17 yıllık Biyoloji Öğretmeni Ceyda Özfidan'ın  kuruculuğunu üstlendiği AEK Koleji 2017-2018 Döneminde ilkokul, ortaokul ve lise olarak yeni dönemde Isparta'da eğitim öğretime  başlıyor.      

Eşinin kariyeri dolayısıyla 8 yıl önce Isparta'da ikamet etmeye başlayan Kurucu Ceyda Özfidan, bugün ilimizin en önemli eğitim yatırımcıları arasında yer aldı. Eylül-2015'de AEK Isparta Arı Eğitim Kurumları adı altında YGS ve LYS'ye yönelik özel öğretim kursu ile ideallerinin peşine düşen Ceyda Özfidan, başarılarını katlayarak 2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemi için ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren bir kolejin kuruculuğunu üstlendi. İstanbul Yolu üzerinde 7100 m2'lik alanda kurulan AEK Koleji, 523 öğrenci kapasitesi ile Isparta'nın yükselişinde eğitim liderliği anlamında yerini aldı. 

17 yıllık Biyoloji Öğretmeni Ceyda Özfidan, 2 milyon TL'yi aşkın bir yatırımla Isparta'ya kazandırdığı AEK Koleji'ni Akdeniz'e anlattı. Büyük hedefler ve yüksek başarı çıtası ile yola çıktıklarını anlatan Özfidan, eğitim sektörüne giriş öyküsünü paylaştı: 

EYLÜL-2015'DE ÖZEL ÖĞRETİM KURSU AÇTI 

"2000 yılında Balıkesir Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi'nden mezun oldum. 10 yılım Denizli'de  dershanecilikle geçti. 8 yıldır eşimin kariyeri nedeniyle Isparta'dayız.

Taşındıktan sonra evimin kolilerini bile açmadan 'bu mesleği çok seviyorum. Hemen işe başlamalıyım' diyerek Isparta’da dershanecilik hayatına başladım. Dershanelere yönelik idari kararlardan sonra bu yolda devam etmek isteyenlere özel öğretim kursu açma hakkı verildi. 2015 Eylül ayında Isparta Arı Özel Öğretim Kursunu açtık. Bugün  ise yine idari kararlardan dönüşüme uğrayarak 4 dersten özel öğretim kursu hizmeti vereceğiz. Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında ayrı ayrı özel öğretim kursumuz mevcut. 

MARKA: AEK ISPARTA ARI EĞİTİM KURUMLARI 

'AEK' Arı Eğitim Kurumları'nın kısaltılmışı. Marka yönetimi konusunda bir takım danışmanlarla yola çıktık. Bugün hedeflediğimiz başarı kriterlerini Türkiye genelinde yakalayabilmek için hem anlamlı hem de akılda yer tutan bir markanın temellini attık. Nihayet, Arı Eğitim Kurumlarının baş harflerinden güç alarak eğitim kurumlarımızın amiral gemisi olan AEK Koleji'ne de hayat verdik."

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda faaliyete geçen AEK Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi vereceğini belirten Özfidan, şöyle devam etti: 

4000 M2'DEN FAZLA AÇIK ALAN 

"İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde çalışma iznimizi aldık. 40 derslik kapasitemiz var. Bu dersliklerin bazılarını drama sınıfı, müzik stüdyosu ve resim atölyesi gibi değerlendirdiğimiz için 24 tane derslik ile en uygun şekilde faaliyete başladık. Konferans salonu, lezzet salonu ve araştırma atölyeleri başta olmak üzere birçok aktivite alanlarımız da var. 7100 m2'lik bir alan. 3800 m2'si kapalı alanı, 4000'den fazla m2 alan da açık. Halı saha ve basketbol sahası var. 2 milyon TL'yi aşkın bir yatırım gerçekleştirdik. 523 kişi öğrenci kapasitemiz var. İlkokulda 189, ortaokulda 168, lisede 166 kontenjanımız var.

VELİLERİN ÇOCUKLARINI GÜVENLE EMANET EDEBİLECEĞİ BİR ORTAM 

Dershanelere ilişkin idari kararlardan sonra ilköğretim kısmı Etüt Merkezi, lise kısmı da Özel Öğretim Kursu diye adlandırıldı. Geçtiğimiz temmuz ayında da etüt merkezleri kapatıldı. Etüt merkezlerinin şöyle bir rolü vardı. Çocuklar devlet okuluna gidiyorlardı. Okuldan çıktıktan sonra da bu etüt merkezlerinde ek çalışmalar, takviye çalışmalar yapıyorlardı. Şimdi o tür etüt merkezleri kapatıldı. Bu yüzden veliler çocuklarını güvenli bir şekilde emanet edebileceği yerler arıyorlar. Bu anlamda da düşünülürse velilere çocuğunu sabahtan okulumuza bırakıp akşam 17.30-.18.00'a kadar okul olmanın gereklerinin yanında  hem ödevlerini, hem de çalışmalarını yapacak anlamda bir ortam hazırladık." 

'Çocukların kendilerini ifade edebileceği ortamlar oluşturduk' 

"Sektörümüzde genel olarak sınavlara yönelik faaliyetler yürütülse de bizler yaşamın her alanında başarıyı hedefledik. Buna yönelik olarak uygulamalı dersleri ve projeleri okulumuzda en üst seviyede konumlandırdık. Müzik, resim, beden eğitimi de çok önemli. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Resim atölyesi yaptık. Yerlere minder attık, sıralar, masalar koyduk. Derdimiz içlerinde resme yatkın olan çocuğumuz varsa resim alanında kendisini ifade edebilsin. Ses geçirmez akustik bir müzik atölyesi kuruyoruz. Halk oyunları ve halk dansları alanında çalışmalar düşünüyoruz. Kendilerini bu alanlarda ifade eden çocuklarımızın akademik derslerinde de başarılı olacaklarını biliyoruz. Kendini gerçekten ifade edebilen öğrenciler fizik, kimya, matematik ve sosyal bilimler gibi birçok alanda daha başarılı oluyorlar. 8 ve 12.sınıflarda ise bütün bu anlatılanların yanında sınav başarısını zirveye taşıyan destek programlarına yer veriyoruz." 

'AEK'nın en büyük güvencesi kurucusunun bir eğitimci olmasıdır' 

"En büyük farkımız şu. Bir kurumu daha çok ekonomik gücü yerinde olan herhangi bir girişimci açabilir. Ancak konu eğitim olunca, maddi sermayeniz yetmez! Bu işe gönül vermek gerekir. İnanın eğitimcilikte en büyük sermayeniz, gönül sermayeniz oluyor. Okulumuzun en önemli güvencesi, kurucu olarak eğitimci olmamdır. Bununla birlikte eğitimcinin, öğrencinin ve bilginin peşini bırakmamanın, başarının sürekliliği için temel gerçek olduğuna inanıyorum. Bir öğretmen ile işbirliği yaparken de, öğrenciye bir eğitim sistemi uygularken de, o öğrencinin dersine girecek öğretmeni değerlendirirken de tamamen eğitimci gözüyle bakmak okulun kalitesini belirleyecektir. Çok sayıda öğrenciye ulaşmak gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. 'Evet günün birinde ülkemizin tüm topraklarında hizmet verebilirim', 'evet günün birinde sınavla öğrenci alabilirim' ama yine de çok sayıda öğrenci ile değil de; her daim kaliteli bir hizmetle büyümeyi düşünüyorum. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı arttığında o yapılan işin kalitesinin düştüğünü başta veliler olarak hepimiz biliyoruz. İşte bu yüzden sınıflarımız 15 kişilik. En büyük hedefimiz ticaret yerine kaliteli bir eğitim." 

‘Özel  Öğretim Kursu YGS-LYS hazırlık sistemi ile üniversiteye yerleştiler.’

Özel Isparta Arı Eğitim Kurumları Kurucusu Biyoloji Öğretmeni Ceyda Özfidan, özel öğretim kursları ile YGS  LYS'ye hazırlanan üniversite adaylarını istedikleri bölümlere yerleştirme başarısını anlattı. Özfidan, "YGS  LYS- 2017'de çok güzel sonuçlar elde ettik. 11 tıp, 6 hukuk, 3 diş hekimliği, 2 eczacılık, 48 mühendislik var. Öğretmenlik, eğitim fakülteleri var. Çok iyi bir başarı. Hem kadromuz hem de kurduğumuz sistem çok iyi. Öğrencilere 15 dakikalık bire bir etüt sistemi kurduk. Öğrenci öğretmeni ile baş başa kaldı, sorularını çözebildi. Bundan dolayı da çok güzel sonuçlar ortaya çıktı." 

AEK Isparta Arı Eğitim Kurumları 

* AEK KOLEJİ 
-İlkokul 
-Ortaokul 
-Lise 
* Isparta Arı Özel Öğretim Kursu 
- Kimya 
- Fizik 
- Matematik 
- Biyoloji 
İLETİŞİM:0850 346 32 32