Yusuf Ziya Günaydın’ın döneminde Muzaffer Türkeş ve Fatih Mahallesi’nin devamında Deregümü Ovası’nda uygulanan 18 Kanunu’nda tek katlı evinin yeri parka dönüştürülen vatandaş, 2 yıl önce itirazı dikkate alınmayınca hukuka gitti. Konya İdare Mahkemesi, 18. Uygulamasını iptal etti.

Belediye Başkanı Başdeğirmen’in vatandaşın mağduriyetini gidererek krizi çözümlemesi bekleniyor.

Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığı döneminde imar tadilatı yapılan ve 18 uygulaması tamamlanarak parselasyon işlemleri bitip, tapuları dağıtılan 2 milyon m2’lik Deregümü ovasında büyük bir sürpriz yaşanıyor. Bazı firmaların inşaata başladığı, bazı projelerin de ruhsat beklediği Deregümü Ovası’nda Yusuf Ziya Günaydın döneminde tamamlanan 18 uygulaması mahkeme kararıyla iptal edildi.

VATANDAŞIN EVİNİ PARKA DÖNÜŞTÜRMÜŞLER

Muzaffer Türkeş ve Fatih Mahallesi’nin devamında 2 milyon m2’lik alanı kapsayan 18 uygulamasını, bölgede tek katlı evi olan bir vatandaş iptal ettirdi. Adı bizde saklı vatandaş, 2 yıl önce yapılan 18 uygulamasına askı süreci içerisinde itiraz etti. Tek katlı evinin yerinin parka dönüştürülmesi kendisine de başka bir yerde parsel verilmesini kabul etmeyen vatandaş, itirazının Günaydın başkanlığındaki Belediye yönetimince dikkate alınmaması üzerine hukuka gitti. Isparta İdare Mahkemesi, söz konusu talebi reddedince, vatandaş Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. 2 yıl süren dava sonuçlandı. Mahkeme, vatandaşın talebini haklı bularak Deregümü ovasındaki 18 uygulamasını iptal etti.

TOP BAŞDEĞİRMEN’DE

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, birçok konuda olduğu gibi bu konudada geçmiş yönetimin yaptığı bir hata nedeniyle büyük bir krizi kucağında buldu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, mahkeme kararı nedeniyle Deregümü ovasındaki ruhsat taleplerini sonuçlandıramıyor. Bölgede yeni bir inşaat projesi ruhsat için kabul edilemiyor. Belediye Başkanı Başdeğirmen’in vatandaşın mağduriyetini gidererek krize kısa süre içerisinde çözüm bulması bekleniyor.