Belediye Başkanı Başdeğirmen, Spor Toto’nun 32 milyon TL’lik hibe desteğiyle toplamda 5 ihale yapılacağını açıkladı.
1) 16 tane semt spor sahası ihalemiz tek seferde yapılacak.
2) Fatih Mahallesi Spor Kompleksi. Çok önemli bir spor projesi. Gençlerimizi yetiştireceğimiz bir spor okulu projesi. Yüzme havuzu, yürüyüş-koşu yolları.
3) Fatih-Vatan-Davraz Mahallelerinde gençlik merkezi projeleri.
4) Emre Mahallesi Spor Tesisi. UEFA standartlarında ve tribünlü. Gençlerimizi yetiştireceğimiz bir yer.
5) Isparta Endüstri Meslek Lisesi ve Sidre Ortaokulu spor salonu projeleri.
6) Vatan Mahallesi Sosyal Tesisleri
7) Akkent Mahallesi Sosyal Tesisleri
8) Çünür Kapalı Pazar Yeri Projesi.
9) Gülistan’a modern pazar
Gülistan Pazarı Yeri Kompleksi. Altı otopark olacak. İnşallah bittikten sonra Salı Pazarı’nı kaldıracağız. Mahalle aralarında o kadar büyük bir pazar olmaması lazım. ITKM açıldıktan sonra o pazar olamayacak zaten. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah 2021’de başlayacağız.
10) Isparta tarihini gün yüzüne çıkarıyoruz.
Üzüm Pazarı’nda şubat sonuna kadar süremiz var. Birinci etap bitmek üzere. Tarihi gün yüzüne çıkarıyoruz. Tarihi dokuları ortaya çıkarıyoruz. 3 tarihi yapı var diye girdik, 4’üncüsü çıktı. Tarihimiz ortaya çıkıyor. Ocak ayı sonunda bitecek. Ondan sonra da tamamını ihale edeceğiz. Ada ada girerek bitireceğiz.
11) Damgacı Sokak’ta 29 tescilli ev restorasyonu, sokak sağlıklaştırması.
12) 17. km. bisiklet yolu yapıyoruz.
13) Kirazlıdere Sosyal tesisleri. Şu an bitirmek üzereyiz. Mayıs ayında inşallah hizmet vermeye başlayacak. Sosyal tesis yaptık. Bahçeyi büyüttük. 400 metreye çıkardık. Yolun sağ-sol tarafından 1200 metre taşla çevirdik. Orada 2 sürprizimiz var. İhalesini yapacağız. İnsanların memnun olabileceği bir eser olacak. Altyapılarını güçlendiriyoruz. Aşağıdan yukarıya kadar doğalgaz hattı, internet, elektrik, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarını çektik. Çok güzel bir yaşam alanı olacak.
14) Bezirgan-Zambaklı Şelalesi’nde
Yeni bir yaşam alanı
 Dere Mahallesi. Un fabrikası önündeki köprüyü değiştirdik. Çok güzel oldu. Köprüde çatlamalar vardı. Muhtar bana gösterir göstermez hemen el koyduk, nefis bir köprü yaptık. O yol şelaleye gidiyor. Bezirgan, Zambaklı bölgesi. Bizim de projelerimiz içinde o bölgeyi yaşam alanına çevirme sözümüz vardı. Şu an çalışmalarımıza başladık. 2021 içerisinde yaşam alanı olarak hizmete açacağız.
15) Çünür Tepesi rekreasyonu
Çünür Tepesi… 113 bin m2. Tahsisini Orman Bakanlığı’ndan istedik. Yazışmalar bitmek üzere. Karşılıklı sözleşmelerimizi yaptık. Tahsisi aldıktan sonra Ispartamızın en güzel yerlerinden birisi olacak. En kalabalık yerleşim yerlerinden birisi o bölgede. Rekreasyon alanı yapacağız. Isparta’da olmayan bir eser olacak.
16) Kliseler, sosyal, kültürel ve turizm
hayatına kazandırılıyor
 Tarihimizi ayağa kaldırıyoruz. Ispartamızda 2 tane kilise var. Bu kileseler yıllardır kötü emelli insanlar tarafından kullanmış. Isparta’ya gelen misafirlerinizi götürebileceğiniz mekanlar olacak. Sosyal, kültürel ve turizm anlamında güzel bir yatırım yapacağız. Kiliseler cazibe merkezi olacak.
17) Mezarlık hizmetlerinde
önemli yatırımlar
 Işıkkent’te yeni mezarlık alanı. 310 bin m2’lik alanın tahsisini aldık. Orada çalışmalar devam ediyor. Ispartamızın uzun yıllar ihtiyacını görecek şekilde modern-bakımlı bir mezarlık yapacağız. Tek tip mezarlık şeklinde kullanılacak. Yepyeni bir mezarlık oluşturacağız. Yurt dışına gittiğiniz zaman mezarlıklarını görüyoruz, mahçup ediyoruz.
Halife Sultan Mezarlığı’ndan 35 bin ek kabir kapasitesi oluşturuyoruz. Hazırlığımızı yapıyoruz. Yeni bir gasilhane yapıyoruz. 2 morg yapıyoruz. Orada açık alanda cenaze namazı kılınabilecek, üzeri kapalı bir alan oluşturuyoruz. Kadın-erkek vefat edenleri ayrı ayrı yıkayacağız.
Aynısını Asri Mezarlık’ta yapıyoruz. Oraya da 2 tane morg, kadın-erkek ayrı ayrı cenaze yıkanabileceği gasilhane yapıyoruz.
18) Yeni Otogar. Bu yıl yeni otogarı yapacağız. AVM tarafı bekleyecek. Önemli miktarda harcama yapacağız. Sadece otogar kısmını yapıyoruz. Eski otogarı kaldırıp, yeni otogara getireceğiz.
19) Isparta’ya ikinci battı-çıktı
Mehmet Tönge kavşağında (üniversite-şehir arasında) battı-çıktı yapıyoruz. Rahmetli Hasan Balaman’ın yaptığı battı-çıktıyı herkes eleştirdi. Bunların önemi kullandıktan sonra belli oluyor. Yatırım geleceğe dönük olmalı. 10 yılı-20 yılı görmek gerekiyor. İleriye dönük bir yatırım.
 
20) Isparta’ya enerji verecek bir proje
Güneş enerji santralleri. Biz yılda yaklaşık 25 milyon TL elektrik parası ödüyoruz. Eğirdir’den Isparta’ya içme suyu alırken elektrik pompaları ile basıyoruz. Şimdi 5 GES için projeye başlıyoruz. Bir tanesini Enerji Bakanlığı’nın hibesi ile yapıyoruz. Türkiye’nin hibe alan 3 ilinden birisi biziz. 4’ünü de kendi imkanları ile yapacağız. 2021’de bitip, enerji üretmeye başlayacağız. 5’i de bittiği zaman enerji masrafının yarısını buradan karşılamış olacağız. Yıllarca Isparta’ya hizmet edecek. Arazisini de 500 bin m2 devletten aldık. 40 milyon TL’lik bir yatırım.
 
21) Arıtma tesisi yenileniyor
Atık Su arıtma tesisimizi revize ediyoruz. Revize çalışmalarına başladık.
22) Kent Ormanı-Macera Parkı-Hayvan Hastanesi
Kent Ormanı. Hayvan barınağının yanında oluşturuyoruz. Hayvan Barınağı içinde hayvan hastanesi yapıyoruz.