Her yıl 21 Mayıs günü kutlanan Dünya Süt Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Yalvaç İlçe Tarım Müdürü Sedat Acar, Türkiye'de süt tüketiminin dünya ülkeleri ortalamasının çok gerisinde olduğunu belirtti.
Uluslararası Sütçülük Federasyonunun 1956 yılında aldığı karar göre 21 Mayıs gününün, ''Dünya Süt Günü'' olarak kutlandığını ve Türkiye'de de bu karara uyularak her yıl 21 Mayıs günlerinin ''Süt Günü'' olarak kutlandığını bildiren Acar, sütün, yapısındaki besin unsurları açısından ideal bir gıda maddesi olduğunu kaydetti.
Acar, şunları söyledi:
''Süt, hayvansal ürünler içerisinde, insan hayatının her dönemindeki beslenmesinde en başta yer alan ve vücudumuzun ihtiyacı olan besin elementlerinin tamamına yakın kısmını bileşiminde bulunduran tek gıdadır. İnsan beslenmesi için mükemmel bir besin maddesidir. Bileşiminde yüzde 87.3 su, yüzde 3.5 yağ, yüzde 3.4 protein, yüzde 4.7 laktoz, yüzde 0.75 mineral maddeler ve yüzde 0.35 oranında vitaminleri içerir.
Ülkemizde içme sütü olarak kişi başına tüketim yılda 24 litre civarındadır. Oysa Avrupa ülkelerinin pek çoğunda sadece işlenmiş içme sütü tüketimi kişi başına yılda 60 ile 170 litre arasındadır. Bu rakamlar da ortaya koymaktadır ki, ülkemizde süt ve eşdeğeri ürünlerin tüketimi çok gerilerdedir.''
Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü Yalvaç Fatih İlköğretim Okulunda öğrencilere ''Sütün Beslenmemizdeki Önemi'' konulu sunum yapılacağını ifade eden İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bengü Oruç şu bilgileri verdi:
''Süt içme alışkanlığının artırılmasında anne babalar kadar öğretmenlerimiz ve bizlere de büyük görevler düşmektedir. Milli ürünümüz olan sütü içerek hem çiftçimizin ürettiği sütü tüketmiş hem de vücudumuzun ihtiyacı olan besin maddelerini en iyi şekilde karşılamış oluruz. `Beyaz bir gelecek için beyaz süt içelim beyaz süt içirelim' sloganı ile herkesin Dünya Süt Günü'nü kutlarız.''