İLK ETAP: Birinci planda Ziraat Fakültemizin bulunduğu yer ve onunla ilgili ilişkili fakülteleri Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yerleşkesi olarak kullanmaya devam edeceğiz.

İKİNCİ ETAP: Hazırlıklarımız başladı. Yeni üniversite için yeni kampus arayışlarımız devam ediyor. Değerlendirebileceğimiz pek çok alan var. Gündemimizde eski Devlet Hastanelerimizin bulunduğu alan var. Burada bir bölüm yeri esnaflarımızın mağduriyetlerini giderme adına yerleşkenin bir bölümünü olanda kurabiliriz diye düşünüyoruz.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti 1.sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, partisinin il başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kurulmasından sonra SDÜ’nün bölünmesine yönelik eleştirileri değerlendiren Milletvekili Bilgiç, “üniversite kurmanın, onu büyütmenin ve geliştirmenin ne olduğunu idrak bile edemezler” dedi.

Yeni Üniversite için yeni bir kampus hazırlığında olduklarını belirten Bilgiç, bunun için bir çok alternatifin olduğunu söyledi. Eski Devlet Hastanesi kampusunda üniversitenin bir bölümünün açılabileceğini belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

Bu işle uğraşmayanlar, bu işin çabasını vermeyenler üniversite kurmanın, onu büyütme ve geliştirmenin ne olduğunu idrak edemezler, etmelerini de beklemiyorum. Süleyman Demirel Üniversitesi kuruluş öncesi Akdeniz Üniversitesi’nin içerisinden çıkmıştır. Sonra biz kendi içerimizden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni çıkardık. Baktığınızda bütün bu üniversitelerin ayrı ayrı serpildiğini ve geliştiğini görüyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi de 5000 öğrenci, 170 akademisyenle kurulmuş bir üniversiteydi. Bugün baktığınızda 90 bin öğrencisi ve akademik başarıları, fakülteleri, yüksekokulları ile Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi. Biz ikinci üniversiteyi kurgularken sinerjiyi yakalamak, sektörlerle, iş dünyası ve şehirle bütünleyecek bir yapıyı hedefledik. İki üniversitenin de aynı anda gelişmesini sağlayacak bir düzenlemeyi öngördük. Burada Ziraat Fakültesi’nin adıyla ilgili bir değişiklik oldu. Daha önceki dekan hocamız ve akademisyen hocalarımızla görüştük Ziraat Fakültesi’nin adının Ziraat Fakültesi olarak kalmasına karar verdik, YÖK ile de anlaştık. En kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulu kararıyla yeni üniversite bünyesinde Ziraat Fakültesi adının kalması değişikliğini yapacağız.

Yeni üniversitenin kurulup, gelişmesi belli bir süreç istiyor. Birinci planda Ziraat Fakültemizin bulunduğu yer ve onunla ilgili ilişkili fakülteleri Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yerleşkesi olarak kullanmaya devam edeceğiz. İkinci etapta da hazırlıklarımız başladı. Yeni üniversite için yeni kampus arayışlarımız devam ediyor. Değerlendirebileceğimiz pek çok alan var. Çünür tarafı, Aliköy tarafı, Sav tarafını değerlendirebiliriz. Gündemimizde eski Devlet Hastanelerimizin bulunduğu alan var. Burada bir bölüm yeri esnaflarımızın mağduriyetlerini giderme adına yerleşkenin bir bölümünü olanda kurabiliriz diye düşünüyoruz. Bu yönde çalışlarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.

Bizim amacımız üniversiteyi bir eğitim merkezi haline getirmek. İnşallah ikinci üniversite de son olmayacak. Ispartamızı üniversite şehri haline getirme arzusu içerisindeyiz.  Önümüzdeki dönemde bir vakıf üniversitesi, özel üniversite 3. ve 4.üniversite olarak konuşulacaktır.”