Binlerce öğrencinin geleceğini yakından ilgilendiren Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün gerçekleştirildi. Öğrenciler 2 saat 40 dakika içinde adeta geleceklerini belirleyen sorulara cevap verdiler. Sınava Isparta’dan 13 bin 313 kişi katıldı. 
 
OKULLARIN ÇEVRESİNDE KUŞ UÇURTULMADI 
 
İl Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu kararlar doğrultusunda sınav için her türlü önlem alındı. Bu doğrultuda sınavın yapılacağı okulların çevresindeki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Sınav boyunca okulların çevresinden adeta kuş uçurtulmadı. 
 
Dün saat 10.00’da başlayan sınav için tüm adaylar üst aramasından ve kimlik kontrolünden geçerek sınava alındılar. Sınav belgesi olmayan, türbanlı sex videosu olan veya kılık kıyafeti uygun olmayan adaylar sınava alınmadı. 
 
ÖĞRENCİLER GELECEKLERİNİ BELİRLEDİ 
 
Saat 10.00’dan itibaren sınıfları hiçbir şekilde giriş ve çıkış yaptırılmadı. Öğrenciler sınav için içerde ter dökerken, Şaik Anadolu Lisesinde yapılan sınavda çocuklarını dışarıda beklemek isteyen veliler okul bahçesinde veya cadde sınavın bitmesini beklediler. 
 
Öğrenciler, kendilerinin geleceği için adeta hayati önem taşıyan bu sınavı en iyi şekilde tamamlamak için 2 saat 40 dakika boyunca büyük gayret gösterdiler. Bir anlamda geleceklerini 2 saat 40 dakikaya sığdırmak zorunda kaldılar. Sınavda öğrencilere 40 Türkçe, 45 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 165 soru soruldu. Saat 10.00’da başlayan sınav saat 12.40’da sona erdi. Isparta’da Öğrenci Seçme Sınavı 51 binada gerçekleştirildi ve sınavda bin 742 görevlide gerek salon görevlisi gerek sınav gözetmeni olarak görev yaptı. Milli Eğitim ve Üniversite’den görevlilerin oluşturduğu Sınav Komisyonu ise Şaik Lisesinde konuşlanarak sınav boyunca gelen sorunları çözüme kavuşturdu. 
 
Öğrencilere sınavda 2 adet kurşun kalem, 1 adet silgi, 1 adet kalemtraş, üç adet şeker,1 adet peçete mendil verildi. Öğrencilerin sınava sadece şeffaf su şisesi ile girmelerine müsaade edildi. Saat, cep telefonu gibi diğer tüm aletler sınava alınmadı ve emanet olarak da kabul edilmedi.