Isparta Belediyesi iki yıl içerisinde şehre 450 bin gülfidanı dikti. Şehir şu günlerde birbirinden farklı renklerde açan güllerle bezendi. Çeşitli tür ve renklerdeki gül dikimini bir milyon adede ulaştıracaklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta gül çeşitlilik merkezi olacak, şehrimiz açık hava müzesini andıracak” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 1999 yılındaki ilk başkanlığı döneminde ortaya koyduğu ‘Daha Yeşil Isparta’ sloganı bugünlerde tam olarak gözle görülür hale geldi. Başkanlığının üçüncü döneminden bugüne değin toplam bir milyon ağaç fidanını toprakla buluşturan ve Isparta’nın daha yeşil olmasına büyük katkı sağlayan Günaydın, son olarak da iki yıldan buyana şehri gül ile donatıyor. Çeşitli tür ve renklerde iki sezonda Isparta’yı 450 bin gülfidanıyla donatan Başkan Günaydın, hedefin bir milyon olduğunu aktardı. ‘Isparta tam anlamıyla gül şehrine büründü’ diyen Başkan Günaydın, şehir dışından gelen misafirlerin ‘gül şehrinde gül görmedik’ diyemeyeceğini kaydetti. Gül dikiminde Türkiye’nin önde gelen illeri arasında bulunduklarını aktaran Günaydın, “1 milyon ağaç diktik ve yetiştirdik. Şehrimizde yeşil koridorlar oluşturduk. Şimdi de 450 bin adet gül dikimini tamamladık. Gülü bir milyona ulaştıracağız. Isparta’mız gül markası olan bir şehir. Gül hiçbir yerde eksik olmayacak. Güllerimiz açmıştır. Gaziler Parkımız bir gül senfoni parkı haline gelmiştir. Vatandaşlarımızın bu parkı mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum. Yine Şehitler Parkımız, güllerle donatılmıştır. Isparta’mız güller şehri, ağaçlar şehri, Yeşil Isparta olmuştur. Estetik, güzellik bakımından bu çalışmalarımızın Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şu ana kadar 450 bin adet dikilen ve geriye kalan 550 bin adetlik hedefin dikim sahalarıyla ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. Buna göre kalan 550 bin adetlik dikim hedefi alanları arasında başta Yaşayan Otogar geliyor. Otogar alanındaki 20 dönümlük alana gül tarlası oluşturulacak. Yüne Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezine 50 bin adet, Kirazlıdere’ye projelendirilen Dede Korkut Müzesi ve Teraspark alanına 50 bin adet gülfidanı dikimi gerçekleşecek. Başkan Günaydın, “Bunun yanında yine yenilenmiş ve yeni yapmayı planladığımız parklarımız, yeni imar alanlarındaki yeşil alanlara 250 binin üzerinde gülfidanı dikeceğiz. Bu dikimlerle iki yıl içerisinde 1 milyon güle ulaşacağız. 2018 yılı gül dikimi hedefimiz 350 bindir. Isparta gül çeşitlilik merkezi olacak, şehrimiz açık hava müzesini andıracak. Gül dikiminin yanında bugüne kadar devam ettirdiğimiz ağaç dikim çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Bu güzellikleri bizler başta olmak üzere ülkemiz yaşayacak” şeklinde konuştu.