Halk Pazarı Projesi nedeniyle 22 yıl önce yıkılan Kasaplar Çarşısı içerisindeki Pazar Camii, Merhum Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın hazırlattığı ITKM projesi içinde yeni yüzüyle ibadete açıldı.

Ak Partili Hasan Balaman döneminde içinden çıkılmaz hale gelen Günaydın Projeleri'nin yerine yeni bir projeyle 4 yılda inşaat imalatının yaklaşık yüzde 70'lik kısmı tamamlanmıştı.

Ancak 2009 yılnda Belediye Başkanlığı yeniden Günaydın yönetimine geçince ITKM'de imalat yapılmadı. Günaydın dönemlerinde ITKM inşaatı çürümeye terk edildi. Ardından  31 Mart seçimlerinde Günaydın'ın belediye başkanlığını kaybetmesiyle iktidarı yeniden devralan Ak Parti yönetimindeki Isparta Belediyesi ilk iş olarak yapımı zaten tamamlanmış ancak çeşitli kaprisler nedeniyle keyfi olarak açılmayan ITKM Camisini açtı.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatı içerisinde yer alan ve bugüne kadar bitirilemeyen Pazar Camii Kadir Gecesi’nde ibadete açıldı.

20 yılı aşkın bir süredir bitirilemeyen ITKM’nin bulunduğu alandaki inşaat ve yine aynı inşaat içerisinde bulunan Pazar Camii’nin ibadete açılması amacıyla yoğun çalışmalar sürdüren Isparta Belediye Başkanı Ak Partili Şükrü Başdeğirmen, caminin Kadir Gecesinde açılmasını sağladı.

PAZAR CAMİSİ YIKILMADAN ÖNCEKİ HALÎ

CAMİNİN PROJEDEKİ GÖRÜNÜMÜ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçen ITKM inşaat alanı ve içerisinde bulunan Pazar Camii’nin ibadete açılması dolayısıyla Isparta Müftülüğü de camide program düzenledi. Kadir Gecesi programına AK Parti Isparta Milletvekili M. Uğur Gökgöz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve beraberindekiler ile TMSF kayyum heyeti, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun başta olmak üzere binlerce kişinin katıldığı program sahura kadar devam etti.

Program Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin’in yaptığı dua ile başladı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in vatandaşlarla tek tek ilgilendiği Kadir Gecesi, namaz öncesi vaaz ile başlarken, Teravih Namazı sonrasında Mevlid-i Şerif, Tesbih Namazı, Sakal-ı Şerif ziyareti, Teheccüd Namazı, Tevbe-i İstiğfar ile devam eden program kahvaltılık ve çorba dağıtımı ile yapılan sahur ile son buldu.