden Günaydın, açıklamasında şunları kaydetti:

     ''Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, (Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına) inanan büyük önder Atatürk, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur. Tüm olumsuzluklara rağmen büyük önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen bu mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir.''

     Günaydın, bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğu olduğunu belirtti. 19 Mayıs, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olarak nitelendiren Günaydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Gençliğimiz Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Onlar bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizmi ve aydınlık yarınlarıdır. Ülkemiz sahip olduğu bu büyük servetle çağdaş dünyaya güzellikler katacak tarihi gelişmelere de imza atacaktır. Atatürk'ün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin emanetçileri olan gençlerimiz, birikimlerini bilimle yoğurarak, çalışan, üreten, bilimde ve sanatta çağdaş dünya devletleriyle mücadele edecek ve bu emaneti de en yükseklere taşıyacağına olan inancımız tamdır.

Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu bayrama bizi taşıyan mücadele bilincinin bugün yaşadığımız sorunların üstesinden gelmek için hepimize rehber olacağına inanıyorum.''