Adalet Bakanlığı teyakkuzda… Cezaevleri yönetimlerine genelge gönderen bakanlık, 21-22 ve 23 Kasım tarihleri için "dikkat" dedi. FETÖ'nün darbe girişiminde bulunabileceğini ifade eden Adalet Bakanlığı, cezaevlerine "gereken önlemi alın" talimatını verdi.

A HABER - Fetullahçı Terör Örgütü durmuyor. Bu kez örgüt üyelerine "22 Kasım'ı bekleyin" mesajını gönderdi. Adalet bakanlığı iddialar karşısında harekete geçti.

15 Temmuz'dan bu yana yurt genelinde "darbe girişimi" nedeniyle tutuklanan FETÖ'cü sayısı 40 bini aştı…

Başarısızlıkla sonuçlanan girişim sonrasında, örgüt çözülmeye başlayıp ardı ardına itiraflar gelince yeniden darbe söylentileri ortaya atıldı.
Adalet Bakanlığı bu iddialara kulağını tıkamak yerine harekete geçti...

Bu çerçevede adalet bakanlığı sürekli ceza ve tevkif evleri üzerinde kontrolünü sürdürüyor.

FETÖ'nün tüm faaliyetlerini ve iletişim çabalarını yakından takip ediliyor.

Bu nedenle bakanlık bünyesindeki Ceza Ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, önceki gün başsavcılıklara bu kapsamda önemli bir yazı göndererek "dikkatli olun" dedi.

19 Kasım tarihli yazıda, FETÖ'nün 21-22-23 Kasım tarihlerinde ikinci bir darbe girişimi olacağı söylentisini yaydıklarını vurgulayan bakanlık, 8 maddelik uyarıda bulundu...

Bakanlık yolladığı genelgede,

* 23 Kasım'a kadar gece vardiyalarını güçlendirin,
* Özellikle 'rehin alma' olaylarına karşı hazırlıklı ve tedbirli olun,
* Jandarma yedek kuvvetleri cezaevlerinde ya da yakınlarında bulundurulsun,
* Kurumlarda en az bir itfaiye aracı ve acil müdahale ekipleri hazır olsun.

Talimatını verdi.

Kurum içi istihbaratın önemine de dikkat çeken Adalet Bakanlığı güvenlik kameralarının aralıksız izlenmesi gerektiğini hatırlatarak olağanüstü durumların zamanında tespit edilip, en hızlı biçimde Ankara'ya iletilmesini istedi.

Bu uygulama içeride ve dışarıda yaşanması muhtemel durumlarda da geçerli olacak. Her ilin valiliğine haber verilerek emniyetten de destek talep edilebilecek.

Kaynak: Ahaber