Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 'Isparta, Ankara'da temsilde zayıf' eleştirileri karşısında Yalvaç'tan iddialı bir çıkış yaptı.

AK Parti Isparta Milletvekili, 1. Sıra Milletvekili Adayı ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, teşkilatına 'teşekkür ziyareti' için gittiği Yalvaç'ta çok önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle muhalefetin Isparta'nın Ankara'da güçlü bir şekilde temsil edilmediği yönündeki eleştirilerini gündemine alan Milletvekili Bilgiç, çok iddialı bir çıkış yaptı: 24 bakanın gücü bizde var.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekili Adayları İsmail Özdemir ve Ayşe Usta ile İl Başkanı Osman Zabun ve partililer önceki gün akşam Yalvaç'a çıkarma yaptı. Parti ilçe teşkilatı ziyaretinden sonra düğün salonunda vatandaşlarla buluşan Milletvekili Bilgiç ve adaylar tek tek konuşma yaptı.

AK Parti 4.sıra Milletvekili Adayı Ayşe Usta, Yalvaç'ın çocuğu olduğunu belirterek "ben sizinl kızınızım. Isparta'nın tek bayan milletvekili adayıyım. İnşallah Isparta'da 4, Türkiye'de 400 milletvekili çıkaracağız" dedi.

3.sıra Milletvekili Adayı İsmail Özdemir de 25 yıldır İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi. Her seçimin bir hiyakesi olduğunu kaydeden Özdemir, "bu seçiminde bir hikayesi olacak. Yalvaç inşallah 7 Haziran'da destan yazacaktır" dedi.

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasına 30 Mart 2014 yerel seçimleri ve sonucunu hatırlatarak başladı. AK Parti'nin 30 Mart'ta yanlış aday gösterdiğini itiraf eden Bilgiç, "burada yanlış yaptık. Yanlış adayla seçime girdik. Yüzde 70 oranında oy alacağımız ilçede seçimi kendi elimizle verdik. Sonra partide dağınık bir yapı olduğu gösterildi. İşte partimize hizmet etmiş 5 ilçe başkanı yan yana oturuyor. Birlik ve beraberlik içindeyiz" dedi.

Isparta'nın Ankara'da güçlü bir şekilde temsil edilmediğine yönelik eleştirileri de gündemine alan Milletvekili Bilgiç, "herşeyi dört dörtlük yaptık mı? Hayır. 'Yaptık' diyemeyiz. Netice aldıklarımız oldu netice alamadıklarımız oldu. Güçlüyüz. Milletvekilleri olarak Isparta'yı Ankara'da temsil etmede en iyiyi yapıyoruz. Mücadelede ve sonuç almada bir sıkıntımız yok. Çok şükür 24 bakanın gücü bizde var" dedi.

AK Parti'nin icraatlarından da bahseden Bilgiç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'de doğalgaz sadece 6 ilde vardı. Şimdi bütün illerde doğalgaz var. Bırakın illeri ilçelerde bile oluyor. Yalvaç büyük bir olayı başardı. Taahhütlerini yaptı. BOTAŞ önümüzdeki günlerde Yalvaç için ihaleye çıkıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Yalvaç, Türkiye'de bu işi başarmış 8 ilçeden birisi. Cezaevi konusu. Size buradan müjde veriyorum. İhalesine çıkılıyor. 2016'nın ilk aylarında cezaevi ilesi yapılacak. Çay yolunu karayolları ağına aldırıyoruz. Ondan sonra da rehabilitasyonuna geçeceğiz. Meslek Yüksekokulu ve 4 yıllık fakültenin sorunları var. Üniversite hayalini gerçekleştirmek istiyoruz. İlker bey seçimlerden 1.sırada çıktı. İnşallah onunla birlikte sorunları tek tek çözeceğiz Sadece Yalvaç'ın sorunlarını değil tüm ilçelerdeki sorunları çözeceğiz. Yalvaç OSB'ye kamulaştırma için 1 milyon TL aktardı. 'Bu kadar yeter' dediler, 1 milyon gönderdik. Kaynak sorununu çözdük. 1 milyon TL daha istesinler, onu da aktarırız. İşte hastanelerimiz ortada. Yalvaç'a kazandırdık. Isparta'da şehir hastanesi yapıyoruz. Yanında doğumevi, ağız ve diş sağlığı hastanesi ve sağlık müdürlüğü binası yapılıyor. Ak Parti iktidara gelmeden önce Isparta'da 15 ambulans vardı. Sadece 2014 ve 2015'de Isparta'ya gönderdiğimiz tam donanımla ambulans sayısı 13. Toplamda 100'ü geçtik. Büyük bir filomuz var. Hava ambulans sistemini biz başlattık. Geçen yıl 27 hastamızı ambulansla başka yerlere taşıdık. AK Parti öncesinde bunların hepsi hayal biye edilemezdi. Biz iktidara geldiğimizde doğan çocuk şimdi 13 yaşında. 1990'lı yılların Türkiyesini bilemez. Anlatmak zorundayız. Köylerimizin 13 yıl öncesi durumunu hatırlayım. Şarkikaraağaç'ta göleti 15 yılda bitirdiler. Şimdi gölet inşaatları 1 yılda tamamlanır. 'Bin günde 1000 gölet' diye yola çıktık. Allaha şükür 1000 günde 1200 gölet yapılır hale geldi. İMF'den para dilenen ülkeydik. Yolsuzluklar almış başını gitmiş. Şimdi sorsanız namuz bekçisi kesilmişler."

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ise Yalvaç'ta gördüğü birlik ve beraberlikten duyduğu mutluluğu ifade etti.
 
Akdeniz