MHP Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez, seçim çalışmalarına şehir merkezinde devam etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte şehir merkezinde gezen Sönmez, 24 Haziran  seçiminin önemine dikkat çekti. 15 Temmuz 2016’yı hatırlatan Sönmez, şöyle konuştu:

“CHP ve yeni kurulan parti ‘eğer ki Cumhurbaşkanlığı seçimi 2.tura kalırsa HDP ile işbirliği’ yapacaklarını söylüyorlar. HDP gelince aklımıza ilk gelen ne olur? PKK’nın siyasi uzantısı nedir? HDP. Biz neden Cumhur İttifakı’ndayız?

Anladınız. Allah Şükür ki Milliyetçi Hareket Partisi kadroları olarak Cumhur İttifakı’nda olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Çünkü biz ezan sesinden rahatsız olan tarafta değiliz. CHP İstanbul İl Başkanı ne diyor? ‘Sabah ezan sesini duyunca rahatsız oluyorum’ diyor. Biz Cumhur İttifakı’ndayız. Şükürler olsun ki ittifakımızda terörle mücadele var. Terörle müzakere yok. Altan Tan HDP Milletvekillerinden, Kürdistan hayali olan birisi. Bugün Altan Tan nereden ve kaçıncı sıradan milletvekili biliyor musunuz? Saadet Partisi’nden 1.sıra milletvekili adayı. Ve ittifakın adı Millet İttifakı. Ne kadar millet ittifakı onu Allah’a havale ediyoruz. Hamdolsun ki biz Cumhur İttifakı’ndayız.

Ve inanıyorum ki 24 Haziran’da bu mücadele, bu zafer Cumhur İttifakı’nın ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin zaferi olacak. Çünkü biz 24 Haziran’da 15 Temmuz’un rövanşını vermeyeceğiz. Fazlasıyla alacağız. Çünkü bizim çocuklarımız var. Veya torunlarımız var. Torunlarınızı, çocuklarınızı, kendinizi, en önemlisi vatanı düşünüyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisi’ne oyunuzu vereceksiniz. MHP, bu ülkenin harcıdır. Harç olmadan duvar yapamazsınız.”