Muhtarlarla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Zabun, “Isparta’da 2.üniversite idealimiz var. 2019’u hedef olarak belirlemiştik. Ama önümüzdeki günlerde Isparta kamuoyu ile çok büyük bir müjdeyi paylaşacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, merkez mahalle muhtarlarıyla buluşmasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in ortaya attığı 2.üniversite projesiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Bu konuda yoğun temas içerisinde olduklarını belirten Zabun, yakın zamanda büyük bir müjdeyi kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Zabun, şöyle konuştu:

ÖĞRENCİLERİN SOSYAL İHTİYAÇLARI GİDERİLMELİ

“Üniversite Isparta açısından son derece önem arzediyor. Bugün Süleyman Demirel Üniversitesi 90 bin öğrenci nüfusuna ulaştı. 90 bin öğrenci demek, 45 bin kişilik asgari ücret düzeyinde istihdam kapasitesi yaratıyor. Bu son derece önemli. Ama belediyemiz noktasında taleplerimizi iletiyoruz. Öğrencinin burada para harcayan birey olarak görülmesinden ziyade onların şehirde huzurlu, mutlu yaşayabileceği, yaratıcı beyinlerin Isparta’da kalmasını sağlayacak farklı açılımları yapmak zorundayız. Sosyal ihtiyaçların giderileceği şehir altyapısının devreye sokulması gerekiyor.

2019 DEMİŞTİK AMA…

Üniversitenin 2.aşamasının önümüzdeki günlerde detaylarını sizlerle paylaşacağız. Isparta’da 2.üniversite idealimiz olduğunu daha önce paylaşmıştık. Bu ideali gündeme getirirken ‘2019’da tüzel kişiliğinin kurulması bir başarıdır’ şeklinde ifade etmiştim. Bu tarihi hedef olarak belirlemiştik. Ama bu konuyla ilgili yoğun temaslarımız sürüyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde sizlerle çok büyük bir müjdeyi paylaşabileceğimizi ifade etmek istiyorum. Süreç tamamlanınca kamuoyuna açıklamamızı yapacağız. Bu da Isparta açısından son derece önemli. 

MEVCUT HASTANE ALANLARI ÜNİVERSİTE İÇİN Mİ KULLANILACAK?

Yeni kurulacak üniversitenin niteliğini düşünüyoruz. Onun yanı sıra Şehir Hastanesi’nin devreye alınmasıyla boşalacak alanlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Nasıl değerlendirirsek hemşehrilerimizi mutlu ederiz diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanları bütün hemşehrilerimizin memnun edeceği şekilde yapılandırmak ve dizayn etmek istiyoruz.”