Bisikleti ''can yoldaşı'' olan 65 yaşındaki Şaban Çancı, bisikletiyle 19 yıldır Türkiye'nin büyük bölümünü dolaştığını, yurt dışında da birkaç ülkeye gittiğini söyledi.

     Şaban Çancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisikletini ''hayat arkadaşı'' olarak tanımladı. Antalya'da bir otelde çalıştığını ve bu işten ayrıldıktan sonra, 19 yıl önce bisikletiyle Türkiye'yi dolaşmaya başladığını anlatan Çancı, ''Farklı yerleri görmek, değişik insanlarla tanışmak bir tutku haline geldi'' dedi.

     İlk olarak bisikletiyle Isparta'nın ve Antalya'nın ilçelerini dolaşmaya başladığını, bundan keyif alınca diğer illere de gittiğini belirten Çancı, ''Türkiye'nin büyük bölümünü dolaştım. Bisiklet turum Türkiye ile sınırlı kalmadı, Mısır, Ürdün, Pakistan, İran, Suriye'ye de gittim. Ancak zorlandığım ve tehlikeli olan bölgelerde otobüsle yolculuk yaptım'' diye konuştu.

     Zengin olmadığını, yanında sadece sırt çantası ve bisikletinin bulunduğunu ifade eden Şaban Çancı, Türkiye'yi dolaşırken hiç aç kalmadığını, insanların kendisini ağırladığını söyledi.

     Üç kez evlendiğini ve iki kızı olduğunu bildiren Şaban Çancı, gezme tutkusu nedeniyle eşlerinin kendisini terk ettiğini anlattı.

     Bu yıl için turunu Isparta'da bitirdiğini vurgulayan Çancı, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Edirne'den Ardahan'a kadar birçok ili gezdim, birçok insanla karşılaştım. Gördüm ki insanlar sadece kendi kabuğuna çekilmişler ve hayata dar pencereden bakıyorlar. Oysa hayat onların gördüğü gibi değil. Tadılmamış tatlar, gezilmemiş yerler, görülmemiş manzaralar var. Dünya çok geniş, hayat çok güzel. İnsanlar küçücük bir sorunu dert ediniyorlar. Şu anda Türkiye'nin her yerinde arkadaşım var, hepsine de aynı tavsiyede bulundum. Siz de deneyin, siz de gezmeyi sevin. Mutlaka gitmediğiniz yerleri görmeye çalışın. Her şey para değil, parasız da seyahat olabiliyor. Ben hayatın zevkini alıyorum ya siz?''
(HÖ-ŞEN-DEL)