31 ARALIK 2005: Isparta 2006"ya Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer"in imzaladığı kararname ile Vali İsa Parlak"ın yerine, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun"un Isparta"ya atandığı haberi ile girdi.

 1 OCAK PAZAR: 2006"ın ilk gününde Gülistan Mahallesi"nde yeni doğmuş bir bebek vicdansız bir şekilde kömür torbasının içine konularak çöp konteynırına bırakıldı.

 2 OCAK PAZARTESİ: Yılın ilk Belediye Meclisi toplantısında AKP"nin iç muhalifleri alınan grup kararlarına rağmen birçok maddeyi onaylamadı.

3 OCAK SALI: Yalvaç Çok Programlı Lisesi"nde bir öğrenci derste öğretmenin kendisini dövdüğünü iddia ederek İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne şikayette bulundu.

 4 OCAK ÇARŞAMBA: Vali İsa Parlak yaklaşık 3 yıl görev yaptığı Isparta"ya veda etti.

5 OCAK PERŞEMBE: Garanti Bankası"nda kimliği belirlenemeyen 4 kişi, Orma"da çalıştığı öğrenilen S.M. isimli şahsın 26 bin dolar parasını çalarak kayıplara karıştılar.

6 OCAK CUMA: Erkan Mumcu memleketi Isparta"ya genel başkan olarak yaptığı ilk ziyaretinde binlerce Ispartalı tarafından "Başbakan Mumcu" sloganıyla karşılandı.

7 OCAK CUMARTESİ: Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu"nun Isparta"da olması nedeniyle Büyük Isparta Oteli"ne asılan Mumcu"nun dev posteri hemen indirilerek, yerine Recep Tayyip Erdoğan"ın posterinin asıldığı görüldü.

8 OCAK PAZAR: Keçirborlu-Burdur karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

9-16 OCAK: Kurban Bayramı"nda Isparta kuş gribi ihbarları ile sarsılmaya başladı. Karayaka ve Gençali köylerinde telef olan tavuklarda kuş gribi virüsüne rastlanılması tüm şehirde büyük bir paniğe yol açtı. Şehir genelinde bayram süresince 40"a yakın kişi hastanelere kaldırıldı 15 bin kanatlı hayvan da itlaf edildi.

17 OCAK SALI: Kurban Bayramı tatili süresince Isparta il sınırları içerisinde 47 trafik kazası meydana geldi. Bir kişinin öldüğü kazalarda, 25 kişi ise yaralandı.

18 OCAK ÇARŞAMBA: Isparta"nın yeni Valisi Şemsettin Uzun, görevine başladı. Vali Uzun, koltuğuna oturur oturmaz “En büyük Ispartalı benim artık” dedi.

19 OCAK PERŞEMBE: İki kalpazanın Şarkikaraağaç İlçesi"ne kaçtığını öğrenen polis yaptığı araştırmada şüphelileri otomobilleri ile birlikte yakaladı. Yapılan aramada ise üstlerinde 10 adet 100 YTL sahte para çıktı.

 20 OCAK CUMA: Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı"nın oğlu Kanal 32 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aybatılı baba oldu.

21 OCAK CUMARTESİ: Davraz Kayak Merkezi"nde kar yağışı ile kayak sezonunu açıldı.

22 OCAK PAZAR: İstanbul Caddesi"nde meydana gelen üzücü trafik kazalarını önlemek amacıyla Belediye tarafından projeye alınan Özkanlar Kavşağı üst geçit inşaatının temeli atıldı.

23 OCAK PAZARTESİ: MHP"li meclis üyeleri tarafından hakaret ettiği gerekçesiyle tek tek savcılığa şikayet edilen Hasan Balaman"ın ilk davası takipsizlikle sonuçlandı.

24 OCAK SALI: Sanayide bir miktar para bulan Osman Telli, parayı sahibine ulaştırabilmek için polise başvururken, gazeteye de ilan verdi.

25 OCAK ÇARŞAMBA: Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel 2005 yılında Isparta"da bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerine 11 trilyon 856 milyar 452 milyon liralık destek sağlandığını açıkladı.

 26 OCAK PERŞEMBE: Isparta kara teslim oldu. 70 köy yolu kapanırken, il merkezinin kenar mahallelerinde de büyük sıkıntı yaşandı.

27 OCAK CUMA: SDÜ"de öğrenim gören 42 bin öğrenciden 19 bininin 2005 verilerine göre şehir merkezindeki 8 aylık toplam harcama tutarlarının 52 milyon 282 bin YTL olduğu açıklandı.

28 OCAK CUMARTESİ: Yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde kar kalınlığının 1.5 metreyi bulması nedeniyle ulaşım kapandı, Sütçüler"e bağlı 10 köy elektriksiz kaldı.

29 OCAK PAZAR: Ak Parti Gençlik Kollarının şölenine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Avcu"da katıldı.

30 OCAK PAZARTESİ: 2002 yılında buz tutan Eğirdir Gölü kıyalarından 250-300 metre mesafeli buz tuttu.

31 OCAK SALI: Yalnız kalan yaşlı bayanlara "ben size yardım etmeye geldim" diyerek dolandırmaya çalışan Musa Akbaba çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

1 ŞUBAT ÇARŞAMBA: CHP Milletvekili Coşkuner, Kültür Sarayı ile ilgili Belediye Başkanı Balaman"ı ağır bir şekilde eleştirerek, bu kiralama ile Isparta"nın önemli bir değerini daha kaybettiğini belirtti.

2 ŞUBAT PERŞEMBE: Vali Şemsettin Uzun"un onaylamadığı Eğirdir Konukevi"nin kiralanması konusu mecliste veto edildi.

3 ŞUBAT CUMA: kuş gribi virüsü nedeniyle Tarım İl Müdürlüğü"nce yapılan çalışmalar doğrultusunda 28 bin 244 kanatlı hayvan itlafı yapıldı. İtlaf bedeli olarak ise 164 milyar bakanlık tarafından ödenecek.

4 ŞUBAT CUMARTESİ: Gelendost Bölge Trafik ekiplerince 15 AL 150 plakalı otomobil içerisinde Kadir Kızılkaya, Harun kızılkaya(23) ve Fahri Gürbüz(57) isimli şahıslar üzerinde 46 adet sahte 100 YTL ve 31 adet sahte 50 YTL olmak üzere toplam 6 bin 150 YTL ele geçirildi.

5 ŞUBAT PAZAR: Şirketlerine el konulan Şevket Demirel"in devlet tarafından verilen korumaları da alındı. Bakanlar Kurulu Kararı ile Şevket Demirel ve Yılmaz Şener"e verilen 3 koruma geri alındı.

6 ŞUBAT PAZARTESİ: Süleyman Demirel ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

7 ŞUBAT SALI: Esrar, uyuşturucu hap, silah ve mermileri ile yakalanarak adliye çıkarılan 15 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 ŞUBAT ÇARŞAMBA: TMSF"nin Ispartalı kamyonculara iş vermemesi nedeniyle Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural gazetelere kamyoncu esnafının içinde bulunduğu zor durumu anlatır bir ilan verdi.

9 ŞUBAT PERŞEMBE: Balaman"ın makam odasında adamları ile birlikte iki gazeteciyi hastanelik edecek şekilde dövdüğü öne sürüldü.

10 ŞUBAT CUMA: Isparta-İstanbul uçak bilet fiyatları % 50 ucuzlatılırken koltuk sayısı 108"e çıktı.

11 ŞUBAT CUMARTESİ: Ispartalı gazeteciler, Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ile muhabir Mustafa Altıntaş'ın, Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın makam odasında dövülmesinden dolayı olayı protesto etmek için yürüyüş yaptı

12 ŞUBAT PAZAR: TMSF tarafınca Genel koordinatör olarak atanan Aslan Yaman, kamyoncularla Orma arasında yaşanan sıkıntının kamyoncu esnafı ile alakalı olmadığını söyledi.

 13 ŞUBAT PAZARTESİ: Belediye Başkanı Balaman"ın koruması Fatih Sarıoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

14 ŞUBAT SALI: Vali Uzun, Eğirdir ve Beyşehir Gölü kenarındaki yerleşim birimlerinin atıklarını göle bırakmaları nedeniyle her iki gölün de yok olma tehlikesi taşıdığına dikkat çekti.

15 ŞUBAT ÇARŞAMBA: Isparta Belediyesi"nin Göltaş"taki 115 bin lot hissesi 75 bin liradan satıldı.

 16 ŞUBAT PERŞEMBE: Uluborlu İlçesi"nde Pansiyonlu İlköğretim Okulu ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu"nda 35 öğrenci soğuk algınlığı nedeniyle müşahede altına alındı

17 ŞUBAT CUMA: Vergi Haftası bu yıl 20-26 Şubat 2006 tarihleri arasında kutlandı.

18 ŞUBAT CUMARTESİ: Yalvaç İlçesi"nin Yağcılar Köyü"nde M.S.K. isimli 73 yaşındaki yaşlı adamın 2005 yılı Eylül ve 2006 yılı Şubat ayları arasında yaşları 14 ile 18 arasında değişen erkek çocukları ile cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi.

19 ŞUBAT PAZAR: Dönemin Ak Parti İl Başkanı Abdullah Gülcemal"in oğlunun Isparta Belediyesi"ne sözleşmeli memur olarak işe alındığı duyuldu.

20 ŞUBAT PAZARTESİ: 3 yıl önce BM tarafından Isparta"ya yerleştirilen 85 İranlı mülteci devletin verdiği parayla geçinemedikleri için BM tarafından başka bir Avrupa ülkesine gitmek istedikleri için Valilik önünde toplandı.

 21 ŞUBAT SALI: Sütçüler 3,2 şiddetinde sallandı. Halk ise ansızın yaşanan deprem ile birlikte büyük panik yaşadı.

22 ŞUBAT ÇARŞAMBA: Eğirdir İlçesi"nde M.K. isimli 60 aşındaki yaşlı adam evine götürdüğü R.S. isimli 17 yaşındaki çocuğun kolasına ilaç katmak suretiyle tecavüz etti.

23 ŞUBAT PERŞEMBE: Göller Bölgesi"nde 275 hektarlık su alanlarından 14 bin 837 hektarının 40 yıl içinde kurutulduğu açıklandı.

 24 ŞUBAT CUMA: Mahalle değişikliği nedeniyle kızı S."i Alaybeyoğlu İlköğretim Okulu"na kaydettirmek isteyen E.A. bayan, dansöz olduğu için kapılar yüzüne kapandı.

 25 ŞUBAT CUMARTESİ: Ak Parti Şarkikaraağaç İlçe Kongresi, Atatürk İlköğretim Okulu"nda yapıldı.

26 ŞUBAT PAZAR: MHP Şarkikaraağaç İlçe Kongresi"de Atatürk İlköğretim Okulu"nda yapıldı.

27 ŞUBAT PAZARTESİ: SDÜ, ADD Genel Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilecek "Türkiye İttifakı-3 Isparta Buluşması"nın iptal edildiğini açıkladı.

28 ŞUBAT SALI: Isparta ziyaretinde Rauf Denktaş, Annan Planı imzalanarak bir tünele girildiğini belirterek “Böyle giderse 10 yıla kalmaz Kıbrıs"ı kaybederiz” dedi.

1 MART ÇARŞAMBA: Azaların istifa ettiği Yazısöğüt Köyü"nde yeniden seçim yapılması kararlaştırıldı.

2 MART PERŞEMBE: “Evlerde Uygulamalı Deprem Eğitimi Projesi” kapsamında 3 bin 722 ev ziyaret edilerek ortalama 11 bin 166 kişiye ulaşıldı.

3 MART CUMA: Uluborlu ilçesinde yalnız başına oturan F.T (80) soban sızan gazdan zehirlendi.

 4 MART CUMARTESİ: Sütçüler İlçesi Çok Programlı Lisesi"nde 15 öğrenci sabah kahvaltısında peynirden zehirlendi.

5 MART PAZAR: ÖSS için Isparta"dan bugüne kadar 4 bin 437 öğrenci başvuruda bulunduğu açıklandı

6 MART PAZARTESİ: 6 Mart 1930 yılında Ulu Önder Atatürk"ün Isparta"ya gelişinin 76. yılı Ata"ya saygı yürüyüşü ve sportif etkinlikler ile kutlandı.

7 MART SALI: İl Genel Meclisi, Vali Şemsettin Uzun"un Valilik makamına alınması konusunda bir binek araç ve jeep isteğinden sadece binek aracın alınmasına karar verdi. Jeep için ise onay çıkmadı.

 8 MART ÇARŞAMBA: Eski halde bir yazıhanede çıkan yangında, içeri giren 3 kişi benzin bidonunun patlaması ile yaralandı. 2 ağır yaraları Antalya"ya sevk edildi.

9 MART PERŞEMBE: TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Isparta"nın en büyük sorunun 49 ili kapsayan teşvik kapsamı dışında kalması olduğu söyledi

10 MART CUMA: Vali Uzun, okul yaptırmaya yeterli parası olmayan yardımseverlerin, okulun özelliğine göre vereceği para ile okulun isim hakkını alabileceğini söyledi.

11 MART CUMARTESİ: Isparta"nın Doğancı Mahallesi"nde dün yaşlı bir adama ait evin önünde yeni doğmuş bir bebek donmak üzereyken bulundu.

12 MART PAZAR: Merkez"e bağlı 3 köyde orman arazisine ev yapan yaklaşık 70 ailenin evlerini boşaltmaları yönündeki yargı süreci sona erdi. Köylünün evlerini boşaltmasını istendi.

13 MART PAZARTESİ: Haftasonu yaşları 16 ile 18 arasında değişen 3 tane kız çocuğu evlerinden kaçtı. Kızlardan ikisinden 6 gündür, birinden 5 gündür haber alınamadı.

 14 MART SALI: 14 Mart Tıp Bayramı"nı kutlayan doktorlar, sağlıktaki kaos ve meslekteki belirsizlikler nedeniyle büyük bir endişe içinde bir Tıp Bayramı"nı daha idrak ettiklerini söylediler.

15 MART ÇARŞAMBA: MHP"li meclis üyelerince, ITKM ihalesinin iptali için Antalya 1. İdare Mahkemesi"ne açılan dava red edildi

16 MART PERŞEMBE: Miskinler rampasındaki kaya yarma çalışmaları nedeniyle Barla yol ayrımından, Eğirdir ilçe merkezi Jandarma Komutanlığı yanındaki çıkışa kadar yolun geliş ve gidiş istikameti kapatıldı.

17 MART CUMA: 1991 yılında PTT Başmüdürlüğü"nce göl kenarına kaçak olarak yapılan tesisler dün Çevre ve orman İl müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

18 MART CUMARTESİ: Çanakkale"deki 255 bin şehidimiz ve binlerce gazimizin kazandığı büyük zaferin 91. yıldönümü hüzün, mutluluk ve onur ile bir kez daha kutlandı.

 19 MART PAZAR: Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde Kamil İnci başkanlığındaki tek liste göreve seçildi.

20 MART PAZARTESİ: Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu,Yetiştirme Yurdu"ndaki ev tipi oda projesi için 7 kurumun ismini tek tek açıklayan ve bu kurumların söz verip yerine getirmediğini söyledi.

21 MART SALI: İl Genel Meclisi"nin içkili yer bölgesinin tespitine ilişkin kararı Vali Uzun tarafından veto edildi.

22 MART ÇARŞAMBA: MHP"nin Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri için Oğuzhan Göker aday olduğunu açıkladı

23 MART PERŞEMBE: Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü"nün Eski Personel Müdürü Veli Hikmet Toraman"ı yumrukladığı iddia edildi.

24 MART CUMA: AKP Milletvekili Özel, Maliye Bakanlığı tarafından Köy-Des Projesi kapsamında Isparta"nın ilçelerine 4 milyon 931 bin YTL ödenek çıktığını söyledi.

 25 MART CUMARTESİ: MHP Merkez İlçe Başkanlığı"na Oğuzhan Göker seçildi.

 26 MART PAZAR: 42. Kütüphaneler Haftası kutlamaları başladı.

27 MART PAZARTESİ: Başbakan Erdoğan, Anavatan Partisi Genel Başkanı ve Isparta Milletvekili Erkan Mumcu"ya 25 bin YTL"lik manevi tazminat davası açtı.

28 MART SALI: Anavatan Partisi"nce MKYK Üyesi Mesut Akar"ı Isparta ile birlikte 5 ilin Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi.

 29 MART ÇARŞAMBA: Güneş tutulması özel gözlüklerinin yanısıra vatandaşın kendi icat ettiği gözlüklerle de tutulma büyük bir heyecanla izlendi.

30 MART PERŞEMBE: Vakıflar Genel Müdürlüğü"nce çıkartılan 2 milyon 500 bin YTL ödenek ile Isparta"daki bazı tarihi eserlerin onarılması kararlaştırıldı.

31 MART CUMA: Eğirdir Gölü Sulama Toplama Havzasında yer alan ruhsatsız yapılardan Özel İdareye ait olan dinlenme tesisi ve gazinonun yıkımı yapıldı. 1 NİSAN CUMARTESİ: Burdur Ağır Ceza Mahkemesi"nin, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı"nın takipsizlik kararını bozması sonrası 10 MHP"li meclis üyesi Balaman hakkında yeniden hakaret davası açtı. 2 NİSAN PAZAR: Jandarmanın devletin valisini bile fişlediğine ilişkin belgeler arasında Şanlıurfa Valiliği sırasında, Isparta Valisi Şemsettin Uzun"un da ismi yer alıyor.

 3 NİSAN PAZARTESİ: Isparta Belediye Meclisi, Belediye Başkanlığı"nın 2005 yılı faaliyet raporuna 22 meclis üyesinden 20"si red verirken, sadece 2 kişi kabul gördü.

 4 NİSAN SALI: ETUDOSD"un kültür dansı projesi kapsamında Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında kültür alışverişi sağlanılması amacıyla düzenlenen geziye bazı ülkelerden kuş gribi nedeniyle Isparta"ya gelmediler.

5 NİSAN ÇARŞAMBA: Güneş tutulması sırasında, Rekabet Kurumu"nun TMSF yönetimindeki GÖLTAŞ"a baskın düzenledi. Hazır betoncularla toplantı yaptığı öğrenilen Aslan Yaman, Rekabet Kurumu uzmanlarının polisle birlikte gerçekleştirdiği şok baskında elindeki notları yırtıp attığı ortaya çıkarıldı.

6 NİSAN PERŞEMBE: Isparta Valiliği"nce Çünür Tepesi"nde yapılması düşünülen yeni Vali Konağı"na Belediye Meclisi İmar Komisyonu"nun olumsuz görüşü meclis tarafından da onaylandı.

 7 NİSAN CUMA: İl Başkanı Gülcemal"in kendilerine yönelik eleştirilerine cevap veren Seyfettin Kalem, nargile faturalarına şahit olduğunu söyleyerek, “Isparta"nın menfaatlerini en iyi Isparta"nın evlatları koruyacaktır” dedi.

8 NİSAN CUMARTESİ: Bakan Nimet Çubukçu, Huzurevi"ndeki yaşlılar ve yetiştirme yurdu ile çocuk yuvalarındaki çocuklarla yakından ilgilendi. Bakan bir çocuğa kartını vererek her türlü orununda kendisini aramasını istedi.

9 NİSAN PAZAR: Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V)"in doğumunun 1435. yıldönümü nedeniyle İl Müftülüğü"nce sevgi yürüyüşü düzenlendi.

10 NİSAN PAZARTESİ: Türk Polis Teşkilatı"nın 161. yıldönümü kutlandı.

11 NİSAN SALI: Sektöründe Avrupa"nın en büyüğü olan Alaaddin Özdemir AŞ., Avrupa ve Asya"da 13 ülkede 27 firmaya yıllık 150 bin adet dipçik satarak Isparta ekonomisine 2.5 milyon dolar kazandırıyor

12 NİSAN ÇARŞAMBA: Isparta Defterdarı Fevzi Gönüllü, memur ve işçilerce bildirilen vergi iadelerinde yapılan incelemeler sonucunda 106 bin 346 YTL haksız yere vergi iadesinin tespit edildiğini açıkladı.

13 NİSAN PERŞEMBE: Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 13. Dairesi'nin, TMSF"nin Egebank'tan doğan zararların tahsiline ilişkin kararının, yürütmesini Şevket Demirel yönünden durdurmasına yapılan itirazı kabul etti.

 14 NİSAN CUMA: Senir Cumhuriyet İlköğretim Okulu"nda öğrencilerine spermlerini gösteren öğretmenin hemen istifa etmesini isteği söylenen Vali Uzun, “Psikolojik sorunları varsa bu işi yapmasın” dedi.

15 NİSAN CUMARTESİ: 2 bin 210 ortağı bulunan şirketin 2005 yılını ise 471 bin 167 YTL zararla kapattığı açıklandı.

 16 NİSAN PAZAR: İki listenin yarıştığı MHP İl Başkanlığı kongresinde Erdoğan Cabıoğlu 296 oy alarak yeniden MHP Isparta İl Başkanı seçildi.

17 NİSAN PAZARTESİ: Doğancı Mahallesi"nde bir eve yapılan baskın sonucunda küçük yaştaki kızlara fuhuş yaptırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişiden 2"si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler

18 NİSAN SALI: Türk sinemasının dev isimleri Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın SDÜ senatosunca verilen fahri doktora payesi töreninde sevenleri ile biraraya geldi.

19 NİSAN ÇARŞAMBA: Isparta genelinde birçok otobüs durağına zarar veren magandalardan birisi önceki gün emniyet güçleri tarafından suçüstü yakalandı

20 NİSAN PERŞEMBE: 1569 yılında dönemin Isparta Valisi Firdevs Bey"in cami duvarında da yer alan bal şerbeti geleneğini Isparta Belediyesi ikinci yılında da devam ettirdi.

21 NİSAN CUMA: Türkiye"de ilk defa SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ve SDÜ Orienteering Kulübünün eşgüdümü ile Trail-Orienteering yapılacak.

 22 NİSAN CUMARTESİ: Türk Silahlı Kuvvetleri Güneydoğu"da 300 bine yakın askerin görev alacağı terör örgütü PKK"y karşı Tunceli"de şehit düşen Isparta-Gönen İlçesi"nden Şehit Uzman Çavuş Süleyman Soydan"ın adını verdi.

23 NİSAN PAZAR: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Isparta"da büyük coşku ile kutlandı.

24 NİSAN PAZARTESİ: Halk Eğitim Müdürlüğü"nde 2003-Aralık"ta yapılan bilgisayar alımı ihalesinde şartnameye uygun malzemelerin dışında malzemeler teslim alındığı gerekçesiyle Isparta Valiliği"nce eski HEM Müdürü İsmet Erdal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

25 NİSAN SALI: Senir Cumhuriyet İlköğretim Okulu"nda Levent Çetiner isimli öğretmenin derste kız öğrencilere spermlerini gösterdiği iddiaları müfettişlerin incelemeleri sonucunda doğrulandı.

26 NİSAN ÇARŞAMBA: Türkiye kamu Sen İl Temsilcisi Refik Özbunar yasalaşan sosyal güvenlik kanunun bir ekonomik yıkım başlattığını söyledi.

27 NİSAN PERŞEMBE: Milli Eğitim Müdürlüğü"nce okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenebilmesi amacıyla 27 maddelik rapor hazırlandı.

28 NİSAN CUMA: Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Spor Hekimliği ve Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalları tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası katılımlı "Takım Doktorluğu ve Yeni Ufuklar Sempozyumu” başladı.

29 NİSAN CUMARTESİ: Isparta"da haftasonu etkili olan sağanak yağış sonrası yeni yapılan altgeçit yine sulara teslim oldu.

30 NİSAN PAZAR: Isparta emniyet müdürlüğü, suç ve suçlu sayısındaki artış nedeniyle komşular arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için "Pasta Bizden Çay Sizden" sloganıyla haftasonları komşuları biraraya getirmeye başladı.

1 MAYIS PAZARTESİ: Şarkikaraağaç İlçesi"ne bağlı Çarıksaraylar Kasabası"nda Abdullah Çıkıcı şahsa ait bahçede 707 kök kenevir bitkisi ile 309 gr kenevir tohumu ele geçirildi.

2 MAYIS SALI: İçkili Yer Tespiti konusunda Vali Uzun"un asayiş yönünden sakıncalı bulduğu gerekçesiyle iade etmesi üzerine AKP"li Selim Sözer, “Asayiş yönünden sakıncalı görülüyorsa o zaman stadyumları da kapatsınlar. Emniyet güçlerinin görevi asayişi sağlamak böyle bir gerekçe olamaz” dedi.

3 MAYIS ÇARŞAMBA: Isparta Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nca 207 kişinin haksız hak sahibi olduğu belirlenerek yardımları durduruldu.

 4 MAYIS PERŞEMBE: SDÜ"de konferans veren Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdür Yardımcısı Başol Tütüncü, Türkiye'nin toplam borç stoğunun 249.1 milyar dolar olduğunu söyledi.

 5 MAYIS CUMA: 2006 yılında Isparta"da 4. defa sokağa bebek bırakma olayı yaşandı. 10 günlük olduğu belirlenen kız bebek Zafer Mahallesi"nde bir gardiyanın evinin önüne bırakılmış olarak bulundu.

6 MAYIS CUMARTESİ: Hıdırellez Bayramı"nda Ispartalılar Gökçay"a akın etti. Binlerce Ispartalının bahar kutlamalarında çocuklar çuval ve yumurta yarışı yaptılar.

7 MAYIS PAZAR: Yalvaç"ta 9 yıl önce arazisi karayolu nedeniyle istimlak edilen İsmail Cerit devletten parasını alamayınca hukuka başvurdu. Mahkemeyi ve temyizi de kazanan Cerit, karayolunun kendisine ait kısmını toprak yığını ile kapattı.

 8 MAYIS PAZARTESİ: Hastane Caddesi"nde önceki gün saat 11.00 sıralarında bir işyerinde E.Ş.(43) isimli şahıs kendisi ve çocukları M.Ş.(10) ve N.Ş.(14)"nin üzerine benzin dökerek yakmaya çalıştı.

9 MAYIS SALI: Ülkü İlköğretim Okulu basketbol takımı Türkiye şampiyonluğunda Kocaeli"de düzenlenen yarı finalde birinci olarak finale kaldı.

 10 MAYIS ÇARŞAMBA: Böcüzade Parkı"nda her sabah yürüyüş ve koşu yapan 220 civarındaki vatandaş Isparta Belediyesi"nin bu parkı Gül Müzesi"ne çevirme girişimleri bünyesinde parkurları bozmasına karşı imza kampanyası başlatıp durumu Valiliğe de bildirdi.

11 MAYIS PERŞEMBE: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü"nden stok Bandrol Temini ile ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik konusunda uyarıda bulunuldu.

12 MAYIS CUMA: Eğirdir, Kovada, Beyşehir ve Burdur Gölü"nün durumu içler acısı. Göllerdeki kirliliğe, kanalizasyon atıkları, düzensiz su kullanımı, düzensiz balıkçılık, göl çevrelerindeki tarım arazilerinde kullanılan ilaç atıkları ve bazı fabrikaların atıkları neden olduğu açıklandı

13 MAYIS CUMARTESİ: Güneydoğu"da PKK"ya karşı düzenlene ek tarihin en büyük operasyonuna adı verilen Şehit Uzman Çavuş"un Süleyman Soydan"ın annesi Mürüvvet Soydan"ı MHP Kadın Kolları"nın ziyaretinde gözyaşları sel oldu.

14 MAYIS PAZAR: Isparta"nın Bahçelievler Mahallesi"nde 2 gündür evlerinden çıkmayan 3 kişilik aile zehirlenmiş olarak bulundu.

15 MAYIS PAZARTESİ: Traktörün altında kalan Sefer Sarıkaya yaralı olarak kaldırıldığı Yalvaç Devlet Hastanesi"nde hayatını kaybetti.

16 MAYIS SALI: SDÜ"de engellilere yönelik düzenlenen panelde engellilerin eve kapandıklarına dikkat çekildi.

17 MAYIS ÇARŞAMBA: Isparta Belediyesi"ne ait Gökçay mevkiindeki lojmanlar önceki gün gece saatlerinde kurşunlandı. Cam ve duvarlara 13-14 mermi isabet ettiği öğrenildi.

18 MAYIS PERŞEMBE: AK PARTİ Genel Merkezi, il başkanlığınca oy kullanması istenilmeyen 82 Merkez İlçe delegesine yönelik talebi geri çevirdi.

19 MAYIS CUMA: 19 Mayıs Atatürk"ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nın 87. yıldönümü Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, laik, demokratik Türk gençliği tarafından büyük bur gurur ve coşku ile kutlandı.

20 MAYIS CUMARTESİ: Türkiye'deki 2 bin 327 mağaranın envanteri çıkartıldı. Pınargözü"nün 12 km ile Türkiye"deki en uzun mağara olduğu tespit edildi

21 MAYIS PAZAR: Sütçüler-Çobanisa Köyü"nde tomruk yüklü bir kamyon freni patlayınca uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.

22 MAYIS PAZARTESİ: Aksu CHP İlçe Başkanı törenlere başörtülü eşi ile katılan Aksu Belediye Başkanı"nın, İstiklal marşı"nın okutulduğu sırada belediye hoparlöründen Pazar duası okutturduğu iddia etti.

23 MAYIS SALI: Gülcemal"in yeniden il başkanı olması için Milletvekili Bilgiç"in öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında istenilen elde edilemedi.

24 MAYIS ÇARŞAMBA: Eğirdir-Akpınar Köyü"nde köy yolu stabilize ve içme suyu deposu çalışması yapan Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü çalışanı Ramazan Özdemir(44) kullandığı kepçe ile birlikte 400 metrelik uçurumdan düşerek hayatını kaybetti. Olayda Köy Muhtarı ise yaralandı.

25 MAYIS PERŞEMBE: SDÜ Isparta Meslek Yüksek Okulu"nun kuruluşunun 30. yıldönümü nedeniyle okul binası çevresine gül ve ağaç fidanları dikildi.

26 MAYIS CUMA: Coşkuner Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi"ne 100"e yakın kitap hediye etti.

 27 MAYIS CUMARTESİ: İstanbul"da yaşayan Ispartalıların gecesine katılan Anavatan Lideri Erkan Mumcu, 3 bin kişilik hemşehrisi tarafından Başbakan Mumcu sloganlarıyla karşılandı.

28 MAYIS PAZAR: SDÜ YDYO öğrencileri tarafından düzenlenen “Kardeş Köylere Yardım Kampanyasında” 4 köy ilköğretim okulunda okuyan öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

 29 MAYIS PAZARTESİ: Antalya"ya bir müşteri götüren Fikret Ölmez güpegündüz Polis Noktasına 30 metre uzaklıkta 100 YTL ve cep telefonu bıçak zoruyla gasp edilirken, Yalvaç"ta ise dün öğle saatlerinde bir er tarafından Ali Osman Hisarardınlı isimli taksici ise keleş zoruyla elleri ve ayakları bağlanarak 900 YTL ve cep telefon ile taksisi alındı.

30 MAYIS SALI: Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından “Ses Bayrağım Türkçe” adlı bir etkinlik düzenledi.

31 MAYIS ÇARŞAMBA: TMSF idaresindeki Göltaş Çimento Fabrikası Genel Kurul Toplantısında Genel Koordinatör Aslan Yaman Göltaş"ın 2005 yılı karının 51 milyon YTL olduğunu açıkladı.

1 HAZİRAN PERŞEMBE: AKP kongresi için Ankara"ya çağrılan Gülcemal, Aydoğdu ve Senirli anlaştırılamadı

2 HAZİRAN CUMA: AKP İl Başkanlığı için Kadir Ünlü"de aday olduğunu açıkladı.

3 HAZİRAN CUMARTESİ: Başbakan Erdoğan katıldığı AKP İl Başkanlığı kongresini iptal etti.

 4 HAZİRAN PAZAR: Gülbirlik"in Ankara-Kızılay"daki Rosense showroomunun açılışını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile İşadamı Şevket Demirel yaptılar.

 5 HAZİRAN PAZARTESİ: MHP İl Başkanı Cabıoğlu, Çevre günü açıklamasında Isparta"daki Göltaş ve Orma"nın çevreyi kirlettiğinin bir gerçek olduğunu söyleyerek filtre sistemlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 6 HAZİRAN SALI: Recep Özel, partisinden ayrılacağı ve kavgacı bir tutum sergilediği yönündeki iddialara ilişkin, partisinden ayrılma gibi bir şeyin söz konusu bile olmayacağını söyledi

7 HAZİRAN ÇARŞAMBA: Kurtuluş Mahallesi"nde bulunan bir halı yıkama yerinin arka tarafında akli dengesi yerinde olmayan R.K. isimli 18 yaşlarındaki şahsa tecavüz edildiği gerekçesiyle şikayette bulunuldu.

8 HAZİRAN PERŞEMBE: Isparta ziyaretinde Ak Parti Hükümeti"ni eleştiren DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Kendi kendilerine anket yapıyorlar. Yürekleri yetiyorsa gelir sandığa anketler mi yoksa millet mi doğru söylüyor görülür” dedi.

9 HAZİRAN CUMA: Ak Partili Milletvekili Bilgiç, Davraz Kayak Merkezi"nin turizm tesisleri için 2 milyon YTL"lik dev kaynak ayrıldığını söyledi.

10 HAZİRAN CUMARTESİ: Isparta İl Genel Meclis Üyesi Yahya Akgün beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti.

 11 HAZİRAN PAZAR: Isparta 0-12 Yaş Grubu Çocuk yuvası"ndaki 12 çocuk düğün töreni ile sünnet ettirildiler.

 12 HAZİRAN PAZARTESİ: Isparta"da şehir merkezine yakınlığı nedeniyle kaldırılan Minasın çöplüğü protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından temizlendi.

13 HAZİRAN SALI: Babasının 500 YTL"lik alacağı neniyle O.K. isimli 18 yaşındaki şahıs Erkan Y. İsimli 28 yaşındaki kişiyi bıçakla öldürdü. Polis O.K"yi Uşak"ta yakaladı.

 14 HAZİRAN ÇARŞAMBA: 60 yaşındaki Şükran Yanaş isimli bayan Gülcü Mezarlığı yanındaki otobüs durağında dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

15 HAZİRAN PERŞEMBE: Göltaş AŞ"nin 2005 yılı faaliyetlerini değerlendiren TMSF"li Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, borç tahsilinin 10-15 yılı alacağını ve şirketi satma yanlısı olduklarını söyledi.

16 HAZİRAN CUMA: Yedişehitler Mahallesi"nde sevgilisi olduğu öğrenilen S.K ile birlikteyken abisi M.K. tarafından yakalanan ve bıçakla kovalanıp daha sonra da tecavüz suçlaması ile tutuklanan E.Y. isimli 34 yaşındaki şahıs tutuklu bulunduğu Merkez E Tipi Kapalı Cezaevi"nde intihar etti.

17 HAZİRAN CUMARTESİ: Gülbirlik kozmetik sektöründeki dev atılımlarına Rosense ve Swet Rose sonrasında evden eve satışı yapılacak Rose Wind markasını da piyasa sürdü.

18 HAZİRAN PAZAR: Ülke genelinde 1 milyon 537 bin 433, Isparta"da ise 10 bin 198 adayın ÖSS heyecanı sona erdi.

19 HAZİRAN PAZARTESİ: Okullar kapandı, öğrenciler tatile girdi.

20 HAZİRAN SALI: Şarkikaraağaç İlçesi"nde Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlen operasyonda 150 bin kök kaçak olarak ekilmiş haşhaş ele geçirildi.

 21 HAZİRAN ÇARŞAMBA: Denize atıldığına ilişkin iddialara karşın Isparta"da Gazeteci Hasan Özbek komser babası Kamber Şevket Özbek ile 3 arkadaşının Said-İ Nursi"nin Urfa"dan gelen cenazesini Isparta"ya defnettiklerini söyledi ve mezarının Isparta"da bilinmeyen bir yerde olduğunu belirtti.

22 HAZİRAN PERŞEMBE: Kurtuluş Mahallesi 1420 çıkmazı nihayet çıkmazdan kurtuldu. Mahalle sakinlerinin 50 yıldır uğraş verdikleri sokağın trafiğe açılması konusu Belediye Başkanı Hasan Balaman"a iletilince sorun iki günde çözüldü.

23 HAZİRAN CUMA: SDÜ"nün mezuniyet törenine Süleyman Demirel, Deniz Baykal ve Erkan Mumcu katıldı.

 24 HAZİRAN CUMARTESİ: Uluborlu"da bu yıl 30. su yapılan Kiraz Festivali"nde en iyi üretici Saim Kiriş seçildi.

25 HAZİRAN PAZAR: TMSF yönetimine geçen Göltaş Çimento Fabrikası"nda dün klinker üretimini yıllık 1 milyon 300 bin tondan 2 milyon 100 bin tona çıkartacak olan ikinci fırının açılışını Bakan Mehmet Ali Şahin yaptı.

26 HAZİRAN PAZARTESİ: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Şevket Demirel'den haczedilen 10 gayrimenkulünün satışından toplam 747 bin YTL gelir elde etti.

27 HAZİRAN SALI: Avrupa Çevre Eğitim Vakfı(FEEE), Eğirdir Gölü"nü bu yılda Mavi Bayrak ile ödüllendirdi. Eğirdir bu Mavi Bayraklı Türkiye"nin tek gölü durumunda.

 28 HAZİRAN ÇARŞAMBA: Turkcell 1. Süper Ligi'nin yeni takımlarından Antalyaspor, sezon öncesi performans testlerini SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaptırdı.

29 HAZİRAN PERŞEMBE: Tatil için Türkiye"yi tercih eden İranlılardan 158 kişilik ilk kafile Süleyman Demirel Havalimanı"na iniş yaptı. Fly Air ve Atlas Jet"in havalimanını terk etmesinden sonra yeni umutlar İranlılara çevrildi.

30 HAZİRAN CUMA: Balkan Atletizm Şampiyonası için Ankara"da yapılan yıldız milli takım seçmelerine Isparta Halıkent Lisesi"nden 6 öğrenci katılıyor. Seçmeler 1-2 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

31 TEMMUZ PAZARTESİ: Valilik girişindeki merdivenlere kırmızı halı serdiren Vali Uzun, bir de başına görevli memur dikerek, başkalarının geçmesini yasakladı.

1 AĞUSTOS SALI: CHP"li Coşkuner, Balaman"ın kendisine yönelik bölücü örgüt içinde yer aldığı yönündeki iddialarına karşın çok sert konuştu. Coşkuner, Balaman"ın "Atma Recep" sözüne, “Atma Recep bu, Genel başkanı kastediyor herhalde, adının Recep olduğunu unutmuş. Mitinglerde attığı gibi atıyor” dedi.

 2 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: AKP İl Başkanlığı"nın önemli krizlere neden olan il başkanlığı seçimlerinin tamamlanması sonrasında dün yapılan devir-teslim töreni ile Haydar Kemal Kurt, İl Başkanı Fatih Tola"dan görevi teslim aldı.

3 AĞUSTOS PERŞEMBE: Isparta Belediyesi"nce Gazikemal, Kurtuluş, Çelebiler ve İskender mahallelerindeki oturulamayacak hale gelen eski evler yıkılacak, tarihi 59 ev ise restore edilecek.

 4 AĞUSTOS CUMA: Isparta milletvekillerinden Recep Özel ile Mevlüt Coşkuner Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliklerinden istifa ettiler.

5 AĞUSTOS CUMARTESİ: Ispartalı milli atlet Hülya Ongun İstanbul"daki Balkan Yıldızlar Şampiyonası"nda 4.37 dakikalık derecesi ile ikinci oldu.

6 AĞUSTOS PAZAR: Isparta Belediyesi"nin Aliköy"deki doğal arıtma tesisinin taşması köyde salgın hastalıklara zemin hazırlıyor. Pis koku, sinekler ve fareler köylünün başına bela oldu.

 7 AĞUSTOS PAZARTESİ: Eğirdir Dağ Komando Okulu"nda Komutanı Tümgeneral Muzaffer Şen Korgeneral olarak Adana 6. Kolordu Komutanlığı"na gitti. Komando Eğitim Merkezi"nin yeni komutasını Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu devraldı.

8 AĞUSTOS SALI: Başbakan"ın "Ulusa Sesleniş" konuşmasında Isparta"yı örnek gösterdiği yönündeki Isparta Belediyesi"nden yapılan açıklamanın yalan olduğu ortaya çıktı.

9 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: Isparta Belediyesi"nde Hak-İş"e geçmedikleri için iş akitleri askıya alınan işçilere baskıların her geçen gün arttığını belirten Belediye-İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt, Balaman"ın arabasında şarap içirtip 500 YTL fazla mesai verdiği bazı kişileri sendika değiştirmeyen üyelerinin üzerine saldığını öne sürdü.

10 AĞUSTOS PERŞEMBE: CHP Isparta Milletvekili Coşkuner, Türkiye"nin ekonomide yalancı bahar yaşadığına dikkat çekerek, AKP döneminde iç borcun 84,1 milyar dolar, dış borcun ise 54,9 milyar dolar arttığını belirtti.

 11 AĞUSTOS CUMA: Çünür(Hıdırlık) Tepesi"nde 16 bin m2 alan üzerine yapılmak istenen Vali Konağı, Belediye Meclisi"nin 4 kabul oya karşı 19 red oyu ile kabul edilmedi.

 12 AĞUSTOS CUMARTESİ: Taşımalı eğitimin yapıldığı Sütçüler ilçesi"nin Kuzca Köyü"nde hem çocukların hem de köy halkının Atatürk sevgisinin artırılması amacıyla 40. Piyade Alay komutanlığı"nın desteği ile Atatürk Büstü yaptırıldı.

13 AĞUSTOS PAZAR: Sütçüler İlçesi"nde 7 köy ve ilçe merkezini içine alan 4 trilyon keşif bedelli içme suyu şebekesi kuruldu. Projede yer alan köyler arasında hiç su olmayan bir köyde bulunuyordu.

14 AĞUSTOS PAZARTESİ: Gelendost İlçesi"nin Yaka Beldesi"ndeki bir düğünde silahıyla rastgele ateş eden polis memuru Abbas Karaca bir kişinin ölmesine bir kişinin de yaralanmasına neden oldu.

15 AĞUSTOS SALI: 4 ayrı araştırma şirketi tarafından yaptırılan anketlerin sonuçları farklı çıktı. Anketlerin genel değerlendirmesinde ise AKP yüzde 40"ın üzerinde oy oranına sahip. Ispartalı Mumcu"nun Anavatan"ı ise hiçbir anket sonucunda yüzde 5"i daha geçememiş olarak gösterildi.

16 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: Diğer illerdeki sebze-meyve hallerinde de uygulanan 100 kg sınırının Isparta"da her ürün için ayrı ayrı değerlendirilmesi köylülerin tepkisine yol açtı.

17 AĞUSTOS PERŞEMBE: Edirne"de 120 kişinin gözaltına alındığı “Kapı Kule Operasyonu"na” imza atan Başsavcı Yılmaz Şenol 17 Temmuz 2006 tarihli kararname ile Antalya Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı.

18 AĞUSTOS CUMA: Isparta"da bazı mahallelerde vatandaşların gördüğünü öne sürdüğü etobur örümceklere Asri Mezarlık ve Doğancı Mahallesi"nde de rastlandı. Mezarlık çalışanlarınca yakalanan zehirli örümceğe karşı Isparta Belediyesi"nden dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

19 AĞUSTOS CUMARTESİ: Belediye İş Sendikası"ndan istifa etmeyen ve bu yüzden işten çıkartılan işçi sayısının 98"i bulduğunu belirten Cemal Kurt, Hak-İş Sendikası ile geçmişte hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

 20 AĞUSTOS PAZAR: Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, Asri Mezarlık"ta yakalan şüpheli örümcek üzerinde yapılan incelemede etobur veya zehirli olmadığının anlaşıldığını belirterek endişe gerek olmadığını söyledi.

21 AĞUSTOS PAZARTESİ: Elma Birliği"nce, Eğirdir elmasının markalaşması noktasında belirlenen ELMA DİYARI, ELMA CENNETİ, EĞİRDİR ELMASI ve ELMA BİRLİK markaları Başbakanlık Patent Enstitüsü"nden tescil ettirildi.

22 AĞUSTOS SALI: Isparta belediyesi"nin şirketlerinden olan kilit parke ve andezit taşından üretilen malzemeleri piyasaya süren ISTEM hedefini büyüterek Uluslar arası pazarda da kendisini kabul ettirmek için çalışmalarına başladı.

 23 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: CHP Milletvekili Isparta özel kanunların uygulandığı Isparta Sebze-Meyve halinde köylünün mağduriyetinin giderilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun"a sorunla ilgili soru önergesi verdi.

24 AĞUSTOS PERŞEMBE: Davraz Kayak Merkezi"nde yatırım amacı ile Fransız Comag şirketi temsilcileri ile bazı Türk işadamları Isparta"ya geldi.

 25 AĞUSTOS CUMA: Esnaf, Çarşamba Pazarı"nın eski yerinde kurulmasından şikayet ederek yetkililere Çarşamba Pazarı"nın da yeni yerde kurulması çağrısında bulundu.

26 AĞUSTOS CUMARTESİ: Isparta Belediyesi"nin Toplu nikah ve sünnet şöleninde 19 çift evlendi. 123 çocuk ise sünnet ettirildi. 32 özürlüye ise tekerli sandalye dağıtıldı.

 27 AĞUSTOS PAZAR: KESK Isparta Temsilcisi Zühtü Altıntaş, örgüt yöneticilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda aldığı kararla Toplu Görüşme olarak ifade edilen orta oyununun figüranı olmayı reddederek masadan çekime kararı aldıklarını duyurdu.

 28 AĞUSTOS PAZARTESİ: Ak Parti Isparta İl Başkanlığı"nın parti binasındaki asılı tabela kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak aşağı atıldı.

29 AĞUSTOS SALI: Milletvekillerinin parti ayrımı yaptığı konusunda açıklamalar yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl"e, AKP"li Milletvekilli Bilgiç tepki gösterdi.

30 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: 30 Ağustos zaferinin 84. yıldönümü, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz bir minnet duygusu ile coşku ve gururla kutlandı.

31 AĞUSTOS PERŞEMBE: Isparta Devlet Hastanesinde hizmete girecek olan cep telefonu ile randevu alma sistemi başlayacak

1 EYLÜL CUMA: TİED Isparta Şubesi"nin kongresine katılan siyasi parti temsilcileri arasında yaşanan karşılıklı atışmalar gerginliğe yol açtı. AKP Hükümeti"nin icraatlarını anlaktan Balaman"a CHP"li Coşkuner, MHP"li Cabıoğlu, DYP"li Alan ve SP"li Gençay eleştiride bulundular. Kongrede AKP İl Başkanı Kurt ise konuşma verilmesine rağmen konuşmadı.

2 EYLÜL CUMARTESİ: Gelendost"ta bir polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla bir kişinin ölümü ile sonuçlanan düğüne katılan Esin Bilgiç-Sinan Topal çifti, davetlilerin düğünlerine silahsız gelmesi için herkese örnek olabilecek bir davranış sergileyerek davetiyelerine SİLAHA HAYIR logosu koydular.

3 EYLÜL PAZAR: ADD Isparta Şube Başkanlığı"nca Lübnan"a asker gönderilmesine Isparta milletvekillerinin hayır demesi için mail adresleri verilerek Ispartalılara çağrıda bulunuldu.

 4 EYLÜL PAZARTESİ: ITKM"deki yıkım sonrasında inşaatın durdurulduğu yönündeki söylentilere cevap veren Belediye Başkanı Hasan Balaman, yıkılan binalardaki demirlerin ayıklanarak ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

5 EYLÜL SALI: Isparta Sebze ve Meyve Hali"nde 100 kg sınırının her ürün için ayrı ayrı değil birlikte hesap edilmesi nedeniyle mağdur olan çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için Belediye Meclisi"nde yeniden düzenlenmesi kararı alındı.

6 EYLÜL ÇARŞAMBA: Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Genel Müdürlüğü"nden bir heyet Yalvaç"a gelerek Yalvaç ve çevresinde bulunan kömür yatakları konusunda araştırma yaptı.

7 EYLÜL PERŞEMBE: . İlk yılında 3 milyon YTL gelir getiren ROSENSE Türkiye"de 54 ve yurtdışında 10 bayisi ile hızla büyümeye devam ediyor. 22 dalda 72 çeşit ürünü bulunan Rosense"nin yanı sıra, 12 dalda 20 çeşit ürün ile de Rose Wind piyasaya sürüldü.

8 EYLÜL CUMA: Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Derneği(TÜMİKOM)"nin araştırmasına göre TBMM"de Isparta"yı temsil eden 5 milletvekillinden en fazla etkinliği olan Mevlüt Coşkuner çıkarken, Recep Özel"in ise hiç devamsızlık yapmadığı belirlendi.

 9 EYLÜL CUMARTESİ: Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü"ne bağlı anaokullarının bazılarında öğrenci var ancak öğretmen yok. Bu durumun aksine bazı okullarda çok az sayıda öğrenci olmasına rağmen öğretmen bolluğu yaşanıyor. Öğretmensiz okullardaki öğrenciler ise öğretmen beklemeye devam ediyor.

 10 EYLÜL PAZAR: CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner"in benzin fiyatlarının yüksekliğini protesto amaçlı arabasını satışa çıkardığı eyleme paralel olarak ülke genelinde benzin kullanmama eylemi yapıldı.

11 EYLÜL PAZARTESİ: Isparta"nın beyaz cenneti olarak adlandırılan Davraz Kayak Merkezi"ne Sirene Otelcilik tarafından inşa edilen 5 yıldızlı otele bir yenisi daha eklendi. Antalyalı Aköz AŞ tarafından 25 milyon dolarlık 610 yataklı 5 yıldızlı otel yapılacağı açıklandı.

12 EYLÜL SALI: Vali Şemsettin Uzun, Eğirdir gölü çevresindeki 178 kaçak yapının birinci sorunu olduğunu belirterek, “178 adet ruhsatsız bina Eğirdir gölü etrafında adeta örümcek ağı gibi serpilmiş göle zarar veriyor. Ben yanlış yapmıyorum” dedi.

13 EYLÜL ÇARŞAMBA: MÇK, hava kirliliği tedbirlerinin belirlenmesinde Isparta"yı birinci derecede kirli iller, ilçelerini ise ikinci derecede kirli ilçeler kapsamına alarak önümüzdeki kış için ısınma standartlarını belirledi.

14 EYLÜL PERŞEMBE: Kasaplar Odası eski Başkanı Mehmet Altıntürk"ün, Belediyenin sözünde durmadığı yönündeki açıklamalarına Belediye Başkan Yardımcısı Görgülü, "Altıntürk ya siyaset yapıyor ya da kendisinde unutkanlık başladı" şeklinde cevap verdi.

15 EYLÜL CUMA: 2006 yılı Kamu Yatırımları Programına göre Isparta"ya 64 milyon 652 bin YTL gelecek. Isparta"nın turizm şehirleri arasında yer alması için çeşitli girişimlerde bulunulurken, turizm sektörüne sadece 201 bin YTL ayrıldı

16 EYLÜL CUMARTESİ: Gelendost 1176 Miryokefalon Zaferi ve 21. Elma Festivali"nde halk Zafer Peker, Şahsenem ve Nurser Ulufer"in şarkılarıyla eğlenceli dakikalar geçirdi. Elma Festivali çerçevesinde en iyi golden ve starking elma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

17 EYLÜL PAZAR: DYP"nin eski Milletvekili Ramazan Gül"ün ISBAŞ"ın satıldığı yönündeki açıklamalarına Isparta Belediyesi"nden satılmadığı ve satılmayacağı yönünde cevap geldi.

18 EYLÜL PAZARTESİ: Türk Eğitim Sen üyeleri yeni eğitim-öğretim yılına siyah kokart takarak başladı. Sendika binasına ise siyah bez üzerine beyaz soru işareti bulunan afiş asıldı.

19 EYLÜL SALI: Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı görev yaparken görevi başında şehit olan Polis Memurları Ramazan Çağlar, Erol Duru, Ömer Sarı ve Ahmet Tutak"ın yakınlarına “Devlet Övünç Madalyası” ve beraatları verildi.

20 EYLÜL ÇARŞAMBA: Belediye Başkanı Hasan Balaman"a yardım için mesaj çeken lise öğrencisine Başkan Balaman kırtasiye ve kıyafet yardımında bulundu.

21 EYLÜL PERŞEMBE: Belediye İş sendikası"ndan yapılan açıklamada, Isparta belediyesi yetkililerince üyelerinin "Seni döveriz, kolunu bacağını kırarız” diye tehdit edildiği öne sürüldü.

22 EYLÜL CUMA: Isparta Belediyesi ödenek yetersizliği nedeniyle boyatılamayan 11 okulun dış cephe boyasının maliyetini üstlendi. Başkan Balaman, “Boyası bizden boyaması sizden” dedi.

23 EYLÜL CUMARTESİ: Isparta Devlet Hastanesi, Sağlık bakanlığı"ndan TSE Belgesi aldı.

 24 EYLÜL PAZAR: 1 saat süren etkili yağışta 80 civarında ev sular altında kaldı. Bazı sokak ve caddeler ile işyerleri de etki yağıştan zarar gördü.

25 EYLÜL PAZARTESİ: Toplu Konut İdaresi"nden (TOKİ) ihale alan ilk yabancı ortalıklı şirket Tulip, Bahçeşehir"de yapımına başlayacağı Ispartakule 3 projesinin finansmanı için 2 hafta sonra JP Morgan"la 50 milyon dolarlık anlaşma imzalayacakları açıklandı.

26 EYLÜL SALI: Anavatan Partisi"nin Ispartalı Genel Başkanı"nın memleketinde İl Başkanı Nuri Selçuk ve ekibi istifa ettiler. Önceki gün akşam toplanan yönetimin istifa kararının altında Genel Merkez ile bazı anlaşmazlıkların olduğu öğrenildi.

27 EYLÜL ÇARŞAMBA: Yalvaç İlçesi"nde önceki gün elma işçilerini taşıyan kamyonetin kaza yapması neticesinde biri çocuk, 14"ü kadın 22"si erkek olmak üzere 37 kişi yaralandı.

28 EYLÜL PERŞEMBE: Anavatan Partisi Isparta Teşkilatı"nda, Nuri Selçuk"tan boşalan İl Başkanlığına Genel Merkez Merkez İlçe Başkanı Melih Sezgin"i getirdi.

29 EYLÜL CUMA: Belediye-İş Sendikası"na üye Isparta Belediyesi işçileri iş akitleri askıya alındığı ve işsiz kaldıkları gerekçesiyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı.

30 EYLÜL CUMARTESİ: TSE ISO 9000 Kalite Belgeli ve K-Q TSE-ISO-EN- 9000 Belge sahibi Isparta Devlet Hastanesi"nde ameliyata alınan Gülser Ayla Başyiğit(48) isimli bayanın eşi emekli öğretmen Koray Başyiğit, midesi boşaltılmadan narkoz verildiği için ölümüne sebep olunduğunu öne sürdü.

1 Ekim PAZAR: Isparta Belediyesi"nde özellikle şehir merkezindeki işlek caddelerde esnaflara konulan kaldırım işgali yasağı delindiği duyuldu.

 2 Ekim PAZARTESİ: AK Parti Çiçekpınar Belediye Meclis Üyesi Ali Özbey, Milletvekili Bilgiç"in şahsi baskıları, hakkında yaptığı açıklamalar ve il yönetiminin tavırsızlığı yüzünden AK Parti"den istifa ettiğini açıklandı.

3 Ekim SALI: Emekli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Rıza Şengül, 18 Mart 1997 yılında katıldığı CHP"den aniden istifa etti.

4 Ekim ÇARŞAMBA: Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın makamında Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ve Muhabir Mustafa Altıntaş"ı darp etmesi ile ilgili davanın 4. duruşması dün yapıldı. Dava 28 Kasım tarihine ertelendi.

5 Ekim PERŞEMBE: Şarkikaraağaç İlçesi"nde 4 lise öğrencisi arasında çıkan kavgada bir öğrenci, aynı okulda öğrenci olan arkadaşını bıçakla yaralandı.

6 Ekim CUMA: Isparta Belediyesi Halı Sarayı, Huzurevi ve okullarda başlattığı boya seferberliğini sürdürüyor.

7 Ekim CUMARTESi: Isparta belediyesi 5 hükümlü ve 4 özürlü işçi alımını noter huzurunda gerçekleştirdi.

8 Ekim PAZAR: AKP Milletvekili Bilgiç, Başbakan yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı M.Ali Şahin"in sözünü verdiği spor kompleksinin 2007 yılında temelinin atılacağını söyledi.

9 Ekim PAZARTESİ: Yalvaç Belediyesi"ne ait çöp kamyonu şehir merkezinde çöp topladığı sırada alevler içinde kaldı.

 10 Ekim SALI: İl Savunma Müdürlüğü"nce muhtarlar ve emniyet mensuplarına afete hazırlık ve zararı azaltma konusunda seminer verildi.

 11 Ekim ÇARŞAMBA: Ispartaspor Kulübü Başkanı Vali Yarımcısı Tayyar Şaşmaz istifa etti. Şaşmaz, istifa nedenini asli görevini aksatmak ve İçişleri Bakanlığı"nın bu yöndeki talebi olduğunu kaydetti.

12 Ekim PERŞEMBE: Memur Sen İl Temsilciliği"nce, sözde Ermeni soykırımına ceza öngören yasa tasarısının kabul edilmesine karşın Fransa patentli ürünlerin boykot edilmesi için kampanya başlatıldı.

13 Ekim CUMA: Isparta Belediyesi"nden iş akitleri askıya alınan 157 işçinin işe geri dönme davalarının ikinci duruşması dün görüldü. 200"e yakın işçi ve ailesinin geldiği Adliye"de hakim 50 işçiyi dinleyebildi.

 14 Ekim CUMARTESİ: Yedişehitler Mahallesi"nde Semaye Durmuş isimli bayan ve sevgilisi Mustafa Erdurmuş"u, tuttuğu kiralık evde yakalayan eski sevgili Süleyman Kaynak, sevgilileri kurşun yağmuruna tuttu.

15 Ekim PAZAR: Isparta Barosu"nun Cumartesi günü yapılan seçimlerinde Gamze Budak 68 oy ile Isparta Baro Başkanlığına seçildi. Seçimlerde adaylardan Faik Yıldız 49, Nuri Altuğ ise 39 oyda kaldılar.

16 Ekim PAZARTESİ: Hisar Mahallesi"nde Ali Çelebi isimli genç sevdiği kızı ailesinin vermemesi üzerine kaçırarak silahla rehin aldı. Korku donlu anların yaşandığı rehine olayında çılgın aşık evlenme karşılığında teslim olmayı kabul etti.

 17 Ekim SALI: Yalvaç Sücüllü Kasabasında bir koyun sürüsünün üzerine yıldırım düşmesi sonucu 180 koyun telef oldu.

18 Ekim ÇARŞAMBA: Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Ahmet Camuzcu, IMF"nin baskısı altında, vatandaşlarımızı ezmek, işçiyi, memuru, emekliyi üzmek amacıyla hazırlanan bir bütçe tasarısının daha meclis gündemine geldiğini söyledi.

 19 Ekim PERŞEMBE: Sütçüler İlçesi"nde Yeniköy ve Çobanisa köylerinin muhtarları, köy halkının ve ihtiyar heyetinin köyün sorunlarıyla ilgilenmedikleri gerekçesiyle istifa ettiler.

 20 Ekim CUMA: Bölge Trafik Müdürlüğü"nde görevli 5"i trafik polisi ile 12 kişi rüşvet aldıkları gerekçesiyle dün hakim karşısına çıktı.

21 Ekim CUMARTESİ: Davraz Kayak Merkezi"ne yılın ilk karı Ramazan Bayramı"nda düştü. Kayak pistlerinin ise Aralık sonuna doğru açılması tahmin ediliyor.

28 Ekim CUMARTESİ: Isparta Belediyesi"nce Isparta"nın Afyon, Antalya ve Eğirdir girişlerine 25 metrekarelik dev Türk Bayrakları yaptırıldı. Aynı bayrak Garnizon Komutanlığı içine de yaptırılacak.

29 Ekim PAZAR: Arefe günü gezmeye çıkıyorum diye evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Erdoğan Cibar(37) 9 gün sonra Gölcük"te ölü bulundu. 4 kızı ve eşi tarafından 9 gündür aranan 37 yaşındaki Erdoğan Cibar"ın boğularak öldüğü belirlendi.

30 Ekim PAZARTESİ: Eğirdir"in Gökçehöyük Beldesi"nde kanalizasyon altyapısındaki bozukluklar ve bazı evlerin kanalizasyon şebekeye bağlı olmaması nedeniyle atıklarının sokaklara salınması beldede salgın baş gösterdi. 20 civarında çocuk hastaneye kaldırıldı. Salgının büyümesi bekleniyor.

31 Ekim SALI: Ata"nın ölüm yıldönümünde sirenler 2 dakika çalacağı haber verildi.

1 Kasım ÇARŞAMBA: Fransa"ya tepki için Vali Uzun"un Fransız marka olan makam arabasını satması teklif edildi.

 2 Kasım PERŞEMBE: Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezi"nin araştırmasında Türkiye"nin Avrupa ülkelerindeki standartlarına göre açlık ve yoksulluk sınırlarının çok çok altında olduğu ortaya çıktı.

3 Kasım CUMA: Belediye Başkanı Hasan Balaman TOKİ ve tabakhane temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda tabakhane esnafının siyasi ayak oyunlarına alet olmamasını isteyerek, Deri OSB"nin yapılacağını ve eski tabakhanenin de esnafın hakkı korunarak toplu konut alanı yapılacağını söyledi.

 4 Kasım CUMARTESİ: Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Gölü"nün kurumaması için tek çarenin yağışlar olduğunu söyledi. İçme ve sulama suyu alımının durdurulamayacağını belirten Şengöl, “Bunun için de Allah"a dua edeceğiz.”dedi.

 5 Kasım PAZAR: Türkiye Kamu Sen Isparta İl temsilcisi Ahmet Camuzcu, siyasi iradenin, iktidara geldiğinden beri, devlet yönetme geleneğini ayaklar altına aldığını söyledi.

6 Kasım PAZARTESİ: Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2. etap proje başvurularında Isparta"nın 15 projesi hibe almaya hak kazandı.

 7 Kasım SALI: AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, Anavatan Partisi MKYK Üyesi Mesut Akar"ın açıklamalarına yaptığı değerlendirmede “Genel başkanlarının nankörlük izinden gidenleri de tebrik ediyorum” dedi.

 8 Kasım ÇARŞAMBA: Zihinsel özürlünün ırzına geçen 58 yaşındaki sanığa Isparta Ağır Ceza Mahkemesi 13 yıl hapse mahkum etti.

9 Kasım PERŞEMBE: İstanbul yolu üzerinde Otogar kavşağı olarak bilinen bir yanında terminal bir yanında ilköğretim olan kavşakta üst geçit için çalışmalar hızla sürüyor. Projesi tamamlanan üst geçit için artık geri sayım başladı.

10 Kasım CUMA: Türk Ulusu Ata"sını unutmayacak Ulu önder Atatürk ölümünün 68. yılında Yalvaç"ta da törenlerle anıldı.

11 Kasım CUMARTESİ: Isparta Valiliği"nin kendilerine koyduğu yasağa muhabirlerden de ilginç tepkiler gösterildi. Mehmet Çınar yaşananları kadılık rejimine benzetirken, Kübra Özkale Atatürk"ü ölümünün 68. yıldönümünde daha da çok özlediklerini, Esin Şahin ise görevlerini yaptıklarını söyledi.

12 Kasım PAZAR: İsrail askerlerinin Gazze Şeridi"nin Beyt Hanun"dan çekildiğinin açıklanmasına rağmen hala katliam saldırılarının sürdüğünü belirten Memur Sen İl Başkanı Mustafa Sağlam, Dünya devletlerinin vahşete göz yumduğunu söyledi.

13 Kasım PAZARTESİ: Isparta Belediye Meclisi"nde İl Özel İdaresi"ne spor salonu yapılması amacıyla 3 mahallede arsa tahsisi yapıldı.

14 Kasım SALI: ISBAŞ"ın özelleştirilmesine karşı olduklarını belirten Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, böyle bir fikrin ortaya atılmasını dahi kınadıklarını söyledi.

15 Kasım ÇARŞAMBA: Isparta Kişi Haklarını Koruma Derneği Başkanlığı"nca Yazar Orhan Pamuk hakkında suç duyurusunda bulunularak, Cumhuriyet Başsavcılığı"na da Bilgi Edinme Kanunu uyarınca cevaplandırılması için sorular yöneltildi.

16 Kasım PERŞEMBE: Isparta"nın tam ortasında kalmış yıllardır kanayan yarası haline gelen eski Çarşamba pazarındaki esnaflar Karaağaç Mahallesinde yeniden inşaa edilerek faaliyetine başlayan Yeni Çarşamba pazarına taşınmaya başladı.

17 Kasım CUMA: Pazarcı esnafının 3 gündür semt pazarlarında tezgah açmaması hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etti. Vatandaş, esnafın bu kararının altında bazı kişilerin gerginlik yaratmak istediği düşüncesinin olduğunu savunuyor.

 18 Kasım CUMARTESİ: ISBAŞ"ın özelleştirilmesinden sonra sırada yine Belediye şirketlerinden ISTEM"in olduğunu belirten Başkan Hasan Balaman kamunun ticaretle uğraşmasının yükten başka bir şey getirmediğini savundu.

19 Kasım PAZAR: Pazarcıların eylemi Karaağaç Pazarı"nda da devam etti. Çarşamba"dan sonraki Isparta"nın en büyük pazarına giden vatandaşlar, pazarcıların "tezgah açmama" eylemini bilmedikleri için alış-veriş yapamadan geri döndüler.

20 Kasım PAZARTESİ: Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, kamuoyunun dikkatini eğitimde yaşanan sorunlara çekmek amacıyla 21 Kasımdan itibaren 108 şube başkanı ve il temsilcisinin Ankara'ya yürüyüş yapacaklarını bildirdi.

21 Kasım SALI: Sütçüler Adada Antik Kenti"nden bulunan, Isparta Müzesi"nden 13 Şubat 2005 yılında çalınan ve değer biçilemeyen iki adet lahit heykel Burdur ilinde bir alt geçitte bulundu.

 22 Kasım ÇARŞAMBA: Isparta"da MEB"in 100"ün altında öğrenci sayısı bulunan liselerin kapatılmasına ilişkin kararı doğrultusunda 6 lisenin kapısına kilit vuruldu. Öğrenciler bulundukları ilçelerin yatılı okullarına gönderilecek ya da taşımalı eğitim sisteminden yararlandırılacak.

 23 Kasım PERŞEMBE: Belediyeden öğretmenlere kokteyl verildi.

24 Kasım CUMA: Sebze-Meyve esnafının Pazar eyleminden en kârlı manavlar çıktı. Semt pazarlarında ihtiyacını göremeyen vatandaş manavlara ve büyük alış-veriş merkezlerine hücum etti.

 25 Kasım CUMARTESİ: DYP Isparta Teşkilatı Cuma günü Genel Başkan Mehmet Ağar"ı DYP Genel Merkezi"nde ziyaret etti. Mehmet Ağar, Isparta"yı organize sanayi bölgesi haline getireceklerini belirterek, “Isparta müsterih olmalıdır. Isparta geçmişin altında kalmayacaktır” dedi.

26 Kasım PAZAR: Isparta Gökçay Mesireliği"nde Selçuklu-Osmanlı mimarisini birlikte taşıyan ve yöresel yemeklerin sunulduğu Kervansaray Restaurant Denge Patent"in çalışmaları ile "Isparta Gökçay Kervansaray" ismine marka tescili yaptırdı.

27 Kasım PAZARTESİ: Süleyman Demirel"in seçim mitinglerinde giydiği fötr şapkasından birinin sahibi olan İslamköylü Yücel Yurtaslan, imzalı Demirel şapkasını açık artırmaya çıkardı.

 28 Kasım SALI: Belediye Başkanı Balaman"ın şubat ayında Zaman Gazetesi Isparta temsilcilerini dövdüğü iddiasıyla açılan dava 5. duruşmasında yine ertelendi.

29 Kasım ÇARŞAMBA: Isparta Belediyesi"nde çalışan işçiler için iki sendika arasında uzun süredir devam eden yetki savaşında son sözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı söyledi. Bakanlık belediyedeki 419 işçiden 285"inin Hizmet-İş Sendikası üyesi olması nedeniyle yetkili sendika ilan etti.

30 Kasım PERŞEMBE: Isparta"nın Keçiborlu İlçesi"nde 2, Yalvaç İlçesi7nde de bir kişi önceki gün fazla miktarlarda hap içerek canlarına kıymak istediler.

1 ARALIK CUMA: Halk Bankası"nın Hazine"ye ait olan yüzde 99.9"luk hissesinin blok halinde satılacak olmasına Isparta Ticaret ve Sanayi Odası"ndan tepki geldi.

2 ARALIK CUMARTESİ: Çetince İlköğretim Okulu"nda bir öğrencinin mezarlıktan bulduğu tarım ilacı şişesi sınıfta açılınca 13 öğrencinin zehirlenmesine neden oldu.

 3 ARALIK PAZAR: AKP Isparta Teşkilatı haftasonu Antalya Belek"te kampa girdi. Kampa katılan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilatta eski sorunların kalmadığını ancak yine de bazı küçük sorunların bulunduğunu kaydetti.

4 ARALIK PAZARTESİ: Otogar"ın işletmeciliğini yapan Sezginler Şirketi zarar ettiği gerekçesiyle Otogar İşletmeciliğini yeniden Isparta Belediyesine devretti.

 5 ARALIK SALI: SDÜ Rektörü Baydar, katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında önümüzdeki 5 yıl içinde geçmiş 50-60 yıla oranla daha hızlı gelişmelerin yaşanacağına dikkat çekerek, 2023 yılında ise Isparta"da 4 üniversitenin olacağını söyledi.

 6 ARALIK ÇARŞAMBA: 4 yıldır yapılan Davraz Kar Festivali"nin bu yıl iptal edildiği açıklandı. Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, festivalin amacına ulaşmadığı ve sadece Isparta ile sınırlı kaldığı gerekçesiyle bir daha yapılmayacağını söyledi.

 7 ARALIK PERŞEMBE: Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Teşkilatı 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacak genel seçimler için resmi startını verdi.

8 ARALIK CUMA: Isparta Belediyesi"nin 2006 bütçesi ile ilgili bazı kalemlerde kullanılmayacağı anlaşıldığı gerekçesiyle 3 milyon 210 bin YTL"nin farklı kalemlere aktarılmak istenmesini Belediye Meclisi reddetti.

9 ARALIK CUMARTESİ: Isparta Belediyesi"nde iş akitleri askıya alınan Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler CHP"den destek istedi.

10 ARALIK PAZAR: CHP Milletvekili Coşkuner Gülbirlik"i sürekli eleştiren AKP"li Milletvekili Bilgiç"in hem Isparta"yı hem de gülü tanımadığını belirterek, “Gülbirlik ile üreticisinin arasını açmaya çalışarak siyaset yapıyor” dedi.

 11 ARALIK PAZARTESİ: Atabey Eski Belediye Başkanı DYP"li İzzet Kutlu ve Muhasebe Müdürü Bülent Güllaç"ın, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi"nde 5 ayrı suçtan görülen nitelikli zimmet ve evrakta sahtecilik davaları sonuçlandı. Kutlu, 28 yıl 9 ay, Güllaç ise 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 12 ARALIK SALI: Atabey Belediyesi"ndeki yolsuzluklarla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi"nin kararını değerlendiren Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, “Zararın geri alınması için yeni bir dava açılacak” dedi.

13 ARALIK ÇARŞAMBA: ÇEVTEM"e ihale edilen 5,9 milyon YTL"lik temizlik ihalesi ile ilgili Belediye Başkanı Hasan Balaman, 2003 yılında temizlik işlerine harcanılan miktarın 5.6 milyon YTL olduğunu söyleyerek, “Aradan 4 yıl geçti ve şimdi çöpü 35-40 km daha uzağa döküyoruz. Merkez köylerin de çöplerini topluyoruz. Ağzı olan konuşuyor. Bekara karı boşamak kolaydır” dedi.

14 ARALIK PERŞEMBE: Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi"ne alınacak 14 kişi için 450 başvuru yapıldı.

15 ARALIK CUMA: Isparta'da gasp suçundan tutuklu yargılanan gencin eğitimine devam etmesine hükmeden mahkeme heyeti, gencin 5 yıl boyunca kahvehane, internet kafe, lokal gibi umumi eğlence merkezlerine girmesini de yasakladı.

16 ARALIK CUMARTESİ: Gönen"in Gümüşgün Köyü"nde Cumartesi günü iki aile arasında sözlü taciz yüzünden çıkan kavgada silahlar konuştu. Bir kişi tüfekle öldürülürken, 6 kişi de yaralandı.

 17 ARALIK PAZAR: Eğirdir ve Kovada göllerinin kirlenmesinde en büyük nedenler arasında olan ilaç atıkları ve tanklarının temizlenmesi de Elmabirlik bünyesinde kurulmaya başlanılan Europgap kapsamındaki tarım ilaçları hazırlama ve temizleme istasyonları ile iki göle de artık ilaç atığı bırakılamayacak.

18 ARALIK PAZARTESİ: Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Havacılık Kulübü Üyesi Ayşegül Oruç, Eğirdir'de uçuş yaptığı sırada rüzgarın etkisiyle paraşütü kapanınca yaklaşık 50 metreden yere çakılarak hayatını kaybetti.

19 ARALIK SALI: SDÜ Deprem Araştırma Merkezi"nden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kalyoncu, Isparta Valiliği"ndeki TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen Isparta ve çevresindeki depremsellik ile ilgili bilgilendirme toplantısında Isparta"nın da 6 ve üzerinde deprem beklenen bölgeler arasında olduğunu söyledi.

20 ARALIK ÇARŞAMBA: Eğirdir Gölü kenarındaki 176 kaçak yapıya ilişkin çıkan yıkım kararlarına itiraz eden 3 ev sahibinin itirazına mahkemeden red kararı çıkması üzerine evlerin yıkımı gerçekleştirildi.

21 ARALIK PERŞEMBE: ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla açılan davada, 10 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

22 ARALIK CUMA: Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Halk Otobüsleri Kooperatifi"nin otobüs ücretlerini 50 Ykr"den 65 Ykr"ye çıkarması nedeniyle üniversite eylem yaptılar.

 23 ARALIK CUMARTESİ: Şevket Demirel, İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin 'TMSF'nin şirketlerine el koymasının Anayasa'ya aykırı' olduğu yönünde aldığı karar üzerine şirketlerini geri almaya hazırlanırken, üst mahkemeden TMSF lehine karar çıktı

24 ARALIK PAZAR: Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), TC Kimlik Numarası esasına göre oy kullanılmasını içeren yeni sistemi uyarınca, seçmen listeleri, bilgi güncelleme amacıyla muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

25 ARALIK PAZARTESİ: Davraz Kayak Merkezi"nde Köylere Hizmet götürme Birliği tarafından işletilen telesiyejler ve diğer mekanik tesislerin, kayak merkezinde faaliyet gösteren özel işletmeler ve Özel İdare"nin de içinde bulunacağı bir şirket tarafından işletilmesine Bakanlar Kurulu"ndan izin çıktı.

26 ARALIK SALI: Yalvaç İlçesi"nde bugüne kadar birçok ölümlü ve ağır yaralamalı trafik kazasının yaşandığı Anıt Kavşağı"nda dün de iki kişi hayatını kaybetti.

27 ARALIK ÇARŞAMBA: Yusuf Ziya Günaydın ve dönemindeki çoğu müdür 8 kişi; yardıma muhtaç kişilere yardım adı altında 9 bin 200 YTL"lik kesilen fişlerde atılan imzaların yardım edildiği söylenilen kişilere ait olmadığı gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanacaklar.

28 ARALIK PERŞEMBE: 1 Ocak 2007"den itibaren çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10"luk oranın yüzde 33,5"e çıkarılacak olması nedeniyle Keçiborlu-Senir Beldesi"nde Erdem Özcan isimli şahıs tekel bayisini kapattı.

29 ARALIK CUMA: Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, sivil toplum örgütleri ile Isparta"da yemekte buluştu.

Manşetler Oluşum Gazetesine Aittir.