Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 16.00’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Üzüm Pazarı ile ilgili maddesinin görüşmesinde Üzüm Pazarındaki son durum hakkında meclis üyelerine hitaben bir açıklama yaptı. Başkan Başdeğirmen, açıklamasında; “Bilindiği gibi, Üzüm Pazarının restorasyonunu yaptırıyoruz ve 1. Etabını bitirdik ve hizmete açtık. Bunu ilk etapta neden yaptık? Bizim toplumda ‘Görmeden inanmam’ diye bir anlayış vardır. Bundan dolayı bir çok esnafımız o dönemde endişeliydi, yapılıp yapılmayacağı konusunda şüpheliydi. Bu nedenle ilk zamanlarda birçok esnaf muvafakatname vermemişti.

Ancak, biz ‘önce ilk etabını yapıp görsünler’ düşüncesiyle hemen ilk etabı tamamladık ve bunu gören diğer tüm esnaflara buranın bitirileceği konusunda güven geldi. Şuanda 110 esnafımız bu konuda muvafakatnamesini verdi. Şimdi sıra 2. Etabında. Ancak, tabi birinci etabı biteli uzun bir süre oldu ve 2. Etap henüz başlamadı. Vatandaşlarımız neden böyle olduğunu ve 2. Etabın bu zamana kadar neden başlamadığını düşünebilirler.

Durumun neden böyle olduğunu açıklayayım. Bilindiği gibi, Koronavirüs pandemisi sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte sokağa çıkma yasakları oldu, esnaflarımız işyerlerini kapatmak durumunda kaldılar ve 1 Haziran tarihi itibariyle de yani biz 1. Etabı tamamlayıp hizmete açtığımız, 2. Etabı başlatacağımız zamanlara denk gelen günlerde sokağa çıkma yasakları bitti, işyerleri açıldı. Dolayısıyla, oradaki esnaf arkadaşların dükkanlarına da müşteriler gelmeye başladı. Satışlar artmaya başladı. Bunun üzerine esnaflar da ‘Başkan ikinci etabın yapımını biraz öteleyelim. Zira, aylardır satış yapamıyorduk. Şimdi biraz olsun işler açıldı. Şimdi bir de inşaat işi çıkmasın başımıza’ dediler. Biz de esnaflarımız bu talebini olumlu karşıladık ve çalışmaları biraz öteledik.

Önümüzdeki günlerde Üzüm Pazarının Hükümet Caddesine bakan tarafındaki 1. Etabın bittiği yerden başlayarak Fatih Kuruyemiş’e kadar olan 2. Etabın çalışmalarını başlatacağız. Ardından Mimar Sinan Cami tarafı başlayacak. Oradaki havuzu kaldıracağız” dedi.