Şarkikaraağaç Kaymakamı Mehmet Akçay, velilerden, karnelerinde kötü sonuç yer alan öğrencilere kızmamalarını, şiddet içerikli davranışlardan uzak durmaları ve öğrencileri arkadaşlarıyla asla kıyaslamamalarını istedi.
Kaymakam Akçay, 2010-2011 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolaysıyla yayımladığı mesajda, öğrenci velilerine tavsiyelerde bulundu. Velilerden, çocukları başarısız olsalar dahi onlara sevgilerini göstermesini isteyen Akçay, ''Önlerinde uzun bir dönem olduğunu unutmayın. Biraz gayretle bunları düzeltecekleri güveni aşılayın. Çocuğun başarısızlık nedeni neyse onu tespit edip çözüm üretmeye gayret gösterin'' dedi. Karnelerinde kötü sonuçlar yer alan öğrencilere asla kızılmamasını, suçlanmamasını ve onlarla tehditkar konuşmalar yapılmaması gerektiğine dikkati çeken Akçay, velilerin şiddet içerikli davranışlardan uzak durmalarını ve çocuklarını asla arkadaşlarıyla kıyaslamamaları gerektiğini vurguladı. Akçay, '' Arkadaşının karnesinin daha başarılı olduğunu söyleyip başkası ile kıyaslamak son derece yanlıştır. Çocuğunuzu tatilde ders çalışması için zorlamayın, fakat ilgisiz de kalmayın. Çocuğunuzun televizyonu çok izlemesini, bilgisayarda saatlerce oyun oynamasına ve internette sürekli vakit geçirmesine izin vermeyin'' dedi.
Öğrencilere de seslenen Kaymakam Akçay, mesajında, ''Yaz tatili süresince doya doya gezin, eğlenin ama tatilde bol bol kitap okuyun. Yeni öğretim yılına motivasyonunuz en yüksek seviyede olacak şekilde gelin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir tatil geçirmeniz dileğiyle'' ifadelerine yer verdi.