Isparta belediye başkanı Şükrü başdeğirmen yerel seçimlerin üzerinden geçen  2. Yılını geride bırakırken bu süre zarfında yapılan projeleri ve yapılacak yatırımları katıldığı bir televizyon programında Ispartalılara açıkladı.

Isparta belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yaptığı açıklamalar da önceki dönem belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın!ın ilk döneminde Ispartaya çok büyük zararlar veren 2 uygulamasından da bahseden başdeğirmen açıklamasına şu ifadelerle devam etti; '

Önceki dönem belediye başkanı olan Yusuf Ziya Günaydının ilk belediye başkanlığı döneminde bende belediye meclis üyeliği görevindeydim.

1999-2004 seneleri içinde yapılması gereken, ancak iptal edilen 2 proje için bizler belediye meclis üyeleri olarak sayın Günaydın'ı uyardık yapılan uygulamanın yanlış olduğunu bahsettik ama sözümüzü dinletemedik.

Isparta 20 sene önce yapılan yanlışın bedelini halen ödüyor. Bu yanlışların başında Çarşamba pazarı olarak bilinen şuan ki ITKM'de ki eski projeyi yıkmasiydi. 


Bir diğer hatası ise devlet garantisi olan ve hatta kredisi dahi hazır olan elektrikli tramvay projesini iptal etmesiydi. Eğer bu saydığım 2 proje zamanında iptal olmasaydı ısparta şuan bambaşka bir konumdaydı, Türkiye'nin en zengin Belediyesi olacaktık, ama büyük kaybettik dedi.