Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğimen’in seçimler öncesinde halka verdiği eşit ve adaletli hizmet sözü meyvelerini vermeye devam ediyor.
Mahalle bazlı cadde ve sokaklarda devam eden proje ve yatırımlar halkta büyük memnuniyet uyandırıyor. Bunlardan birisi de 20 yıl sonra asfalta kavuşan Keçeci Mahallesindeki 2320 sokak. Sokak sakinlerinden 76 yaşındaki Mevlüt Çelik, 20 yıl sonra sokaklarında belediyenin iş makinesini gördüklerini söyledi.
ŞÜKRÜ BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
Sokak sakinleri olarak çok memnun olduklarını ifade eden Mevlit Çelik; “Bu sokakta oturanların hemen hemen hepsi Sütçülerli. Sokağımız 70’li yılların ortasında oluşturuldu. O yıllarda kum ve toprak çekildi. Uzun süre toz toprağın içinde asfaltsız durduk. Şehrin bir mahallesi, bir sokağıydık ama yeterli hizmet yoktu. 80’li yılların sonunda o zamanki Belediye Başkanı Ziya Zeynel tarafından sokağımıza ilk asfalt döküldü. O yıllardaki imkanlar dahilinde asfaltlanarak halkın hizmetine sunulmuştu. Ancak yıllar içerisinde soğuktan, sıcaktan etkilenerek deforme oldu. Asfalt diye bir şey kalmadı. Sokağımız zamanla yağan yağmur ve karların aşındırmasıyla engebeli, çukurlu bir yol haline gelmişti. Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmiyordu. O yıllarda defaten muhtarımız tarafından belediyeye durum iletildi. Daha önceki başkanlara rica edildi. Ancak bırakın hizmet yapmayı, gelip bakan bile olmadı. Şükrü Başkanımız seçildikten üç ay sonra sokağımız asfaltlandı. Belediyenin iş makinelerini gören bazı sokak sakinleri sevincinden gözyaşına hakim olamadı. Başta Şükrü Başkanımız ve muhtar Gökhan oğlumuz olmak üzere sebep olan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. 

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE İSTİŞARE ÇOK ÖENMLİ
Isparta Belediyesi tarafından mahalle bazlı yürütülen hizmet sunum çalışmalarının önemine değinen Keçeci Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, her ay düzenli olarak yapılan muhtarlar toplantısının önemine dikkat çekti.
Sorunların çözümünde istişarenin önemine vurgu yapan Muhtar Büyükleblebi; “Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen döneminde başlatılan muhtarlar toplantısı gerçekten hizmet akışı bakımından son derece önemli olmaktadır. Saygıdeğer Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in Başkanlığında tüm mahalle muhtarlarının ve ilgili daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen rutin toplantılarda sorunlar ve çözüm önerileri karşılıklı istişare edilmektedir. Belediye başkanımız bu toplantılarda muhtarlarımızın taleplerini birinci ağızdan dinlemektedir.” dedi.
EŞİT VE ADALETLİ HİZMET
Mahallelerde öncelikli ihtiyaçların birlikte belirlendiğini ifade eden Muhtar Büyükleblebi; “Karşılıklı istişareyle sorun ve çözüm önerileri neticesinde öncelikli ihtiyaçlar birlikte belirlenmektedir. İşte bu toplantıların neticesinde eşit ve adaletli hizmetten her cadde ve her sokak nasibini almaktadır. Öyle sokaklarımız var ki yıllarca hizmet alamamış, hatta bazı mahallelerimiz yıllarca hizmet alamamış. Çok şükür bu dönem hizmet her yere eşit yapılmaktadır. Bu kapsamda Başkanımız Şükrü Başdeğierme başta olmak üzere, belediye daire müdürlerine ve tüm personeline sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. /İbrahim DEMİRAYAK